10 Apple termék, ami a jövő hónapban kifut

Almás Pletykák   |   2024.08.23 - 13:28   |   Írta: Hidasi Ákos   |   2243
23. aug 10 Apple termék, ami a jövő hónapban kifut

Ezeket már sosem fogod tudni közvetlenül az Apple-től megvenni

Az Apple éves iPhone eseményére már biztos, hogy idén szeptember 9-én kerül sor, ahol láthatjuk majd az iPhone 16-ot, az új AirPods-okat, néhány új Apple Watch modellt és potenciálisan még sok mást is. Az új termékek bemutatása azonban egyben azt is jelenti, hogy búcsút kell intenünk a régebbieknek. Íme néhány Apple-termék, amit valószínűleg már a jövő hónapban nem fogsz tudni megvásárolni az Apple Store-ból. Azt viszont fontos leszögezni, hogy ezek a termékek más forrásból továbbra is beszerezhetőek maradnak majd, így ha egy olyan termék is a listán szerepel, amit már kinéztél magadnak, akkor sem muszáj most egyből a boltba rohannod. Nyugodtan kivárhatod az újabb generáció kiadását, amivel valószínűleg kicsit később ezeket már olcsóbban fogod tudni beszerezni.

 

iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

Amióta 2018-ban bemutatták az iPhone XS és XR készülékeket, az Apple már egy évvel a bevezetésük után megszünteti a zászlóshajó iPhone-ok forgalmazását, valószínűleg azért, mert túlságosan hasonlóak, és az Apple valószínűsíti, hogy a vásárlók inkább az egyik régebbi iPhone-t vásárolnák meg, ha pénzt akarnak spórolni. Nincs okunk arra számítani, hogy ez a hagyomány megváltozik, így valószínűleg a jövő hónapban búcsút mondhatunk az Apple első titániummal ellátott iPhone-jának. Valószínűleg ez lesz az utolsó Pro iPhone is, amely 6,1 és 6,7 hüvelykes képernyőmérettel érkezik, mivel az iPhone 16 Pro készülékek várhatóan nagyobb kijelzővel rendelkeznek majd. Az iPhone 15 Pro ráadásul szép kék titán színben érkezik, ami valószínűleg nem marad meg a 16 Pro termékcsaládban.

 

iPhone 14 Plus

Az iPhone 14 Plus volt az Apple első nagyméretű belépőszintű iPhone-ja, az iPhone 12 mini és az iPhone 13 mini sikertelenségét követően. Ugyanazzal a 6,7 hüvelykes kijelzővel és hosszú akkumulátoros üzemidővel rendelkezett, mint a Pro Max iPhone-ok, csak olcsóbb csomagolásban. A 14 Plus a 2017-es iPhone 8 Plus óta először hozta vissza a „Plus” márkajelzést is. Az Apple tavaly szeptemberben megszüntette az iPhone 13 minit, miközben továbbra is árulta az iPhone 13-at, így valószínű, hogy idén is hasonló stratégiát fogunk látni - a 14 Plus-t kivágják, az iPhone 14 pedig még egy kicsit tovább marad.

 

iPhone 13

Az Apple 2021-ben mutatta be az iPhone 13-at, számos frissítéssel, többek között hosszabb akkumulátor-üzemidővel, új kamerarendszerrel és kisebb notch-csal. A készülék kezdetben elég magas áron indult, de az évek során többször csökkentették az árát, most pedig 599 dollárról, illetve 299.990 forintról indul. Mostanra azonban már közelít a 3 évhez, és továbbra is a legrégebbi eladó iPhone az Apple weboldalán. Ha a történelem megismétli önmagát, akkor az iPhone 13 is eltűnik, és az iPhone 14 veszi át a helyét az 599 dolláros - nagyjából 300.000 forintos áron - legalábbis az iPhone SE 4 megjelenéséig

.

Apple Watch Series 9, Ultra 2 és SE 2

A következő hónapban potenciálisan mindhárom Apple Watch modell frissítésére számíthatunk. A Series 10 várhatóan nagyobb (és hatékonyabb) kijelzővel, vékonyabb burkolattal és potenciálisan új chipkészlettel érkezik. Az Ultra 3 várhatóan szintén kap egy kisebb frissítést idén, az SE 3 pedig a pletykák szerint műanyag burkolatra vált a kedvezőbb ár érdekében. Ha az összes Apple Watch frissítést kap, az Apple valószínűleg leállítja a jelenlegi generációs Series 9, Ultra 2 és SE 2 modellek értékesítését.

 

AirPods 2 és AirPods 3

Az Apple 2019 óta árulja az AirPods 2-t, amely belépőmodellként szolgált megfizethető áron, minden lényeges funkcióval, és bár 2021-ben bemutatták az AirPods 3-at, amely Spatial Audio, jobb hangminőség és egyéb funkciókkal rendelkezik - az Apple mégis megtartotta az AirPods 2-t a kínálatban. Ez azonban hamarosan változni fog. Jövő hónapban két új AirPods 4 változatra számíthatunk, egy belépő szintű változatra, amely az AirPods 2-t váltja fel, és egy középkategóriás változatra, amely az AirPods 3-at váltja fel. A középszintű trim várhatóan tartalmazni fogja a zajszűrést, ellentétben a már meglévő AirPods 2-vel. Mindkét AirPods modell bevezetésével valószínűleg az AirPods 2 és az AirPods 3 is eltűnik.

 

iPad mini 6 és iPad 10

Jövő hónapban várhatóan az Apple két legolcsóbb iPad-jének, az iPad mini 6-nak és az iPad 10-nek a frissítését is láthatjuk majd. Bár az Apple az év elején csökkentette az iPad 10 árát, a pletykák szerint még idén láthatunk egy frissítést. Még mindig lehetséges, hogy az Apple megtartja az iPad 10-et még 349 dollárnál (179.990 forintnál) is alacsonyabb áron, miután bevezetik a 11-est, de kétlem. Ami az iPad minit illeti, az Apple az utóbbi időben nem tartott meg egy régebbi modellt sem, így ez is megszűnhet a jövő hónap elején. Az új modell várhatóan tartalmazni fogja az Apple Intelligence támogatását, több tárhelyet és potenciálisan Apple Pencil Pro támogatást is.

forrás: 9TO5Mac

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése