2022 Február・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2022.02.25 - 07:00   |   Írta: Ca$h   |   1835
25. feb 2022 Február・Apple Arcade

Jöhet akkor a februári arcade csokor?

Kingdom Rush: Frontiers+

Kezdjük a hónapot akkor egy igazi legendával. A Kingdom Rush sorozatot többször is megemlítettem már az évek során, különösen örültem neki amikor megjelent az Apple Arcade felhozatalban. A Frontiers a második rész ebben az epikus csatában, itt már olyan fejlesztéseket vezettek be a játékba ami alapvetően változtatta meg az egész játékmenetet. A Kingdom Rush egyértelműen a koronázatlan királya a tower defense típusú játékoknak, komplex összetett játékmenete, egyedi humora és szerethető grafikája magasan kiemeli a sokaság közül. Kicsit sajnálom, hogy az első rész nincsen benne a kínálatban, jobban örültem volna neki ha szépen lassan felvásárolják mind a négy részt, de ki tudja mit hoz még a jövő. Semmiképpen se hagyjátok ki ezt a fantasztikus klasszikust, ráadásul most gyakorlatilag „ingyen” megkapjuk hozzá az összes hőst és kiegészítést, szóval igazán tartalmas időtöltésre számíthatunk.

Szerintünk: 5/5
Orientáció: fekvő

 

Galaga Wars+

Ki ne ismerné minden idők egyik legsikeresebb pénzbedobós arcade játékát a Galagat, ha máshonnan nem is akkor legalább hallásból. Korábban csináltak már belőle pár feldolgozást, a pár évvel ezelőtti Galaga Wars nem véletlenül került be a felhozatalba. Frissen és üdítőleg hat az eléggé száraz és egyirányú mobil piacon. Nagyon szépen elkapták az eredeti játék hangulatát, szép kis ráncfelvarrást kapott mind grafika mind pedig zene területén. Éppen annyi extrával megfűszerezve, ami manapság elvárható egy modern játéktól, beszéljünk napi kihívásokról, barátokkal való score versenyekről vagy éppenséggel a számtalan unlockolható sectorról. Játékmenete szinte egy az egyben az eredeti hangulatot idézi fel, első körben lövöldözés, majd TPS nézetre váltás, majd jöhet egy kis klasszikus Space Invaders stílus, végül pedig a jó öreg epic boss fightok. Azt persze senki se kérdezze, hogy mit keresnek óriás rovarok az űrben, ilyen apróságokon nincs értelme eltöprengeni, csak élvezzétek a játékot!

Szerintünk: 4/5
Orientáció: álló

 

 

LEGO Star Wars: Castaways (A Hónap Játéka)

Na tessék bele is futottunk a Hónap Játékába. Mindenki szereti a Star Wars játékokat, az esetek többségében ez a név garancia a minőségre, de tudjátok mi jobb ezeknél? A LEGO Star Warsok, amik egyszerűen mesterművek szoktak lenni. Nincsen ez most másképpen a Castaways-nél sem, ami egy eléggé meglepő típusú LEGO cím. Kezdjük azzal, hogy valamilyen szinten open world, persze megfelelő korlátok között, de egy ilyen korosztálynak való játéknál pont kellőképpen, aztán vannak benne lightos RPG elemek amik kifejezetten feldobják a zsanrét és akkor persze a jól megszokott humor és hangulat amit csak ezek a címek tudnak nyújtani. A LEGO Star Wars Castaways bárhonnan is nézzük remek szórakozás az egész családnak, a mottója, hogy „vedd meg, vedd fel és próbáld ki”. Számtalan játékmód és sztori epizód közül válogathatunk és ami a legjobb benne, hogy összeszedhetünk pár havert és mindezt együtt is csinálhatjuk. Mi kell még? Kicsiknek, nagyoknak, solo és páros játékosoknak, családnak is fantasztikus hétvégi program lehet ez a szuper kis cím.

