Itt az első iPhone 13 Pro sebességteszt

Tesztek   |   2021.09.16 - 08:47   |   Írta: L Ferenc   |   1402
16. szept Itt az első iPhone 13 Pro sebességteszt

Az Apple újdonsága a jelek szerint igen meggyőzően teljesít.

Az Apple tegnapelőtt este leplezte le idei új csúcsmobiljait, az iPhone 13 minit, az iPhone 13-at, az iPhone 13 Prót és az iPhone 13 Pro Maxet. Az újdonságok első példányait a jövő héten vehetik majd át a vásárlók, de az első teszteredményre már egész biztosan nem kell addig várnunk, feltűnt ugyanis a színen az egyik új készülék Geekbench tesztben elért pontszáma.

Az alábbi screenshot tanúsága szerint az iPhone 13 Pro egyik prototípusa nem kevesebb, mint 14216 pontos GPU eredménnyel zárta a Geekbench 5 tesztet. Mivel a közvetlen elődnek tekinthető iPhone 12 Pro ugyanebben a versenyszámban 9123 pontot ért el, a grafikusgyorsító sebességtöbblete körülbelül 55 százalékra tehető. 

Az igazsághoz tartozik, hogy az idei almás mobilokban kétféle chipset található. Míg a normál 13-asokban 4 magos GPU, addig a Pro modellekben 5 magos GPU teljesít szolgálatot, vagyis az előbbi készülékek teljesítménye némileg elmarad az utóbbiakétól.

A 13-as iPhone-ok mellett az újgenerációs iPad miniben is használatos A15 Bionic chipkészlet a TSMC legmodernebb gyártási technológiájával készül, és az Apple szerint jelenleg a világ legnagyobb teljesítményű okostelefon chipje. Az amerikai vállalat a hivatalos leleplezéskor arról számolt be, hogy az A15 Bionic 5 GPU-s változata 50 százalékkal gyorsabb, mint bármi más a piacon, a 4 GPU-s kivitel esetében pedig 30 százalékos előnyről tett említést.

A 64 bites SoC nem kevesebb, mint 15 milliárd tranzisztort vonultat fel és másodpercenként 15,8 billió műveletet képes végrehajtani. Viszonyításképp, a tavaly debütált A14-es elődmodellben 11,8 milliárd tranzisztor található, és ez a chipset másodpercenként 11 billió számítást tud elvégezni. 

Az A15 lelke két nagyteljesítményű Avalanche processzormag, amely négy energiahatékony működésű Blizzard CPU-mag társaságát élvezi, ezenkívül pedig a teljesen új 16 magos Neural Engine mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az újdonság CPU sebességét egyelőre még nem mérték le, de várhatóan az első ilyen teszteredmények felbukkanására sem kell már sokat várnunk.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése