Apple Original Filmek 2023・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2024.01.23 - 17:39   |   Írta: Ca$h   |   4109
23. jan Apple Original Filmek 2023・AppleTV+

Igazán nem panaszkodhattunk a 2023-es Apple Originals filmekre sem!

Sharper:

Tom (Justice Smith) egy könyvesboltot vezet New Yorkban, nem megy valami jól az üzlet, de legalább ez az övé, ő dolgozik meg minden pénzért amit keres, a maga ura és végre függetleníteni tudta magát multimilliárdos zsarnok apjától. Egy napon egy gyönyörű fiatal nő lép be az üzletbe, Sandra (Briana Middleton) tekintete csábító, olyan mintha akarna valamit a sráctól. Az szokták mondani, hogy sose bízz meg a szép nőkben, Tom hamarosan megtudja, hogy minden bölcs mondásnak van valami alapja. Kapcsolatuk tökéletesen indul, Tom úgy érzi megtalálta élete szerelmét, a nagy őt, de aztán kiderül, hogy mindennek oka volt, semmi sincsen ingyen, az életben mindenért fizetni kell, életünk legnagyobb csalódásaiért meg végképp ...

Igazán jól indult az évünk, nem panaszkodhattunk a tavalyi Apple Original filmek miatt sem. Benjamin Caron egész estés filmje az okos és intelligens con-movie kategóriába tartozik, amit leginkább úgy lehetne lefordítani, hogy átverős film. Átverős, mert egyáltalán nem az, aminek első körben tűnik, főleg ha nem nézünk meg róla semmi bemutatót fogunk leginkább meglepődni rajta. Aztán átverős, mert szinte minden főszereplőnek ez a szakmája, sőt mi több tanúi is lehetünk annak miken kell keresztülmennie valakinek, ha ezt a szakmát választja és átverős mert többszörösen is jól meg van csavarva az egész történet, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, mert meglepően jól sikerült, a szereposztás meg parádés.

Megjelenés: 2023. Február 17.
Szerintünk: 4/5

 

Tetris:

Vajon létezik olyan ember ezen a földön, aki ne hallott volna minden idők talán legsikeresebb videójátékáról a Tetrisről. Azt mindenki tudta, hogy Oroszországból származik, de ennél többet szerintem nem sokat lehetett róla hallani. Jon S. Baird mozija igencsak különleges nézőpontból mutatja be nekünk azt, amit ma már csak történelemnek hívunk. Taron Egertont szeretjük, szerepeljen bármiben egyszerűen zseniális. A Tetris egy idáig szerintem titokban tartott részét mutatja be ennek a fantasztikus történetnek, amitől a legtöbb mai fiatalnak le fog esni az álla. Kezdjük azzal, hogy főszereplőnk arra kényszerül, hogy elutazzon Oroszországba, ami akkor még a Szovjetunió volt, egy olyan korszakban amikor nagyban dúlt a hidegháború a két pólus Amerika és az oroszok között, amikor egy amcsi állampolgárnak gyakorlatilag öngyilkosság volt elutazni a vörös medve országába. Eleinte vicces, szinte vígjáték, majd átmegy egy döbbenetes, üzleti életet bemutató okos brillírozásba, végül pedig olyan érzésünk lesz mintha valami James Bondos ügynökös filmet néznénk. A film szabályosan felosztható három részre, majd végül pedig minden jó ha vége jó alapon eljutunk a történelemnek arra a pontjára, amit már jómagam is megéltem, megtudhatjuk milyen elképesztő bátorság, vakmerőség, üzleti zsenialitás és jó időzítés kellett ahhoz, hogy végre valahára kijöjjön Nintendo Gameboyra ez a fantasztikus játék, aminek köszönhetően mindenki aki részt vett ebben az üzletben multimilliomos lett. Okos, vicces, megdöbbentő, végtelenül izgalmas, egy igazi instant mesterművet köszönhetünk már megint az Apple-nek, köszönjük!

Megjelenés: 2023. Március 31.
Szerintünk: 5/5

 

Ghosted:

Cole Turner (Chris Evans) egy farmer srác, aki abbahagyta a tanulmányait az egyetemen, hogy betegeskedő édesapjának segítsen a gazdálkodásban, önfeláldozó, kedves, jóindulatú, igaz kicsit csípős a humora, de senki sem lehet tökéletes ugyebár. Egyik alkalommal éppen a piacon virágokat árul, besegítve egyik szomszédjának, amikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Sadie-vel (Ana de Armas), eleinte jól mennek a dolgok aztán valami érthetetlen oknál fogva úgy összekapnak egymással mintha már sok éve együtt lennének. Mindketten puffogva elmennek egymás mellett, amikor a sráccal közli az egyik nő, hogy olyan szexuális feszültség volt kettejük között, amit nem szabad csak így elengedni, a srác hirtelen rájön arra, hogy nem kéne annyiban hagyni a dolgot, gyorsan utánaszalad és innentől fogva már minden nagyon jól alakul. Elmennek randizni, ami egy egész napon keresztül tart, olyan tökéletes volt köztük minden, mintha egymásnak lennének teremtve. Talán túlságosan is jól, mert a kicsit rögeszmés Cole úgy gondolja, hogy ez a lány élete szerelme és elkezd nagyon durván tapadni rá. Persze megint csak kiderül, hogy soha semmi sem az, aminek tűnik, a dolgok meglehetősen érdekes fordulatot vesznek kettejük között ...

Dexter Fletcher filmje nem egy komoly darab, de nem is akar az lenni, a recept egyszerű, vegyünk két gyönyörű, némi tehetséggel megáldott színészt, találjunk ki valami körítést, ami mindegy hogy mi, csak minél többször látszódjon, hogy Chris és Ana mennyire gyönyörűek együtt és külön is. Tekintettel arra, hogy mindkettőjüknek van bőven akciófilmes múltja, olyan sokat betanítani sem kellett őket. Ana úgy gondolom el tud játszani bármit, Chrisnek már nehezebb dolga van, mert könnyen lehet élete végéig ő lesz Captain America, de sebaj, szórakoztat, látványos, néha vicces, néha meglepő és vannak azért benne olyan jelenetek, hogy az állunkat keresgéljük majd. Nem kell sokat várni tőle, pont annyi amennyinek lennie kell ebben a kategóriában. 

Megjelenés: 2023. Árpilis 21.
Szerintünk: 3/5

 

STILL - A Michael J. Fox movie:

A mai fiatalok lehet nem tudják már ki az a Michael J. Fox, de ha azt mondom nekik, hogy Marty McFly a Vissza a Jövőből, akkor már biztos vagyok benne hogy derengeni fog valami. Amikor mi voltunk fiatalok, Michael hatalmasan nagyot futott, a csapból is ő folyt, abba senki nem gondolt bele, hogy milyen nehéz lehetett elkezdenie a karriert egy olyan srácnak, aki még tizenhat évesen is tizenkettőnek néz ki. 

Bevallom kicsit féltem ettől a filmtől, mert nem akartam a valaha kedvenc színészemet látni főleg nem ilyen állapotban, ugyanis régóta lehetett már róla tudni, hogy Parkinson kóros, ami egy gyógyíthatatlan és halálos betegség, lefolyása nagyon lassú, de végül nem lehet elkerülni a borzalmas véget. Kevesen tudják pontosan mivel is jár ez a betegség, Michael hosszú évek múltán összeszedte a bátorságát, hogy megírja ennek a filmnek a történetét, a saját történetét, mégpedig a saját egyedi, őszinte és vicces stílusában. Mindent megtudhatunk róla, arról hogy milyen az élete most, ahogyan azt is hogyan indult el a karrierje, hogyan ismerte meg csodálatos feleségét aki a mai napig vele van, aki szült neki négy egészséges gyönyörű gyereket, ahogyan azt is hogyan kezdődött a betegsége, milyen sokáig el sikerült titkolnia és hogyan birkózik meg vele a mai napokban.

A Still, avagy mozdulatlannak lenni egy megható, meglepően vicces, igencsak különleges stílusban megrendezett dokumentumfilm arról, milyen az ha egy szörnyű betegségnek tönkre kéne hogy tegye az életünket, de végül nem marad más csak a család, a szeretet és rádöbbenünk arra, hogy lehet nekünk nehéz most az élet, de valójában megvan mindenünk amire csak szükségünk lehet az igazi boldogsághoz. Michael mindig is nagy kedvencem volt, de ezután a film után már teljesen máshogy fogok ránézni ebben biztos vagyok. Hatalmas nagy harcos ő, aki a mai napig elképesztően vicces, a tekintete pedig felejthetetlen, sokan példát vihetnének róla ez nem vitás.  

Megjelenés: 2023. Május 12.
Szerintünk: 5/5

 

Flora and Sun:

Mindenki tudja már akinek van gyereke, hogy amire vállalkozott az könnyen lehet a legnehezebb dolog a világon, még súlyosabb a dolog, ha egy nő már tini korában teherbe esik, ráadásul egy olyan férfitól akiről mai szemmel már messziről tudná hogy nem neki való. Ha mindez nem lenne elég, akkor idővel eljön a rettegett tinédzser kor is, ami meg minden szülő rémálma. Flora élete bizony nem habostorta, hiszen az előbb említett dolgokból gyönyörűen kipipálta az összeset. Egyedül neveli tinédzser fiát, aki bizony nem éppen az a habkönnyű eset. Egyik nap viszont észreveszi, hogy elég jó érzéke van a zenéléshez, ezért tesz egy utolsó próbát arra nézve, hogy találjon valami közös elfoglaltságot a fiával.

Flora karaktere elképesztő, tele van élettel, energiával, persze dühvel is, nem kevéssel, de annak ellenére hogy tisztán látja milyen nehéz az élet, főleg egyedülálló anyaként, mégis tényleg mindent megtesz azért hogy boldoggá tegye a fiát. Nem éppen egy mintaanya, túl fiatal még ehhez a feladathoz, közönséges, egyszerű, néha végtelenül primitív, de a szíve a helyén van. Az irány amin elindul, a zene útja egy csodálatos utazás, ahol könnyen lehet még az igaz szerelem is rátalál. A Flora and Sun egy csodálatosan egyszerű film, mégis tele van komoly üzenetekkel, néha megnevettet, néha megríkat, de ami biztos, hogy a végén elégedetten fogunk felállni a kanapéról és ki tudja lehet még egy kicsit másképpen is fogunk nézni a saját családi életünkre.

Megjelenés: 2023. Szeptember 29.
Szerintünk: 4/5

 

Fingernails:

Képzelj el egy világot, ahol a tudosok rájöttek egy meglehetősen érdekes módszerre, amivel képesek két ember között biológiailag bizonyítani, hogy egymáshoz valóak-e vagy sem. Nagyon kockázatos dolog ez, a boldog párok és házasok legvégső erőpróbája, a kérdés már csak az hogy te képes lennél elvégezni egy ilyen tesztet? És ha igen, mi van akkor ha az eredmény nem azt mutatja amire számítottál, vagy amit szeretnél? Anna és párja Ryan már megcsináltak egyszer a tesztet még a kapcsolatuk elején és az eredmény pozitív lett, ami azt jelenti, hogy tökéletesen összepasszolnak. A gond csak az, hogy sok-sok év után Anna valahogy úgy érzi, hogy lehet nem sikerült jól a teszt, lehet újra kéne próbálkozni.

A Fingernails egy rendkívül komoly témát pedzegető, elgondolkodtató dráma, kicsit abszurd, kicsit perverz, főleg ha megnézzük azt mit kell tennie a párnak ahhoz hogy sikeres legyen a teszt. De valójában nem ez a lényeg, a legfontosabb üzenete, hogy még ha létezne-e is ilyen teszt, nem attól leszünk boldogok, hogy egy teszt eredménye azt mondj nekünk, hogy összeillünk. A boldogságért minden egyes nap meg kell dolgozni és még azok az emberek is el tudnak hidegülni egymástól, akiket valójában egymásnak teremtett az ég. És bizony néha előfordul, hogy a szerelem akkor is ránk talál, ha azzal vagyunk együtt aki tökéletes a számunkra. Az ötlet jó, a színészek pazarok, a hangulat is nagyon eredeti, de valahogy nem tudott eléggé megfogni a film, valami hiányzott belőle, kicsit unalmas volt és vontatott, pedig sokkal de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. 

Megjelenés: 2023. November 3.
Szerintünk: 3/5

 

Family Plan:

Dan egy teljesen átlagos amerikai családapa, van egy jó állása, egy gyönyörű felesége, két csodaszép gyermeke, az egyetlen dráma az életében, hogy a gyerekek már abban a korban vannak amikor nem valami könnyű megtalálni velük a közös hangot. Pedig ő csodálatos apuka, aki a nap végén alig várja, hogy végre a családjával lehessen. Minden megváltozik azonban, amikor valami olyan dolog történik velük, amivel nem lehetett előre számolni.

A Family Plan egy átlagosan teljesítő, rendkívül szórakoztató, humoros és látványos akció komédia, nem tartogat igazán meglepetéseket, mindent láthattunk már ezerszer, nincsen benne túl sok fordulat sem, vagy mondanivaló, mégis van benne valami ellenálhatatlan báj, ami miatt nem lehet abbahagyni. A lehető legjobbkor jelent meg, nem sokkal karácsony előtt, lehetőséget adva arra, hogy a család együtt megnézhesse az ünnepek alatt, hogy végre valami más menjen a tévén mint a Reszkessetek Betörők. Ettől függetlenül az is ment, például nálunk is, mert nincsen karácsony Kevin nélkül, de mellette azért ez is egy jó kis üdefolt volt az AppleTV+ tavalyi felhozatalában. Semmi extra, egyszer nézős családi szórakozás, de megbánni szerintem senki se fogja. 

Megjelenés: 2023. December 15.
Szerintünk: 3/5

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 9.99$, az éves díj 99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Apple Original sorozatok 2023

>>> Still Up sorozatkritika

>>> Berlin sorozatkritika

>>> The Changeling sorozatkritika


Kommentek megjelenítése