2022 Április・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2022.04.29 - 13:07   |   Írta: Ca$h   |   12403
29. ápr 2022 Április・Apple Arcade

Jöhet akkor az áprilisi csokor?

Altos’s Adventure Remastered:

Atlo kalandjait bizonyára minden mobiljátékokban mozgó gamer ismeri, több része is van, az Apple jelen esetben az Adventure-t vásárolta fel, abból is a remasteredet, ami még szebb mint az alap verzió és itt már folyamatosan változó időjárással is találkozni fogunk. Alto egy snowboardos kiscsávó, aki mindennél jobban szereti a lámákat, semmitől se fél és ha út közben össze tud szedni pár aranytallért akkor még jól be is tudunk vele vásárolni a shopban. A játék egyre jobban nehezedik, mindig kapni fogunk három feladatot, amit teljesítve egyre komolyabb kihívásokkal fogunk találkozni. Természetesen vagány trükkökért még több érme jár, de senki se gondolja, hogy itt bármilyen szinten is stresszelni kell a feladatok miatt, Alto kalandjai abszolúte csak a zen nyugalomról szól, nem véletlenül indíthatjuk el két módban is simában vagy zenben. Jól indul a hónap, helló mindenki!

Első benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Construction Simulator 2+

Ilyen se történt még velem az életem során, vagy ha igen olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rá. A Construction Simulator rögtön bedob minket a mélyvízbe olyan szinten hogy azt se tudjuk kik vagyunk, hol vagyunk, hogyan kell irányítani a játékot. Elsőre látszik, hogy nagyon szép a játék grafikája, olyan szívesen játszottam volna vele, de vagy öt percembe telt mire rájöttem egyáltalán hogyan kell irányítani a verdákat, egyszerűen egy rémálom. Miután meg végre rájöttem azt se tudtam hova kell menni, mit kell csinálni vagy hogy mi értelme az egésznek. Gondolom, akinek van türelme, vagy imádja szadizni magát az idővel mindenre rájön és még az is lehet hogy döbbenetesen élményekben lesz része, de nekem az első benyomás rettenetes volt, gyorsan rage quiteltem és le is töröltem a fenébe az egészet. Nincsen nekem erre időm kérem szépen!

Első benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő

 

Gear Club Stardale (A Hónap Játéka):

Na tessék nagyon úgy néz ki, hogy már meg is lett a Hónap Játéka, a Gear Club Stardale egy döbbenetesen minőségi autóversenyzős játék, ami tökéletesen átadja az olyan nagy címek mint a Forza vagy éppenséggel Gran Turismo hangulatát, persze a mobilos játékok korlátozott képességeihez képest. Jó dolog, hogy a tabletek és mobilok már olyan erős perifériákkal rendelkeznek, hogy a grafika és a folyékony játékmenet már semmilyen szinten nem okozhat gondot. Néha ledöbbenek milyen magas szinten vannak már ezek a játékok. A Gear Club megkérdez minket, hogy kezdők vagyunk-e vagy ismerjük-e már a mobilos autóversenyzés rejtelmeit, illetve azt is, hogy gombokkal vagy pedig mozgásérzékelő üzemmódban szeretnénk-e játszani. Mobilos játékoknál én mindig az utóbbit választom, mert így sokkal élethűen vezetési élményben lesz részünk. A játék magától szabályozza a sebességünket, nekünk csak kormányozni és fékezni kell, illetve a Forzából ismeretes idővisszatekerésre is lehetőségünk lesz, ha egy kanyart túlságosan elrontottunk volna. Csatlakozhatunk egy klubhoz, játszhatunk haverok ellen, illetve online versenyekben is részt vehetünk, a kapott jutalmakért meg új kocsikat vehetünk vagy akár a kedvencünket tunningolhatjuk kedvünkre. Elképesztő tartalom, látván és játékélmény, és mindezt mobilon, le a kalappal a készítők előtt!

