Itt az iPhone 13 és kistestvére, az iPhone 13 mini!

Apple Hírek   |   2021.09.14 - 20:33   |   Írta: N Marcell   |   1943
14. szept Itt az iPhone 13 és kistestvére, az iPhone 13 mini!

Keskenyebb notch-csal, jobb kamerával és általános ráncfelvarrással várja a felhasználókat az Apple mobiljainak olcsóbb verziója.

Az Apple percekkel ezelőtt bemutatta az iPhone 13-at, aminek ismét két verziója kerül piacra: a nagyobb 13, illetve a kisebb tenyerűeknek tervezett 13 mini. A 13 6,1 hüvelykes, míg a mini 5,4 hüvelykes OLED-et kapott, aminek kialakítása szinte egy az egyben megegyezik a tavalyi generáció dizájnjával. Ez nem csak a kijelzőre igaz: az iPhone X-iPhone XS pároshoz hasonlóan a 13 is megszólalásig hasonlít az előző generációra, mindössze a kamera lencséi adhatnak némi támpontot a 12 és 13 megkülönböztetéséhez. Megmaradt az  ütésálló ‘Ceramic Glass’ hátlap, illetve az IP68-as vízállóság, azonban a notch végre összébb szorult: 20%-kal kisebb, mint tavaly. Fun fact: a telefon szélén húzódó 5G antenna újrahasznosított műanyagpalackokból készült. 

 

 

A kijelző 28%-kal fényesebb, akár elérheti az 1200 nitet is (emlékeztető: a nit a fényerő számszerűsítésére használt mértékegység, 1 nit egy gyertya fényerejét jelenti). 

 

 

A processzor is megkapta az évente kijáró erősítést, idén már az A15 Bionicnál jár a cég mobilprocesszor-vonala. A hatmagos CPU két magas teljesítményű, illetve négy hatékony magból áll, amik mindig az aktuális feladatnak megfelelően passzolgatják egymás között a számításokat. Konkrét számokat azonban nem kaptunk; az Apple szerint a telefonja 50%-kal gyorsabb a konkurenciánál, ami finoman szólva is ködös állítás. 

 

iGlass Apple iPhone üvegfólia 13 és 13 mini készülékekre

 

A kameralencsék 47%-kal több fényt képesek begyűjteni, ami az új stabilizációs technológiával párbaállítva még jobb minőségű képekhez fog vezetni, főleg rossz fényviszonyok között. A portrémód pedig a videókba is megérkezett a “szelektív fókusz”-nak hála. A Dolby Vision és a HDR is megmaradt. 

 

 

Az iPhone 13 mini üzemideje másfél órával hosszabb, mint a 12-é, a sima 13-é pedig 2,5 órával. A nagyobb akkut pedig továbbra is tölthetjük a MagSafe-csatlakozón keresztül. A MagSafe-ökoszisztéma egyébként hatalmas siker az Apple szerint; hogy ez mennyire igaz, azt mindenki döntse el magának. 

 

 

Az alap iPhone 13 és 13 mini tárhelye végre 128 gigabájtnál kezdődik, az árakról szóló cikkünket pedig itt találhatjátok - spoiler: a telefon olcsóbb lett, mint a tavalyi generáció volt. 

 

 

Vásárold meg az iPhone 13-t és 13 minit itt, a HasználtAlmán!

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése