Superman & Lois・AppleTV (HBO GO)

AlmaBlogger   |   2021.09.20 - 08:29   |   Írta: Ca$h   |   1409
20. szept Superman & Lois・AppleTV (HBO GO)

Lois & Clark története folytatódik, vajon mi történik a boldogan éltek míg meg nem haltak után?

Superman / Clark Kent (Tyler Hoechlin) és Lois Lane (Elizabeth Tulloch) történetét már ismerjük, tudjuk Superman honnan származik, hogyan került a Földre, hogyan fogadta be még babakorában a Kent család és neveltek belőle egy kiváló fiatalembert, aki emberibb bármelyik embernél. Hogyan került Metropolisba, lett újságíró, majd lett Superman, hogyan szeretett bele a csodálatos Lois Lane-be, mentette meg életét számtalanszor, mi történt mikor elmondta neki hogy ki is valójában, hogyan szerettek egymásba és hogyan boldogultak ezzel a kettős élettel. Mindezt már ismerjük és láttuk számtalanszor, de vajon mi történik a boldogan éltek míg meg nem haltak után, mi történt azután, hogy összeházasodtak és született egy fiú ikerpárjuk; Jonathan (Jordan Elsass) és Jordan (Alex Garfin), ha mindez nem lenne elég, vajon hogyan tud boldogulni a családi élet nehézségeivel miután a gyerekek tinédzserek lettek.

Jonathan gyakorlatilag minden szülő álma, okos, jóképű, kedves, a szíve aranyból van, csapatkapitány a metropolisi gimi focicsapatában, jó testvér, megértő, nem lázad, igazából egy mintagyerek. Jordannel már más a helyzet, magába zárkózó, depressziós, állandóan csak a szobájában van, játszik a haverokkal, egy szót nem lehet hozzá szólni, mindent fogóval kell kirángatni belőle. Clark nagyon el van keseredve miatta, minden egyes este próbálkozik, de nem jut vele dűlőre, anyja Lois kicsit pozitívabban áll hozzá, azt mondja hogy még fiatal nem kell emiatt elkeseredni, majd ha rájön arra hogy ki is valójában és megtalálja önmagát könnyebb lesz. Egyelőre egyik gyereknél sem jelentkeztek szuperképességek, a szülők izgatottan várják hogy mi lesz majd ebből, Clark még mindig nem mondta el nekik hogy ő Superman, különösen rosszul esik neki, hogy a Mortal Kombat nevű játékban Jordan Supermant kedveli a legkevésbé, bénának tartja unalmasnak és klisésnek.

Aztán a dolgok fenekestől felfordulnak, egy tragédia miatt a családnak haza kel költöznie Smallville-be, a városba ahol minden kezdődött, ahol Clarkot mindenki ismeri, ahol élete első szerelmét hagyta, ahol nagyon furcsa dolgok történnek mostanában. A multimilliárdos Morgan Edge (Adam Rayner) sorban hozza létre a vállalkozásokat, adja a munkát mindenki kezébe, úgy tűnik mintha megmentené a csőd szélén lévő várost, de a furcsaságok száma egyre csak növekedik, miközben a Kent családnak is számtalan problémával kell megküzdenie. Jonathan élete teljesen tönkrement, el kellett hagynia a sulit, a csapatot és a barátnőjét is, Jordan élete meg mintha magára talált volna, kezd beilleszkedni, szerelembe esik és végre az is kiderül, hogy melyikük rendelkezik szuperképességekkel.

A Flash és Supergirl készítői merész vállalkozásba kezdtek amikor úgy döntöttek, hogy az eredetileg csak mellékszereplő Clarkkal és Loissal egy új sorozatba kezdenek. Főleg manapság amikor a DC univerzumot egyik csapás éri a másik után, amikor az eddig legtökéletesebb Superman (Henry Cavill) visszavonulót fújt, nem játssza el többé a szerepet, amire gyakorlatilag született. Viszont a nem véletlenül világsikeres sorozatok, olyanok mint a Lois&Clark illetve a Smallville megalapozták a történetet ahhoz, hogy egy kellően mély és tartalmas történetbe kezdhessenek. A készítők mindenhez hűségesek voltak a korábbi sorozatokhoz és természetesen a multiverzumhoz is, ami nem kevés táptalajt illetve lehetőséget nyújt egy igencsak ütős sorozathoz. Az ember nem is gondolná hogy Tyler Hoechlin milyen elképesztően jó Superman, mind vonásaiban, viselkedésében és kisugárzásában ízig vérig Superman, egyike a legjobbaknak, ugyanez mondható Lois-ról is, Elizabeth Tulloch már a Grimmben is bizonyított, nagyon jól áll neki ez a tökéletes feleség szerep, elképesztően aranyos, szexi és mégis valahogy olyan visszafogott egyben. Azóta elérte azt a kort, hogy anya is simán tud lenni és nem is kívánhatnánk nála jobb anyukát ezeknek a  különleges gyerekeknek. Jordan és Jonathan nagyon jó karakterek, kicsit olyan mintha a szülőket vették volna alapul, legfőképpen a legjobb tulajdonságaikat, majd összegyúrták őket és szétválasztották, Jonathan örökölt minden jót amit az apjától és anyjától csak lehet, Jordan meg kicsit olyan mint amilyen Clark volt fiatalkorában a Smallville-ben eltekintve a befordulástól és a depressziótól.

Morgan Edge különösen jó főgonosz, nem is gondoltam volna hogy képesek lesznek kihozni belőle egy igazán félelmetes ellenfelet. John Henry Irons (Wolé Parks) páncélja kicsit olyan Halo Master Chiefes, kicsit olyan félgagyi, mégis jól meg van csinálva és izgulunk ezért hogy ne csináljanak belőle feleslegesen gonoszt, ne forduljon a sötét oldalra hiszen teljesen érthető minden ami motiválja, amik vele történtek rettenetesek. Külön kiemelném a látványvilágot ami fantasztikus, a gagyiság szikráját nem véltem felfedezni benne, nem tudom mennyit költöttek a sorozatra, de számomra egy első osztályú tripla A kategóriás sorozatnak tűnt minden amit láttam. Ugyanez mondható el a történetről is, ami pont annyira érdekes, izgalmas, megható amit egy Supermantől elvárnánk. Érdekes volt hogy a sorozatot vagy négyszer is megszakították mióta kijött, volt hogy több mint egy hónapra is, gondolom ez a Covidnak köszönhető, de végül több mit fél év alatt csak a végéhez értünk és micsoda befejezést kaptunk. Nagyon remélem hogy a világon nem csak nekem tetszett a sorozat, egyelőre úgy tűnik hogy hozza az elvárt számokat és lesz második évad, aminek nagyon örülök mert egy megdöbbentően jó sorozatot kaphattak a rajongók és azok is akik esetlegesen sose szerették Superman történetét, csak ajánlani tudom minden tizennégy pluszos nézőnek legyen fiú vagy lány, fiatal vagy öreg.

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 7.9 | Rotten Tomatoes: 88% | Metacritic: 64
Superman & Lois (season 1 | 2021 -)

Rendezte: Lee Toland Krieger, Alexandra La Roche, Gregory Smith, Norma Bailey, James Mamford
Írta: Greg Berlanti, Todd Helbing, Joe Shuster, Jerry Siegel, Katie Aldrin
Zene: Dan Romer
Szereplők: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alex Garfin, Erik Valdez, Inde Navarrette, Wolé Parks, Adam Rayner, Dylan Walsh, Emmanuelle Chriqui, Stacey Farber

Játékidő: 16x 42perc

 

 

Ha rendelkezel HBO GO előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is! Fontos tudni, hogy HBO GO-t itthon csak a magyar applikáció letöltésével tudod nézni mobilon, tableten, illetve AppleTV-n keresztül is.

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> HBO GO magyar applikáció

>>> Money Heist sorozatritika

>>> Raised by Wolves sorozatkritika

>>> A Messiás sorozatkritika


Kommentek megjelenítése