Első benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő

 

Pocket Build+

Ha esetlegesen van még olyan ember, aki nem tolta annak idején a Facebookos Farmville-el vagy a mai napig ütős Supercelles Hay Day-el az biztosan el fog ájulni ettől az ultracuki pixelgrafikás leginkább Minecraftot idéző játékkal. A célunk az, hogy megépítsük álomvárosunkat, szó szerint kőről kőre, telerakjuk farmerekkel, munkásokkal, állatkákkal mindenfelé földi jóval és ha éppen olyanunk van akkor belső nézetben még játszhatunk is az emberekkel. Nagyon szép és stílusos grafikája van, relaxáló kedves zenével, végtelen lehetőségekkel. Egyedül talán csak az volt a bajom vele, hogy sok ehhez hasonló játékkal volt már dolgunk és ha még éppen toljuk valamelyikkel (én éppen a Hay Day-el) akkor nem fogunk emiatt a játék miatt váltani. Mindenki másnak ez a játék golden, avagy egy igazi kis kincs.

Első benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Pro Snooker & Pool 2022+

Minden ember eljut egyszer abba a korba amikor élvezi a billiárdot, vagy nézni a tv-ben vagy pedig élőben tolni a haverokkal egy jóhideg sör mellett. Igazi kihívást nyújtó játék, amiben rengeteget lehet fejlődni, persze csak egy bizonyos szintig, mert van egy olyan, amihez már születni kell. Számtalan szabály létezik, ez a játék tízet is fel fog ajánlani nekünk, tolhatjuk egyedül, haverokkal és persze tournamentekben is részt vehetünk esetlegesen online is. A grafika nagyon szép, pont annyira élethű, amit elvárhatunk egy arcade játéktól, a fizika egész jó bár szerintem sokkal könnyebb így játszani mint a valóságban. Rengeteg beállítási lehetőségünk lesz. De ahogyan az lenni szokott AI ellen játszani kőkemény kihívás, szóval én inkább a randomok elleni online vagy a haverok elleni meccseket preferálnám a helyetekben.

Első benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Sonic Dash+

A Sonic Dash egyike a legrégebbi játékoknak most viszont itt van nekünk egy fantasztikusan ráncfelvart, megplasztikázott pluszos arcade cím, tele extrákkal, gyűjtögetnivalókkal és sok-sok új tartalommal. A Dash klasszikus runner stílusú játék, tehát nem lesz szükségünk csak egy ujjra, négy irányra és néha megtapizni a képernyőt a megfelelő pillanatban. Ha feltöltődik a dash-meter akkor pedig előre tudunk rohanni a pályán sérülés nélkül. Érdemes lefelé söpörve minél több ellenfelet szétdashelni mert ekkor felszabadítjuk az állatkákat akikből meg építkezni lehet. Aki még nem ismerte ezt a címet annak teljesen új hatást fog kelteni, nem szégyenkezik egy új címhez képest sem. A Sonicnak még mindig a legjobbak között van a helye. Kellemes családi játék kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak, mindenkinek!

Első benyomás: 4/5
Orientáció: álló

 

Moonshot:

A Moonshot egy ultracuki grafikával készült logikai játék, ahol a főszereplőnk Moon Pi a kis holdacska, aki körbeutazva az egész univerzumot igyekszik megtalálni a helyét a világban. Az eleinte nevetségesen könnyű játék viszonylag hamar elkezd kihívásokat tartogatni, a sajátos fizikájával és trükkös megoldásaival. Alapvetően a játékmechanika hasonlít kicsit az Angry Birdsre, csak ugye a különböző bolygók és feketelyukak meg mindenféle trükkös dolog miatt, amit az univerzum tartogat a számunkra teljesen megváltoznak a fizika törvényei. Rengeteg pálya, heti kihívás, megvásárolható kozmetikumok, végre egy igazán jó logikai játék, mi kell még?

