2021 Szeptember・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.09.30 - 07:00   |   Írta: Ca$h   |   987
30. szept 2021 Szeptember・Apple Arcade

Jöhet akkor az szeptemberi Apple Arcade csokor?

Asphalt 8+

Az Asphalt mobilos sorozatot gondolom sokan ismerik, a nagysikerű Gameloft játék jelenleg a kilencedik résznél tart, egy frappáns ötletnél fogva az előző rész bekerült az Apple Arcade felhozatalba, ami eléggé érdekes lévén egy kőkemény F2P játékról van szó, tele mikrotranzakciókkal. Szóval akinek megvolt az eredeti biztosan nagyon boldog lesz a dolgok láttán, a fizetős tartalmat lecserélték aranyra, amit a versenyek teljesítéséért kapunk. Akik kicsit jobban ismerik az ilyen vagy ehhez hasonló játékokat azok pontosan tudják, hogy az Asphalt erőteljesen hajaz a korábbi sikercímekre, nekem leginkább a Burnout jutott róla eszembe. Vezessünk minél veszélyesebben, drifteljünk, ugrassunk, lökjük ki a többi játékost és ekkor gyorsabban töltődik a nitrónk ami elengedhetetlenül fontos a sikerhez. A cél persze mindig az hogy elsők legyünk, ehhez érdemes minél mocskosabban játszani illetve nem árt egy kis pályaismeret sem, hiszen számtalan rövidítés található a játékban. Rengeteg pálya, autó és kozmetikázás illetve tunningolás vár a kedves játékosokra, nagyon igényes grafikával és zenékkel prezentálva, az irányítás meg mozgásérzékelős ami egy kicsit élethű vezetést is visz ebbe a klasszikusan könnyed, árkád szórakozásba. Jól indul a hónapunk kérem szépen, vágjunk bele.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: ***

 

Baldo the Guardian

A Baldo egy meglehetősen felemás képet mutató játék, első ránézésre kb. sokkot kapunk milyen gyönyörű a grafikája, olyan mintha egy eredeti Japán animében lennénk benne. Másrészt egyértelműen a kisebb korosztályt célozták meg vele, szóval egy magamfajta 40 éves vén rókának eléggé nehéz beleélnie magát, de persze ez nem negatívum, csak leírtam nehogy más is úgy járjon vele mint én. Alapvetően egy nagyon jó játék lenne, akció RPG amit nagy mértékben a sztori visz előre, meg kell adni neki az esélyt hogy beszippantson és akkor utána már nem lehet baj. Pontosabban mondva nem lenne baj, ha maga a technikai megvalósítás ne lenne ilyen körülményes és egészen elképesztően bugos. A játék rendszerkövetelménye brutálisan magas, szóval könnyen lehet hogy régebbi iPhone-okon pl. fekete, nem megrajzolt területekkel fogunk találkozni. Szerencsére jómagam léptem pár szintet, mert vettem egy új iPad Pro 2021-et amin kb. egy izzadtságcsepp sem jelent meg játék közben, de ettől még sajnos rengeteg gond van vele kisebb nagyobb bugok amik rontják az összképet. A jelenlegi formájában sajnos csak egy közepest tudok rá adni így első körben, kár érte mert fantasztikus a grafikája, nem egy Genshin Impact de akár még az is lehetett volna belőle a kisebb korosztály körében.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: ***

 

