2021 Augusztus・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.08.30 - 09:35   |   Írta: Ca$h   |   898
30. aug 2021 Augusztus・Apple Arcade

Jöhet akkor az augusztusi Apple Arcade csokor?

Jetpack Joyride+

Kezdjük akkor a hónapot egy igazán fun játékkal, a Jetpack Joyride ugyancsak egy régebbi játék felvásárlásának köszönhető, ki lettek véve a reklámok, ingyenes kisfilm nézegetések, viszont ezzel együtt eltűnt pár olyan dolog amit korábban szerethettünk, ilyen mondjuk a dupla coin egy meccs végén. A játék nagyon elmebeteg, főhősünk hátára fel van szerelve egy géppuska, amivel ha lövünk felrepülünk a levegőbe. Ez egyébként egy sidescroller, Metal Slugos grafikával prezentálva, a feladatunk az lenne hogy minél tovább életben maradva a lehető legmesszebb eljussunk és eközben minél több pénzérmét felvegyünk. Rendkívül jópofa és élvezetes játék, útközben néha belebotlunk gyűjtögetni valókba, ahogyan hatalmas illetve kevésbé nagy gépekbe is amikkel nagyobb esélyünk van az életben maradásra. Külön vicces, hogy a földön futkározó tudósokat eldönthetjük hogy egy pacsival üdvözöljük vagy a géppityus ugrás áldozataként szitává lőjük. Persze ez nem szép dolog, de olyan viccesen van prezentálva. Ha eltaláltak és lezuhanunk és maradt még ingyen életünk, akkor mehetünk tovább, ha pedig elfogyott vagy nem akarunk tovább menni, akkor meg az érmékből mindenféle hasznos cuccot vásárolhatunk, lesznek kütyük illetve kozmetikai dolgok is.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

Kitty Collector+

Hát ... amilyen jól indult a hónap olyan döbbenettel konstatáltam és vakargattam a fejem amikor kipróbáltam ezt a játékot. Azt még értem hogy rétegjáték, meg azt is hogy ha nem nekem való akkor nem fogom értékelni, de hogy miért vette meg ezt is az Apple az igencsak igényes Arcade felhozatalba azt nem tudom. Szóval a Kitty Collector pontosan az ami a nevében is benne van, macskákat fogunk gyűjtögetni, nézni ahogy elvannak, fotókat készíteni róluk. Ehhez szükségünk lesz egy shopra ahol mindenféle játékot, kaját és érdekességeket tudunk vásárolni. A játék csak az udvarunkat mutatja, ahol lesz pár üres hely, ide tudjuk lerakni a vásárolt cuccokat, majd kilépünk és várunk az értesítésre hogy jött-e hozzánk az udvarra egy random macska. Ha szerencsénk van akkor olyan típus jött amivel még nem találkoztunk és nézegethetjük ahogy az egyébként elég aranyosan, kézzel rajzolt grafikával bolondoznak az udvaron. Macska alergiás embereknek illetve olyan gyerekeknek ajánlom akiknek a szülei rühellik a macskákat és soha de tényleg soha nem fognak nekik venni. Hát ... magam se vagyok egy nagy macskarajongó szóval meg tudom érteni azt aki így éli ki magát. Mondanom sem kell, hogy nekem öt perc is elég volt a játékból, nagyon nem az én világom, de ettől még lehet aranyos.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Detonation Racing (A Hónap Játéka)

Na tessék, így kell ezt csinálni, rögtön az első cím ami nem egy felvásárolt régi pluszos játék és rögtön el is lopta a szívemet egy pillanat alatt, Hónap Játéka gyanús, Detonation Racing. Egészen elképesztő grafika, pörgős hangulat, elképesztő zenék, brutálisan élvezetes játékmenet, ilyen egy igazán jó árkád játék kérem szépen. Nincsen itt semmi science fiction, adott lesz egy elmebeteg műsor, egy elmebeteg műsorvezetővel és leszünk mi a versenyzők, akik próbálnak érvényesülni egy nagyon durva versenyben. Annyi lenne a lényeg hogy az autónk magától gyorsul, ráadásul egyre jobban, nekünk csak az a dolgunk hogy kormányozzunk illetve a kanyarokban drifteljünk (lásd Ridge Racer) minél nagyobb és hosszabb drifteket tudunk produkálni annál jobban töltődik az a bizonyos piros gomb, amivel csapdákat tudunk aktiválni a pályán, kicsit olyan Burnoutos hangulatban, dirftelgetve, őrült tempóval próbálunk az elsők lenni még akkor is ha ehhez be kell mocskolni a kezünket. Egyre több autó és verseny lesz elérhető, ha a pályánkénti kihívásokat teljesítjük csillagokat kapunk, amikkel további jó kis extrákat tudunk vásárolni, például vagány kozmetikai cuccokat, esetlegesen magát a verdát tudjuk egy kicsit tunningolni. De erre nem is lesz feltétlenül szükségünk hiszen mindig lesz egy jobb vagy újabb verda amivel villanthatunk. Összesen kilenc fejezet várja hogy meghódítsuk, mire várunk még, Dr. Boom mindenkit izgatottan vár az arénában.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: gyulladásveszély

 

Super Leap Day

A Super Leap Day egyértelműen a fiatalok sportja, elképesztően gyors, pörgős, ultracuki grafikával, vicces zenékkel prezenáltva. Főhősünk valami fura kis lény, aki folyamatosan fut előre, mindegy mi történik vele ő csak fut, tud ugrani is, illetve duplán ugrani, és persze a falra fel tud kapaszkodni egy pillanatra és onnan tovább ugrani, illetve szépen lassan lecsúszni is tud a falon. Célunk az lenne hogy lentről indulva szépen eljussunk a fenti célig, közben mindenféle lényt elkerülve, életben maradva és közben jó kis gyümölcsöket zabálva. Klasszikus árkád platformer, ultragyors sebességen pörög. Számomra már az első pár pálya feladta  a leckét, mert míg a tanítópálya szépen végigvezet minket az alapokon, könnyedén teljesítve a feladatokat, utána rögtön olyan gyorsan beledobnak a mélyvízbe, hogy nagyon hamar ki fog derülni kinek való ez a játék és kinek nem. Tény viszont hogy a prezentáció elsőosztályú, de sajnos nem az én világom.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

Monster Hunter Stories+

Nem hiszem hogy létezik olyan ember akinek be kéne mutatni minden idők egyik legsikeresebb Capcom játéksorozatát a Monster Huntert, ha esetlegesen mégis akkor nagyon valószínű, hogy nem ez lesz az a játék ami elrabolja majd a szívedet. A nagysikerű JRPG végre valahára mobilon is tiszteletét teszi, pontosabban mondva már korábban tette csak most mi Apple Arcade-osok is kipróbálhatjuk majdnem “ingyen”. Szóval aki ismeri a mobilos JRPG-ket az tudja hogy a stories alcím mindig az alapjáték valamilyen szintű leegyszerűsített változatát jelenti, fogalmazhatunk úgy is hogy a kisebb korosztályt célozza meg, vagy azokat akik ismerik a címet de még sose mélyedtek el benne komolyabban. Itt is gyakorlatilag gyerek vadászokkal leszünk, akik szörny tojásokat gyűjtenek, kikeltetik, majd szoros, szeretettel teli kapcsolatot ápolva velük együtt harcolnak a gonosz erők ellen. A nagygépes címekkel ellentétben itt nem kell majd olyan complex és bonyolult játékmenetre gondolni, sokkal inkább a történeten lesz a hangsúly és hogy megszeressük a sorozatot. Jómagam sokat játszottam a Monster Hunter Freedommal, elképesztő egy játék ez nem vitas. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem ismeri még a címet vagy esetlegesen a kisebb korosztályba tartozik és megy neki az angol, mert történet az lesz benne bőven, az a gerince gyakorlatilag az egész játéknak.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: **

 

Super Stickman Golf 3+

Pár hónappal ezelőtt már teszteltünk egy jó kis arcade golf játékot, ami túlságosan profi volt és alapos, annyira hogy az már zavaró volt legalábbis a számomra mindenképpen. Hát itt van nekünk a Super Stickman több díjat is bezsebelt játéka, ami meg olyan szinten egyszerű mint a bot, annyira hogy az már fáj. Biztos vagyok benne hogy nem véletlenül jutott el három részig, zsebelt be díjakat, ahogyan az sem véletlen hogy eljutott ide hozzánk az Apple Arcade stúdiójába is. De … nagyon sajnálom engem egyáltalán nem fogott meg, biztos vagyok benne hogy sokan lesznek akik hatalmasokat fognak vele játszani, de nekem nagyon nem jött be, pedig van single player és multiplayer mód is azon belül is több fajta, de valahogy nincsen meg benne az a plusz amihez hozzászoktam itt az Arcade-on belül. Szóval baj volt ha túl bonyolult, baj volt ha túl egyszerű, remélem fogunk még találkozni olyan golffal ami valahol a kettő között lesz. Ami megfog a stílusosságával, hangulatával és képes lesz lekötni kettő percnél tovább is, tehát vérbeli Apple Arcade cím, mert ez sajnos nem az.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

Wurdweb

Na végre egy igazán jó kis logikai játék ami fejleszti a szókincset, eszméletlenül stílusosan, egyszerűen és aranyosan van megoldva. A Wordweb tulajdonképpen egy keresztrejtvény ahol előre meg vannak adva a szavak és nekünk ezeket kell elhelyezni a pályán, amit egyébként tudunk mozgatni nagyítani kicsinyíteni kedvünkre. Lesznek olyan színes mezők amik vagy extra pontot vagy pedig plusz szavakat adnak nekünk. Egy-egy pálya teljesítése után új szabályok és rejtvények fognak unlockolódni, hogy az értelmiségi szórakozásra vágyók sose unatkozzanak. Nekem nagyon tetszett, pedig nem az anyanyelvemen kellett játszani vele, mégis szórakoztató, piszkosul egyszerű és mégis egy nagyszerűen sikerült kis arcade játék.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Tetris Beat

Érdekes hogy az emberek mennyire nem nyitottak az új dolgokra, jómagam hatalmas rajongója vagyok a Tetrisnek, el sem tudom mondani mennyi fajta módon játszottam már vele. Sose gondoltam volna hogy valaha is képes lesz valaki újra valami újat kitalálni, ami Tetris, pedig igen. Itt van nekünk a Tetris Beat, képzeljük el hogy éppen Tetrisezünk és közben valami pörgős, vérpezsdítő muzsikát hallgatunk, szerintem nem én vagyok az egyedüli ember aki öntudatlanul is azon kapta magát, hogy zenére rakosgatja le az elemeket. Hát képzeljétek el hogy itt ez a feladat. Három féle szabály lesz, ebből kettő zenére megy a harmadik a Marathon meg teljesen hagyományos Tetris nem kell zenére csinálni, csak meg kell próbálni minél tovább életben maradni. Sajnálatos módon az emberek reakciójából arra kell következtetnem, hogy nagyon magányos vagyok azzal a véleményemmel, hogy ez az ötlet zseniális. De mivel én írom a cikket és az én véleményemre vagytok kíváncsiak mindenképpen próbáljátok ki, mert én imádtam.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: ***

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Detonation Racing

>>> Apple Arcade 2021 Július

>>> Apple Arcade 2021 Június

>>> Apple Arcade 2021 Május


Kommentek megjelenítése