Ezeket az újdonságokat adja ki hamarosan az Apple - 1. rész

Almás Pletykák   |   2024.08.24 - 13:34   |   Írta: Hidasi Ákos   |   53
24. aug Ezeket az újdonságokat adja ki hamarosan az Apple - 1. rész

Az iPhone 16-on kívül sok érdekességet várunk még.

Az Apple a jövő hónapban tartja éves iPhone eseményét, és a jelek szerint szeptember 9-én a vállalat bejelenti az új zászlóshajó iPhone 16-os termékcsaládját. Érdemes azonban megjegyezni, hogy várhatóan néhány további termék is bemutatásra kerül még idén ősszel.

Olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit tudunk már arról, hogy az Apple az iPhone 16-on kívül várhatóan még mit jelent be az eseményen.

 

Apple Watch Series 10

Az Apple várhatóan 2024-ben fogja kiadni az Apple Watch vékonyabb változatát, de a Bloomberg Mark Gurman-ja szerint ez valószínűleg nem fog jelentősen különbözni a jelenlegi modellektől. A különbség, hogy nagyobb kijelzőméret várható, azonban az Apple továbbra is két modellt tervez kínálni.

A két szabványos Apple Watch készülékházméret közül a nagyobbik, a 45 mm-es modell lesz várhatóan a legkisebb opció, míg a jelenlegi Apple Watch Ultrának megfelelő, teljesen új, 49 mm-es készülékházméret várhatóan új, nagyobb opcióként kerül majd bevezetésre.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője is azt jósolja, hogy a 2024-es Apple Watch Series 10 vékonyabb kialakítású lesz, nagyobb képernyőkkel. Kuo arra számít, hogy a Series 10 45 mm-es és 49 mm-es méretben fog megjelenni, ami a jelenlegi 41 mm-es és 45 mm-es opciókhoz képest növekedést jelent.

A következő generációs Apple Watch várhatóan gyantával bevont rezet használ majd, ami vékonyabb belső alkatrészek elhelyezését teszi majd lehetővé, valamint növeli a tartósságot és a vízállóságot. A vékonyabb belső elhelyezése további belső helyet teremtene más alkatrészek számára.

Korábban Mark Gurman említette, hogy az Apple egy mágneses pántrögzítési rendszert fontolgat, amely több helyet szabadíthat fel az Apple Watch belsejében, de a legutóbbi jelentések nem említik ezt a funkciót. Ha megvalósul, a mágneses szíjrendszer, az a meglévő szalagokat inkompatibilissé tehetné az új modellekkel.

Az Apple a Series 10-ben a magas vérnyomás és az alvási apnoe felismerésére szolgáló funkciókon is dolgozott, de Gurman szerint ezek nem biztos, hogy készen lesznek a bevezetésre. Az Apple állítólag megbízhatósági problémákkal küzd a magas vérnyomás felismerése funkcióval kapcsolatban, ami késedelmet okozhat, az alvási apnoe érzékelése pedig a vér oxigénszintjének monitorozására támaszkodik, egy olyan funkcióra, amelyet az Apple nemrég felmerült szabadalmi aggályok miatt ideiglenesen eltávolított az Apple Watch-ból.

 

Apple Watch Ultra 3

Amikor az Apple Watch Ultra 2 tavaly debütált, a legfontosabb újdonságok közé tartozott az 50%-kal fényesebb kijelző, a gyorsabb S9 chip, a „Double Tap” gesztus az órával való interakcióhoz a képernyő megérintése nélkül, az eszközön lévő Siri és a megnövelt belső tárhely. Az idei iteráció azonban sokkal szerényebb lehet fejlesztések terén.

Kezdetben úgy vélték, hogy az Apple egy microLED kijelzővel ellátott Apple Watch Ultrán dolgozik, amely nagyobb fényerőt, jobb kontrasztot és jobb akkumulátor-hatékonyságot biztosítana. Úgy tűnik azonban, hogy ezeket a terveket határozatlan időre elhalasztották.

Ennek eredményeképpen az Apple Watch Ultra 3 dizájnja valószínűleg nagyrészt változatlan marad. Mark Gurman riporter nemrég azt mondta, hogy az idei, harmadik generációs Apple Watch Ultra „nagyjából ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti”. Korábban azt sugallta, hogy egy teljesen újratervezett „Apple Watch X” érkezik vékonyabb tokkal és mágneses szíjakkal, de ez valószínűleg az Ultra-tól eltérő modell lesz, és azt elmondása szerint végülis várhatóan „2024-ben vagy 2025-ben” fog megjelenni.

Ming-Chi Kuo, az Apple ellátási láncának elemzője szerint az Apple Watch Ultra 3 várhatóan „szinte semmilyen” új hardverfrissítést nem tartalmaz majd az Apple Watch Ultra 2-höz képest. Az ő megfogalmazása arra enged következtetni, hogy a pletykált vérnyomás- és alvási apnoe-érzékelő funkciók gépi tanulás/szoftveres alapúak lesznek, a meglévő szenzorokra támaszkodva. Mark Gurman szerint azonban az Apple Watch Ultra 3 egy új processzorral fog rendelkezni, amely a tavalyi S9 chipet váltja, és ez „megalapozhat a később esedékes AI fejlesztéseknek”.

Az Apple Watch Ultra 3 várhatóan olyan továbbfejlesztett egészségkövető funkciókat tartalmaz majd, mint a vérnyomásfigyelés és az alvási apnoe felismerése, igazodva az Apple Watch Series 10 pletykált funkcióihoz, de ezek a funkciók a fent említettek szerint még odébb lehetnek.

A másik oldalon az Apple a pletykák szerint új, alacsony energiafelhasználású OLED panel technológiát alkalmaz az új Apple Watch modellekben, hogy tovább csökkentse az always on kijelző energiafogyasztását. Ha ez így van, nem valószínű, hogy az Apple a technológiát a legújabb Series modelljében alkalmazná anélkül, hogy azt a legújabb Apple Watch Ultra modelljébe is beletenné.

 

Apple Watch SE 3

Az Apple harmadik generációs Apple Watch SE a legújabb jelentések szerint jelentős változásokat tartalmazhat. David Hsieh kutatási elemző szerint az új modell nagyobb kijelzővel fog rendelkezni, amely megfelel a 41 mm-es és 45 mm-es tokmérettel rendelkező Apple Watch Series 8-as modellnek. Ez a jelenlegi 40mm és 44mm-es opciókhoz képest növekedést jelent, ami potenciálisan körülbelül 12%-kal nagyobb képernyőfelületet jelent majd.

A Bloomberg-es Mark Gurman jelentése szerint az Apple valószínűleg alumínium helyett egy fajta merev műanyagot használ majd az óra testéhez. Ez az anyagváltás csökkentheti a gyártási költségeket és vonzó lehet a gyerekeknek vásárló szülők számára. Ezek a frissítések mind jó jelzői az Apple azon stratégiájának, hogy egy elérhetőbb okosóra-opciót hozzon létre, amely egyensúlyt teremt a modern funkciók, a megfizethetőség és a tartósság között.

Fontos ezen a ponton megemlítenünk, hogy ez a cikk egy kétrészes cikksorozatunk első része, a másodikat ide kattintva tudod elérni.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése