Tim Cook, Bill Gates és a többi tech CEO kedvenc hobbijai

AlmaBlogger   |   2024.03.20 - 16:30   |   Írta: Hidasi Ákos   |   33
20. márc Tim Cook, Bill Gates és a többi tech CEO kedvenc hobbijai

Mivel töltik a legnagyobb tech guruk a szabadidejüket?

Talán te is gondoltál már arra, hogy vajon mivel töltik az idejüket a világ legnagyobb technológiai cégeinek vezetői. Na jó, erre talán ilyen formában még nem, mert ez egy elég specifikus gondolat, de valószínűleg valami lazán kapcsolódó kérdés már neked is eszedbe jutott.

Míg egyesek (mint például Larry Ellison, az Oracle technológiai igazgatója) olyan drága és szokatlan tevékenységekben vesznek részt, amelyek csak a rendkívül magas vagyonuk tükrében tűnnek logikusnak, mások a szabadidejüket tipikusabb módon töltik, például edzőterembe járnak vagy sportolnak.

Annak ellenére, hogy rendkívül megterhelő és feszes időbeosztásuk van, a világ legnagyobb vállalatainak vezetői mégis találnak módot arra, hogy majdnem olyan keményen szórakozzanak, mint ahogy dolgoznak.

Íme, a technológiai világ néhány legnagyobb nevének hobbija.

 

 

Tim Cook szeret kerékpározni és sziklát mászni

Bár Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szereti a privát életét privátan tartani, amibe az is beletartozik, hogy mit csinál a munkán kívül, állítólag szeret kerékpározni és sziklamászni.

A Wall Street Journal 2014-ben azt írta, hogy a Yosemite és a Zion Nemzeti Parkok a kedvenc nyaralási célpontjai közé tartoznak.

 

 

Mark Zuckerberg szereti a küzdősportokat és a gitározást.

Az elmúlt években Mark Zuckerberg nyíltan beszélt arról, hogy szereti a vegyes harcművészeteket.

A Meta vezérigazgatója úgy tűnik, hogy egyszerre nézője és résztvevője a küzdősportoknak. Látták már a ringben UFC-meccseken, sőt, novemberben egy komoly sérülést is elszenvedett sparringolás közben.

Ha végigpörgetjük az Instagramját, az is kiderül, hogy Zuck több mint tapasztalt zenész. a választott hangszere pedig az akusztikus gitár.

 

 

Jeff Bezos elkötelezett híve az edzéstervének.

Úgy tűnik, Jeff Bezos az évek során egyre fittebb lett, és ehhez valószínűleg nagyban hozzájárul az edzés iránti elkötelezettsége.

Bezos menyasszonya, Lauren Sánchez a Vogue-nak elmondta, hogy az Amazon alapítója egy "szörnyeteg az edzőteremben". Személyi edzője, Wes Okerson állítólag az akciósztár Tom Cruise-t is edzette.

A Body and Soul című ausztrál fitneszlap arról számolt be, hogy Bezos többnyire alacsony terhelésű, nagy ellenállású edzéseket végez, például evezést és súlyemelést.

 

 

Larry Ellison szívesen vitorlázik.

Larry Ellison rajong a vízi sportokért. Részben ő finanszírozta az Oracle Team USA vitorláscsapatot, amely 2010-ben megnyerte a 33. America's Cup vitorlásversenyt.

De ő több, mint egyszerű szponzor. Az Oracle technológiai igazgatója, Ellison az 1990-es évek óta maga is részt vesz a jachtversenyzésben.

"Vicces, mert kétszeri vereség után rájöttem, hogy a személyiségem nem engedi, hogy vesztés közben feladjam. Aztán miután megnyertem az America's Cupot, rájöttem, hogy a személyiségem nem engedi, hogy győzelem közben feladjam! Nem dohányzom, de vitorlázom" - mondta 2013-ban a CBS-nek, amikor arról kérdezték, hogy úgy érzi-e, hogy újra meg kell nyernie az America's Cupot.

Azonban a tech zseni passzívabb kikapcsolódási formát is élvez a vizen. Amikor ugyanis nem evez, akkor szívesen heverészik a jachtján. A Musashi, a 88 méteres szuperjacht, amelynek 2011 óta a tulajdonosa, liftet, szépségszalont, kosárlabdapályát és egyebeket is tartalmaz.

 

 

Sergey Brin az olyan tevékenységeket kedveli, amelyek adrenalinlöketet adnak.

Sergey Brin, a Google társalapítója arról vált ismertté, hogy gyakran görkorcsolyázott a Google kampuszán az ott töltött ideje alatt.

Brin emellett szereti kihívás elé állítani magát olyan extrém tevékenységekkel, mint a torna, a trapéz és a görhoki. Stephanie Sammartino McPherson írta a "Sergey Brin and Larry Page: Founders of Google" című könyvében, hogy a Stanfordra járása alatt különböző sportcsapatokban próbálta ki magát.

"Szeretek különféle akrobatikus dolgokat csinálni" - mondta korábban Brin.

 

 

Larry Page a természetjáró tevékenységek iránt érdeklődik.

A Google társalapítójával, Brinnel ellentétben Larry Page szűkszavúan nyilatkozik arról, mivel tölti az idejét, mióta visszalépett a vezetéstől.

Page több magánsziget tulajdonosa a Csendes-óceán déli részén, és ha biogazdasága bármi jelet ad rá, úgy tűnik, hogy érdekli a természet.

Ugyanakkor látták már sárkányhajózni is a hófödte alaszkai hegyek előtt.

 

 

Sundar Pichai futballrajongó.

Az Alphabet vezérigazgatója, Sundar Pichai elkötelezett rajongója az FC Barcelona futballklubnak.

Pichai 2017-ben meglátogatta a csapatot, és megkapta a saját, egyedi Barcelona-mezét. Látogatása során fotózkodott a Ballon d'Or-trófeával és Lionel Messivel is - a játékossal, aki a legtöbbször kapta meg a díjat.

 

 

Bill Gates autókat gyűjt.

Igazi milliárdos módjára a Microsoft társalapítójának, Bill Gatesnek van egy olyan hobbija, amihez komoly anyagiakra van szüksége.

Gates szeret luxusautókat gyűjteni, különösen a Porschékért rajong. A Washington állambeli Medinában lévő birtokán állítólag 20 autóból álló garázs található.

Első nagy vásárlása a Microsoft pénzéből egy Porsche 911-es szuperautó volt 1979-ben.

 

 

Elon Musk egy igazi gamer

A Tesla vezérigazgatója és X-tulajdonosa, Elon Musk minden bizonnyal ideje egy részét azzal tölti, hogy a közösségi médiaplatformján beszélgessen más felhasználókkal.

De ezen kívül - illetve a vállalatai vezetése mellett - Musk állítólag szívesen játszik videojátékokkal.

Volt barátnője, Claire Boucher - ismertebb nevén Grimes - azt mondta Walter Isaacson életrajzírónak, hogy Musk egész éjjel fennmaradt az "Elden Ring" játékkal, amikor az először megjelent.

 

 

Satya Nadella nagy krikettrajongó.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy életre a krikett nagy szurkolója.

Nadella társtulajdonosa a Seattle Orcasnak - egy amerikai profi krikettcsapatnak. A 2023-as krikett-világbajnokság idején a Times of Indiának beszélt a játék iránti szeretetéről.

"Indiai és dél-ázsiai emberként úgy gondolom, hogy ez több, mint sport. Mindannyiunk számára ez az, amin felnőttünk" - mondta egy interjú során.

 

 

Sam Altman szereti az autóversenyzést és a világvégére készülést

Az Open AI vezérigazgatója, Sam Altman szenvedélyesen szeret minél gyorsabban menni és felkészülni a legrosszabbra.

Altman 2016-ban a New Yorkernek elmondta, hogy öt versenyautója van - köztük két McLaren és egy Tesla. Azt is elmondta, hogy "fegyvereket, aranyat, kálium-jodidot, antibiotikumokat, elemeket, vizet" és gázálarcokat rejteget arra az esetre, ha atomháború törne ki, vagy a mesterséges intelligencia felkelne az emberek ellen. Bíztató…

Forrás: Business Insider

 

Kapcsolódó tartalmak:

 




Kommentek megjelenítése