Szerintünk: 5/5
Orientáció: fekvő

 

Oddmar+

A pluszos elnevezésből arra kell következtetnem, hogy az Oddmar is egy régebbi sikerjáték, amit átvett az Apple Arcade, de bevallom én még sose találkoztam vele. Ettől persze még lehet jó a cím, csak azért én eléggé ismeretes vagyok a mobilos játékok terén, szóval fura. Kellemes kis ügyességi platformer cím ez, hangulatos sztorival és képregényszerű animációkkal végigkísérve, a történet egyébként szerves része az egésznek, szóval akit nem fog meg annak lehet kicsit lapos lesz az egész játékmenet, ami legfőképpen olyan mintha a Raymannek és a Mariónak születne egy szerelemgyereke, aki kap a kezébe még egy baltát is. Ugrálunk, csapkodunk, keresgélünk, gyűjtögetünk majd jön a vége és repeat. Érdemes ránézni mert jópofa és szórakoztató.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Dandara:

Végre egy új cím az Originals felhozatalba, az már más kérdés ki hogyan fog hozzáállni. Bevezetésnek kapni fogunk egy rövid ámbátor annál jobban elvont bevezetőt, amiből már sejteni lehet hogy ez sem egy hétköznapi játék lesz. Azt már rögtön az elején látni fogjuk, hogy ez is egy pixelgrafikájú játék ami manapság oly divatos, meglehetősen egyedi és szokatlan irányítási módszerrel, nézőponttal. Főhősünk egy olyan csajszi, aki képes gond nélkül az előre kijelölt helyeken talpon maradni, mindegy hogy az éppen a plafon vagy horizontálisan kilencven fokkal elfordított. A bal virtuális joyal lőni tudunk 360 fokban, míg a jobbal pedig repkedni a platformok között. Eleinte furcsa lehet az irányítás, de annyira intuitív, hogy nagyon hamar meg fogjuk szokni. Alapvetően ez is csak egy ügyességi, platformer játék, logikai feladványokkal megfűszerezve, de kifejezetten nehéz és nem éppen egy casual szórakozás. Nekem így elsőre nagyon tetszett, biztos vagyok benne hogy sok hardcore gamer szívet el fognak rabolni a készítők.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Splitter Critters+

Végre itt van újra egy jó kis ügyességi logikai játék. Az alapelv az lenne, hogy vannak a kis cukkeró ufócskák, aki el szeretnének jutni az űrhajóhoz. Szerencsére itt vagyunk mi, a mindenható keze, aki képes megszakítani a teret, elég hozzá csak egy ujjvonás. Miután kettészakadt a képernyő lehetőségünk lesz az egyik felét kedvünkre csúsztatni fel vagy le, ezzel létrehozva egy új útvonalat. Mindig korlátozva lesz hogy egyszerre hányat tudunk szakítani és miután embereink átmentek a vonalon a szakadás már fix lesz. Szerencsére többféle ufócskánk is lesz, mindegyik más és más képességgel, illetve kapunk egy visszavonás gombot is hogy helyrepofozzuk eredeti állapotára a pályát. Miután mindenki beszállt a hajóba jöhet is a következő pálya. Ahogyan az igazán jó logikai játékoknál lenni szokott adott egy végtelenül egyszerű koncepció, amiből a készítők kihozták a maximumot, szóval lesz benne kihívás dögivel.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Disney Melee Mania:

Úgy látszik manapság elkerülhetetlen, hogy a mobil játékok királyát a Supercellt majmolja valaki, jelen esetben nem kisebb cég mint a Disney. A Brawl Stars talán a legkevésbé sikeres (persze csak a többi címhez képest) Supercell játék, viszont a fiatalok körében mégis nagyon nagy nevet sikerült szereznie, egyszerű és élvezetes játékmenetével, kihasználva a fiatalokban tomboló versenyszellemet, a mai napig imádják. A Disney Melee Mania mondhatnánk a szegény ember Brawl Star utánzata, ha éppenséggel az előbbi cím nem ingyenes lenne, ezért meg ha minimálisan is de havi díjat kell fizetni. Szóval érdemes elgondolkodni ezen a párhuzamon egy kicsit. Persze azoknak akik nem ismerik az eredetit jópofa lehet, de érdemes tudni róla hogy nagyjából egy az egyben át lett véve mind a nézet, mind a grafika, mind pedig az irányítás. Már nekem volt kellemetlen miközben teszteltem, még ha csak egy rövid ideig is. Persze elnézést szeretnék kérni mindenkitől aki inkább a Disney hősökkel szeretne harcolni, meg őket akarja fejlesztgetni, de nekik is inkább azt tanácsolnám hogy próbálják ki az eredetit.