Első benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Good Sudoku+

Voltak idők amikor a Sudoku hatalmas divat volt, újságok voltak tele különböző feladványokkal, lehetett kapni rejtvényfüzeteket különféle kiadványokat, persze azok még más idők voltak. Most már a digitális korszakban természetesen ezt is kütyüvel toljuk, viszont ez egy olyan fajta játék, amit kifejezetten nehéz jól megcsinálni. Pontosan ez volt a célja a készítőknek, ők se találtak egy normális programot se, szóval eldöntötték, hogy összeszedik minden tapasztalatukat és ők lesznek azok, akik ezt megcsinálják. Azt kell hogy mondjam sikerült, főleg ezzel a pozitív hozzáállással, amit rögtön a játék elején le is írnak nekünk, hogy ha lenne valami észrevételünk bátran írjunk nekik és ha jó az ötlet ők belerakják a játékba. Látszik a szenvedély, látszik hogy szeretik amit csinálnak és biztos vagyok benne hogy el is fogják érni a céljukat. A Good Sudoku valóban a legjobb app, amivel idáig találkoztam, érdemes kipróbálni, számtalan szabályával és profi segítségnyújtó ötleteivel elképesztően élvezetes szórakozást tud nyújtani. Próbáljátok ki ti is!

Első benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Mahjong Titan+

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni a híres kínai játékot a Mahjongot, de ha mégis akkor jöjjön egy rövid ismertető. A Mahjong egy táblás játék, aminek a lényege, hogy meg kell találni a rengeteg szimbólum közül a párokat, az egyetlen szabály az, hogy az egymásra pakolt elemeknél figyelni kell arra, hogy legalább az egyik oldala szabad legyen, különben nem lehet leszedni, de vannak akik úgy szokták megjegyezni, hogy akkor veheted le ha egy képzeletbeli vonallal össze tudod kötni egyik oldalukat. Az eredeti játékban teljesen véletlenszerűen pakolja fel nekünk valaki az elemeket, számtalan építési módszer van a legnehezebb nyilván a több szintes piramis, amikor a tetején csak egy elem van. Szerencsére ebben a játékban nem fognak minket ilyennel szivatni, itt csak időre és ha lehet segítség nélkül kell megoldanunk a feladványokat, amiket random dobál ki nekünk a játék. Szép grafika, kellemes zene és számtalan választható háttér közül választhatunk, nagyon kellemes laza szórakozás, mindenki csak ajánlani tudom. Viszont nem lett volna rossz, hogy ha már időre megy a játék akkor lássuk is valahol, hogy éppen hol tartunk időben.

Első benyomás: 4/5
Orientáció: álló

 

Speed Demons:

A Speed Demons amilyen hót egyszerű és kicsit primitív játéknak tűnik első ránézésre pontosan annyira fog rabul ejteni az első negyedóra után. Felsőnézetes autóversenyzős őrület, aminek a főszereplői a Démonok, avagy a piros autók, akik gyakorlatilag a versenyzők, mindenki más hozzánk hasonlóan száguld az autópályán akadályozva minket a nyugodt előrehaladásban. Összesen hat típusú versennyel fogunk megismerkedni a prológusban, amikkel ha végeztünk jöhetnek is a chapterek. Kedvencem a Rampage ahol őrült módon pusztítani kell a közlekedő és versenyző autókat illetve a Pursuit ahol meg szanaszét kell lövöldözni mindenkit. Egyébként lesz sima verseny, menekülés, rally vagy éppenséggel checkpointos szlalomozás is. Kellemes és jópofa megvalósítás nagyon vicces fizikával prezentálva. Mi kell még ide kérem szépen? Hát semmi! Ez a Speed Demons egy piszkosul élvezetes kis árkád őrület ebben az őrült világban.

Első benyomás: 4/5
Orientáció: álló

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Gear Club Stardale

>>> Apple Arcade 2021 Március

>>> Apple Arcade 2022 Február

>>> Apple Arcade 2021 November


Kommentek megjelenítése