DDPR HD+

A rövidítés jelentése Do Don Pachi Resurrection amivel nem lettünk előrébb, leginkább csak az aki ismeri a sorozatot, esetlegesen a játéktermekből, de mivel itthon nem nagyon vannak már ilyenek még Pesten sem, ezért nagy valószínűséggel kevesen lesznek akik tudják miről van szó. A DDPR pedig egy meglehetősen sikeres és ismert Bullethell lövölde, ami már egy kihalófélben lévő stílus mégis valahogy most kezdi élni a reneszánszát, lásd az újnak számító PS5-ös Returnalt példaképpen. A Bullethell egy olyan típusú lövöldözős játék amikor a képernyőn egyszerre kétmillió ellenfél jön ellenünk, amik fejenként kilőnek 5 lövedéket tehát alsó hangon tíz millió lövedék jön felénk éppen, mi meg próbáljunk meg életben maradni. Szerencsére űrhajónk másodpercenként kilő vagy ötmillió lövedéket illetve képesek leszünk váltogatni a golyózápor illetve a lézer között, ezzel javarészt kikerülve vagy hatástalanítva a felénk özönlő lövedék poklot (BulletHell). Ha mindez nem lenne elég akkor képesek leszünk még hyperlövésekre is amikor kb. háromszor annyit tudunk lőni és mindent letakarítunk a képernyőn, ez magától töltődik és igény szerintem magától aktiválódik is, illetve bombát is tudunk dobni ha van éppen. A játék klasszikus Arcade lövölde, pénznyelő automata, elképesztő skill kell hozzá hogy jók legyünk benne, de valahogy kellően jutalmazza az embert és kellően élvezetes ahhoz hogy képtelenek legyünk abbahagyni. Mindent egybevetve kategóriáján belül egy igazi mestermű, érdemes lehet kipróbálni mindenkinek, ha másért nem is akkor a nosztalgiafaktor miatt, emlékezve azokra a hősidőkre amikor még csak játéktermekben találkozhattunk ilyen fantasztikus játékokkal.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Master Chef

Szereted a PaprikaTV-t? Szoktad nézni a főzős versenyeket? Esetlegesen te magad is szeretsz főzni? Hát akkor most eljött a te időd, de akkor is ha egyik korábbi dolog sem jellemző rád, mert a Master Chef úgy lett összerakva, hogy mindenkinek élvezetes legyen. Kicsit furcsának tartottam, hogy minimális tutorial után rögtön bedobnak minket a mélyvízbe hús vér emberek ellen, de hamar bele lehet jönni a folyamatokba, mert kb. olyan tíz van csak belőlük. Gyakorlatilag különböző minijátékokon keresztül kell elkészíteni egy receptet úgy hogy mindig gyorsabbak legyünk mint a másik öt játékos. Cserébe jutalmakat kapunk amik javarészt kozmetikai cuccok. A grafika kellemes, a zene ugyancsak, az egész megvalósítás pedig felhasználóbarát és piszkosul élvezetes. Szóval pörögjünk kérem szépen ott van egy egész világ amit meg kell hódítanunk és vajon ki lesz a legjobb a sok közül, ki lesz a Master Chef?

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: álló
Melegedés: **

 

Zen Pinball Party

A Zen Pinball az egyik legsikeresebb flipper játék a piacon, legalábbis a mobiljátékok terén biztosan, hatalmas rajongótábora van és nem véletlenül. A valóban létező és fantáziaasztalok fantasztikusan meg vannak rajzolva, mindegyikhez tartozik egy betanító videó ahol részletesen elmagyarázzák a mechanikákat, szóval kellő kitartással és tapasztalattal simán végigjátszható mindegyik. A hangok, zenék és grafika döbbenetes, nekem egyedül a fizikával volt gondom. Még az ősrégi Pinball Dreams és Fantasies Amigán is jobb fizikával rendelkezett, ahol érezni lehetett a golyó súlyát illetve szinte hallottuk ahogyan gurul. Tekintettel arra hogy az egész játék a golyón alapszik és annak a viselkedésén ezért úgy gondolom hogy erre kellene a legnagyobb hangsúlyt fektetni egy ilyen játéknál. Igazából mindenképpen érdemes kipróbálni, főleg hogy „ingyenesen” megkapjuk az összes asztalt, de akik már játszottak valódi flipperrel azok valószínűleg egy kicsit csalódottak lesznek.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: **

 

Layton MJ

Az első dolog amit mindenképpen tudni kell erről a játékról, hogy a Layton Mistery Journey egy nagyon híres Nintendo DS játéksorozat, szóval aki most találkozik vele először annak nagyon de nagyon kell hogy tetszen a történet, mert nála a nosztalgiafaktor biztosan nem fog bejátszani. A másik dolgot meg már az előbb is leírtam, ennél a játéknál a sztori a minden, tehát akit egyáltalán nem érdekel és arra vár hogy végre legyen egy puzzle az biztosan meg fog őszülni lévén a játék 90%-a történet és maga a rejtvényfejtős játékélmény csak egyfajta kiegészítés. Tekintettel arra hogy nincsen olyan játékmód amiben kihagyhatjuk a sztorit, ezért hátrányban lesznek azok akiket nem érdekel. Sajnos én is ebbe a kategóriába tartoztam, pedig imádom a japán játékokat, hangulatot, szellemiséget, Animékat, de valahogy úgy éreztem, hogy olyan negyven évvel idősebb vagyok mint ami ennek a játéknak a célközönsége. Főleg hogy 4+ a korhatár. Szóval perfect angolosok előnyben, kislányok még inkább, nektek biztosan hatalmas élmény lesz ez a játék. A logikai feladványok egyébként nagyon ötletesek és komolyan el lehet rajtuk gondolkodni, talán egyszer érdemes végignyomogatni miattuk a történetet. Egyébként rendkívül zavarónak tartottam, hogy maga a játék álló módban van míg a sztori fekvőben és bár van egy gomb arra hogy váltsunk, mégis látszik hogy az átvezetők fekvő módra lettek kitalálva illetve megrajzolva.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Zookeeper World

Na tessék megint egy újabb Candy Crush copy. Nem tudom mikor fognak végre lecuppanni erről a stílusról, újra és újra próbálkoznak, pedig már az ég világon semmit nem tudnak kitalálni ebben a témában. Manapság az a módi hogy van az alapjáték ami minden esetben ugyanaz, tehát rakjunk össze minimum három ugyanolyan típusú jelet, cukorkát, gyümölcsöt, gyémántot, ékszert stb. ha többet rakunk össze háromnál akkor különböző vagány speckó extra jelenik meg a pályán illetve vannak powerupok amiket a F2P modell esetén megvenni tudunk itt meg kiérdemelni. Na ez az alap és már rettenetesen unjuk és akkor adjunk neki valami jópofa körítést, utoljára a Simon’s Cat körítés nekem nagyon tetszett, mert eleve szeretem azt a mesét és a kislányomnak is tetszett. Itt most állatkertet tudunk berendezni, építgetni, szépítgetni, ha viszont nem szeretjük a pixeles Minecraft grafikát akkor könnyen lehet hogy velem együtt öt perc után letörlitek és soha többé nem veszítek elő. Normál körülmények között ha ez nem egy ezredik rókabőr lenne azt mondanám hogy próbáljátok ki mert kellemes és jópofa, de így jelen körülmények között nem tenném tiszta szívvel.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

Castlevania (A Hónap Játéka)

Tekintettel arra, hogy a Castlevania minden idők egyik legsikeresebb és legrégebbi játéksorozata bizonyára mindenkinek van vele valamilyen kapcsolata, van róla valami emléke vagy véleménye, ha más nem is de minimum az új Netflixes sorozattal tutira találkozott mindenki, ami négy évadot élt meg és heveny egyszerűséggel csak egy mesterműnek hívnám. Képesek voltak pillanatok alatt berobbantani minket a kánon történetben valahol elhelyezett idővonalba. Nem lehet pontosan tudni hogy most akkor hol és mikor játszódik de imádtuk minden egyes percét. Na abban volt Alucard is és Belmont is és persze Dracula és sok-sok harc és döbbenetes látvány. Az eredetileg sidescroller Castlevania az alapja minden játéknak, ezt próbálta meg egy kicsit visszahozni ez a játék, és szerintem nagyon jól sikerült. Élvezetes játékmenet, amit kedvünkre tudunk automatizálni bizonyos vonatkozásaiban, naponta jelentkező loot és ajándékok, jópofa RPG vonal ami idáig még sose volt illetve több választható, fejleszthető és gyűjtögethető karakter. Ha rajongója vagy a sorozatnak imádni fogod, ha új vagy még a témában a létező legjobbkor kezdesz hozzá. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát, a hónapunk jól indult majd kicsit olyan „meh” lett a felhozatal, de jól ért véget és minden jó ha a vége jó ugyebár, sziasztok!

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: **

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Castlevania: Grimoire of Souls

>>> Apple Arcade 2021 Augusztus

>>> Apple Arcade 2021 Július

>>> Apple Arcade 2021 Június

 


Kommentek megjelenítése