Szerintünk: 2/5
Orientáció: fekvő

 

Spades+

Mit is várhatna az ember egy kártyajátéktól? Döbbenetes grafikát vagy elképesztő muzsikákat? Hát ezeket biztosan nem, szóval amikor egy ilyen játék szembejön tesztelésre, akkor nálam mindig az a fő szempont, hogy megfog-e vagy sem. Jelen esetben ez nem igazán fogott meg sajnos. A szabályok egyszerűek a pikk az ami mindent visz, pikket csak a nagyobb pikk viheti, egyébként meg csak színre szint tudunk tenni és mindig a nagyobb lap győz. A játékot párban tolhatjuk csak, a gond viszont az hogy csak AI ellen, szóval adott egy klasszikusan 2v2 játék de nem játszhatunk emberek ellen amikor pont ez lenne a lényeg. Ez alapból nagy hiba sajnos, emiatt  sokat veszít az értékéből a Spades. Biztos sokan szeretik különben nem lenne a pluszos felhozatalban, engem sajnos nem nyertek meg vele.

Szerintünk: 3/5
Orientáció: fekvő

 

Hearts+

Ugyanaz a készítő, hasonló vizualitással és hangokkal a szabályok viszont picit meg vannak csavarva. Kezdve azzal hogy rögtön a meccs elején át kell adnunk balra a három legértékesebb lapunkat, illetve itt nem csak a pikk visz mindent hanem a szív is. Komolyabban nem mentem bele a szabályokba, eléggé kínai volt így elsőre, viszont ezt legalább nem párban kell játszani, hanem három AI ellen szóval nagyobb esélyünk van győzni, nem függünk attól, hogy a mesterséges intelligenciának éppen milyen hangulata van. Nekem ez a játék jobban tetszett, sokkal inkább ajánlom mint az előzőt.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Crashlands+

A Crashlands ugyancsak egy régi klasszikus, ami szerencsére elkerülte annak idején a figyelmemet, azért mondom hogy szerencsére, mert így a hónap végén nagyon jó volt végre egy olyan játékkal játszani amit nem ismerek és képes volt teljesen magába szippantani. Amit tudni kell róla; nagyon elborult, sajátos humorérzéke van, kell hozzá egy komoly angol tudás különben nem fogjuk érteni a hangulat lényegét, ami alapvetően a humor, illetve a robotkánk üzeneteit olvasva fogjuk látni a küldetéseket is, amiket teljesíteni kell. A Crashlands egy klasszikus survivor game, amikor adott egy hatalmas nyitott világ, nekünk pedig az a dolgunk hogy a környezetünkben lévő nyersanyagokat felhasználva, megszerzett receptek alapján egyre jobb és erősebb fegyvereket, páncélokat illetve lakóterületet alakítsunk ki magunknak. A világ hatalmas, egészen elképesztően nagy, a játék legtöbb részében farmolni fogunk a végtelenségig, ugyanis megépíteni egy-egy receptet nagyon sok nyersanyagba kerül. Ahogy haladunk előre, a térképen találkozni fogunk mindenfelé NPC-vel, akik extra küldetéseket adnak, amiket teljesítve ritka recepteket kapunk. Igyekezzünk mindig a legjobb fegyvereket és páncélokat összeheggeszteni, fejlesszük az épületünket, terjeszkedjünk, majd a végére csak kijutunk erről a fura és veszélyes bolygóról. Nagy meglepetés volt, főleg hogy nem igazán szeretem az ilyen játékokat, több mint valószínű hogy ez lesz az első amit végig is játszok. A stílus kedvelői mindenképpen tegyenek vele egy próbát!

Szerintünk: 5/5
Orientáció: fekvő

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: LEGO Star Wars: Frontiers

>>> Apple Arcade 2021 November

>>> Apple Arcade 2021 Szeptember

>>> Apple Arcade 2021 Augusztus




Kommentek megjelenítése