Itt az új 2021-es 9. generációs Apple iPad

Apple Hírek   |   2021.09.15 - 10:53   |   Írta: ARPII   |   2695
15. szept Itt az új 2021-es 9. generációs Apple iPad

Apple Pencil támogatással és A13 Bionoc chippel debütált az Apple belépő szintű tabletje.

„California Streaming” eseményen bemutatkozott az új 7. generációs Apple Watch, a 9. generációs iPad, a 6. generációs iPad mini, és az iPhone 13 széria, négy új modellel. 

Az Apple ugyan nem változtatott sokat az új 10,2 colos alap modelljén, de az új előlapi kamera, True Tone kijelző és az A13 Bionic chip éppen elég ahhoz, hogy frissen tartsa a modellt, ami az egyik legkelendőbb a családon belül. Nem véletlenül, hiszen az indulóára csupán 134 990 Ft, ami mellé már 64GB belső tárhelyet kapunk, ez dupla annyi mint az elődmodellnél. Persze, ha nekünk ennél többre lenne szükségünk, akkor választhatjuk a 256GB-os verziót is, 194 990 Ft-ért.

 

Beszéljünk akkor az új kameráról, ami az előlapra került, és Center Stage támogatást is kapott. Ez egyébként egy ultraszéles látószögű szenzor, ami az említett megoldással képes követni minket, ahogyan mozgunk, így biztos hogy benne leszünk a képben, bármit is csinálunk. Ez a funkció először az iPad Pro-nál volt jelen, és akkor is nagyon lenyűgöző volt.

 

Az A13-as processzornak köszönhetően 20%-os teljesítménynövekedést érhetünk el a 8. generációs modellben lévő A12-höz képest. Ez gyorsabb alkalmazásmegnyitásokat, jobb felhasználói élményt, és könnyebb navigálást eredményes majd az iPadOS-en belül.

 

Azt se felejtsük el, hogy az iPad támogatja az Apple Pencil-t, igaz csak az első generációsat, hiszen Lighning port található az alján. Ami viszont maradt, az az 500 nites fényerő, ami inkább beltéri használatra ideális, mintsem kintre. Emellett megmaradt a régi, jól megszokott Touch-ID is, ami egy ikonikus darab, és a 9. generációs iPad az utolsó Apple termék, ami ilyen formában még mindig tartalmazza ezt a megoldást.

 

Persze nem feltétlenül gond az, ha bizonyos dolgok változatlanul maradnak, mint ahogyan a forma is, hiszen így használhatjuk vele az eddigi tokjainkat és kiegészítőinket. Az Apple belépő szintű tabletje az alkalmi felhasználókat, illetve az oktatásban résztvevőket célozza, nem véletlenül van ennyire agresszívan árazva. Minden egyes modell egy kis újítást hoz a palettára, éppen annyit, amennyi szükséges.

Elérhetőség téren nem kell sokat várni erre a kis rosszfiúra, ugyanis már szeptember 24-től a kezünkbe tarthatjuk, miután megvásároltuk.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése