Ilyen sem volt még az iPhone-okban

Tech Hírek   |   2021.09.20 - 11:04   |   Írta: L Ferenc   |   3060
20. szept Ilyen sem volt még az iPhone-okban

Egy érdekes és hasznos funkció, mely a 13-as készülékekben debütált.

Sokan tökéletesen megelégednek egyetlen SIM-kártyával, azonban sokan akadnak olyanok is, akik egyszerre két SIM-et használnak hőn szeretett mobiltelefonjukban: egyiket a magán-, másikat pedig a céges hívásaikhoz.

Ez a lehetőség többek közt az iPhone-okon is elérhető, a közelmúltban érkezett készülékekben egy normál, kézzel fogható fizikai SIM-kártya helyezhető be, ezenkívül pedig egy virtuális, úgynevezett eSIM-et is használatba lehet venni. 

A múlt héten leleplezett és ezen a héten a kereskedelmi forgalomban is megjelenő legújabb iPhone-ok esetében is adott a dual-SIM funkcionalitás, de mostantól másféle konfigurációban is elérhető. Az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max nemcsak az eddig megszokott egy normál SIM + egy eSIM felállást támogatja, hanem a dupla eSIM használatot is. Vagyis mostantól akár úgyis használható egyszerre két SIM, hogy egyetlen fizikai SIM-kártyát sem helyezünk a telefonokba. 

Az egy normál SIM + két eSIM konfigurációról egyelőre nem tett említést az Apple, de nem sok esély mutatkozik arra, hogy ez a dolog működhet. Vagyis a 13-as iPhone-ok maradnak továbbra is dupla SIM-esek és nem válnak tripla SIM-es készülékekké. Egyszerűen tehát csak arról van szó, hogy a sokak által közkedvelt dual-SIM funkcionalitást az eddigi egyféle helyett immár kétféle módon is meg lehet oldani.

Lényeg a lényeg, hogy az iPhone 13 sorozat modelljei az első olyan almás mobilok, melyek dupla eSIM támogatással rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése