2022 Március・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2022.03.25 - 08:30   |   Írta: Ca$h   |   6980
25. márc 2022 Március・Apple Arcade

Jöhet akkor a márciusi csokor?

Nick Tennis:

Igazán jól kezdődik ez a hónap is, mert itt van nekünk egy meglepően jól sikerült kis Tennis játék. Nem tudom ki hogyan van vele, de én nagyon szeretem ezt a sportot, nem csak nézni hanem játszani is, legalábbis virtuálisan mert élőben még nem állt módómban kipróbálni. Viszont ha az ember szeretne pár jó meccset letolni nehéz dolga lesz, mert nagyon kevés jó játék létezik ha a Tennisről van szó. A Nick Tennis nem csak hogy jó, hanem még vicces is és van benne pár jópofa újítás aminek köszönhetően még szórakoztatóbb lesz a játék. Az egyik ilyen a dash illetve super rendszer. Minden egyes karakternek lesz a bal alsó sarokban egy mutatója, ami azt hivatott jelezni, hogy van-e és hogy éppenséggel hány darab dashje gyűlt össze, ha erre gyorsan rányomunk akkor hősünk legyen bárhol is a labdát visszaüti, ráadásul olyan erővel amit nagyon nehéz visszaadni. Ha a dash teljesen feltöltődött akkor meg dupla tapival akitválni tudjuk a szuperünket, ami vicces, látványos és kb. visszaadhatatlan. A dash rendszer szuper, jól működik és nagyon élvezetes, nem árt tudni hogy sokkal gyorsabban töltődik ha sikerül elsajátítani a tökéletes visszaadás művészetét, aminek lényege hogy pont abban a pillanatban engedjük el a képernyőt amikor a labda eléri az ütőt. Ez így leírva kicsit nehéznek tűnik, de a gyakorlatban nem annyira. Lesznek gyűjtögetnivaló kozmetikai cuccok, új karakterek, fejleszthető hősök és sporteszközök és persze játszhatunk soloban AI ellen, random emberek és persze a barátaink ellen is.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: álló

 

Hidden Folks (A Hónap Játéka):

Na tessék, könnyen lehet hogy bele is futottunk a Hónap Játékába. A Hidden Folks egy teljesen új cím az arcade felhozatalban és mint tudjátok ezek szoktak a legjobbak lenni. Az egész játék kézzel van rajzolva, fekete fehérben és gyönyörűen hallatszik, hogy minden egyes hangot maguk a készítők a szájukkal csináltak. Kapunk egy képet, ahol meg kell találni minden célpontot, néha csak szimplán rátapizva néha pedig eltakarítva valamit a képernyőről, vagy interakcióba lépve valamivel, hogy előjöjjön. Például meg kell találni egy fekete nyuszit ehhez rá kell tapiznunk minden nyúlüregre hátha valamelyikből fekete nyuszi fog kifutni. A játék néha piszkosul könnyű néha meg döbbenetesen nehéz, amikor mondjuk akkora képet kapunk, ami a megszokottnak húszszorosa. Bármikor tudunk ki és be zoomolni, teljesen bele fogunk zanzásodni a látottakba, de érdemes rá időt szánni mert annyira szórakoztató. Én például a kicsi családommal, hárman egyszerre nyomogattuk  a képernyőt, és közben hangosan nevettünk a hangokon, nem könnyű de meg lehet oldani. Fantasztikus kis játék, mindenképpen tegyetek vele egy próbát.

Szerintünk: 5/5
Orientáció: álló / fekvő

 

Bloons TD6+

Már ismerjük és megszerettük a Tower Defense játékokat, ezekből is nagy kedvencünk a Kingdom Rush ugye, de számtalan egyéb cím van ami megpróbálkozott ledönteni a trónról a királyt. A Bloons sorozat egyike ezeknek, bár bevallom eddig még sose találkoztam vele. Nem is csoda gondolom, hogy az Apple a legújabb részt vásárolta meg és rakta be a pluszos felhozatalba. A Bloons TD6 egészen elképesztő tartalommal rendelkezik. Olyan sok típusú majom áll a rendelkezésünkre, hogy ember legyen a talpán aki ezt elsőre átlátja és ha mindez nem lenne elég, akkor még mindegyiknek saját háromágú skill treeje is van, érdemes első körben csak az egyik ágon elindulni és azt kimaxolni, majd pedig szépen lassan felfedezni, hogy melyik majom és melyik ágyú hol a leghatékonyabb. Egy pálya összesen hatvan körből áll, lehetőségünk van felgyorsítani az eseményeket, el is adhatjuk a tornyokat, esetlegesen átrendezve védelmünket egy jobb felállás érdekében. Az eleinte nevetségesen könnyű játék pillanatok alatt rémálommá tud válni, ha nem vagyunk elég tapasztaltak és nem használjuk ki megfelelőképpen a lehetőségeinket. Lesznek hősök is, akik idővel speciális képességekkel fognak rendelkezni, lesznek permanens megoldások is mint mondjuk a bombázó repülős majom, illetve még vásárolható speckók is lesznek. Nem véletlen ez a hatalmas arzenál, mert minden segítségre szükségünk lesz ha sikerrel akarjuk teljesíteni a pályákat, ha meg hibátlanra akkor bizony nagyon fel kell kötni azt a bizonyos nadrágot.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Bridge Constructor+

A Bridge Constructor egyike az ősöreg nagy címeknek, ez bizony rögtön látszani fog a megjelenésén, legyen itt szó a menüről vagy éppenséggel a grafikán. Viszont maga a játékmenet zseniális, a fizika meg egész élethűen le van modellezve. Ha valaki esetlegesen úgy gondolta, hogy a mérnökök túl vannak fizetve és nem értik miért kell ennyit tanulniuk az egyetemen, akkor mindenképpen tegyen egy próbát ezzel a játékkal. A feladatunk az lenne, hogy korlátozott anyagi körülmények között meghatározva milyen nyersanyagokkal dolgozhatunk, meg kell építeni egy hidat amin stabilan át tudnak menni a személyi autók, majd a teherautók és esetlegesen akár a kamionok is. Nyilván mindegyik játmű más terheléssel fogja igénybe venni a hidat aminek a rongálódását elszíneződéssel mutatnak. Ha pedig úgy érezzük, hogy ez a játék már nem tud nekünk kihívást tartogatni akkor jöhetnek a keményebb pályák, például személyi illetve tehervonatokkal. Jópofa játék, el lehet vele lenni, de szerintem azért az idő vasfoga már meglátszik rajta, szerintem sokan találni fognak nála jobbat.

Szerintünk: 3/5
Orientáció: fekvő

 

Wylde Flowers:

A Wylde Flowers egy vadonatúj játék az Apple Arcade felhozatalban, igencsak sokoldalú, leginkább egy életszimulátornak nevezném. Főszereplőnk hosszú idő után visszatért szülővárosába, ahol szinte minden megváltozott és a nagyinak segítve a célja újra felvirágoztatni azt. Részben szó szerint ugyanis a játék egy felében kertészkedni fogunk, amit nem vicceltek el a készítők ugyanis egy adagnyi krumplira van hogy öt teljes napot kell várni, de lesz itt még horgászat, rengeteg beszélgetés, point & click kalandjáték stílusban. Aranyos rajzfilmes grafika, hangulatos zene és minőségi szinkronszínészekkel prezentálva, leginkább a kisebb korosztályt megcélozva, itt van nekik a Wylde Flowers akit érdekel próbálja ki!

Szerintünk: 4/5
Orientáció: fekvő

 

Shadow Blade+

A plusz jelből arra kell következtenem, hogy a Shadow Blade is egy régebbi klasszikus cím, ami igencsak sajnálatos dolog mert piszkosul jó és élvezetes cucc és én még sose hallottam róla. A játék nem szórakozik, egy mondattal elintézik az egész történetbe vezetést, majd egy gyors tanulópálya után ki tudjuk választani, hogy gombokkal vagy pedig ujjmozdulatokkal szeretnénk-e játszani. Én kipróbáltam mind a kettőt és végül a gombok voltak azok amik jobban bejöttek. A Shadow Blade egy klasszikus sidescroller, akció, ügyességi játék, célunk minél gyorsabban végigszaladni a pályán, közben mindenkit szétszeletelve (erre számtalan látványos mozdulatsor áll majd a rendelkezésünkre) összeszedve minden arany pöttyöt és gyűjtögetnivalót ha három ninjacsillagra szeretnénk teljesíteni a pályát. Nagyon régen találkoztam ilyen élvezetes játékkal, bár sem az ötlet sem a megvalósítás nem eredeti mégis nagyon élveztem.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: Fekvő

 

Gibbon:

Hangulatosan kezdődik, csodálatos egyedi grafikával és atmoszférával prezentálva, egy kis majomcsalád a túlélésért küzd, az első nagy kihívás hogy megtanuljuk a játék irányítását. Bevallom ez nekem nagyon nem ment, pedig olyan szépen és érthetően le van írva minden, de valahogy képtelen voltam felvenni a kellő sebességet. Elvileg ugye nem kell hozzá több csak a két ujjunk amiket  a megfelelő pillanatban kell lenyomni illetve felengedni, hogy felvegyük a megfelelő sebességet. A játékosok többsége el volt ájulva a díjnyertes csapat új játékától, biztos vagyok benne hogy elég idővel jobb is lesz majd, de annak ellenére hogy könnyen tanulható intuitív irányításnak lett elkönyvelve én rendesen megszenvedtem vele, ez sokat elvett az első benyomásomból. Szóval fájó szívvel, de ez most egyelőre csak egy erős közepes lett nálam.

Szerintünk: 3/5
Orientáció: fekvő

 

Monument Walley 2+

Nem hiszem hogy bárkinek is be kéne mutatni ezt az örökkévaló mesterművet. Már az első rész is igazi ékkő lehetett a gyűjteményünkben, nem lesz ez másképpen a folytatással sem, ráadásul ez pluszos cím, tehát tartalmazza az összes korábban pénzért vásárolható kiegészítést. Az első részhez képest a legkomolyabb fejlődés az lesz, hogy ezúttal nem csak egy karaktert irányíthatunk a játékban, hanem szimultán kettőt, anyuka és lánya csodálatos története ez, látványos és varázslatos hangulatban, fantasztikus zenékkel megteremtve az atmoszférát. Az optikai csalódás és játékkészítés nagymestereinek legendás címét most mindenki „ingyen” kipróbálhatja, de vigyázat, nem lesztek képesek abbahagyni …

Szerintünk: 5/5
Orientáció: álló

 

Really Bad Chess+

A Really Bad Chess koncepciója, hogy mi lenne akkor ha nem tartanánk be a bábuk szigorú darabszámát, hanem mondjuk úgy játszanánk, hogy nyolc lóvunk, négy futónk és csak három parasztunk van? Jól hangzik nem? A gond csak az, hogy igaz az elején megkérdezik mennyire vagyunk jók a sakkban, a mesterséges intelligencia olyan szinten erős, hogy kb. lehetetlen lesz ellene nyerni, kivéve ha sakkmesterek vagyunk, amikből valljuk nem rohangál sok a játékosok között. Persze van lehetőségünk ketten játszani egy pályán, szóval ha van a közelünkben valaki akkor mindenképpen tegyünk vele egy próbát. De a megvalósítás is sajnos eléggé puritán, hol vannak már azok a szép idők amikor mozogtak a bábuk, lásd a jó öreg C64-es Battle Chest. Micsoda idők voltak azok.

Szerintünk: 3/5
Orientáció: álló / fekvő

 

Spell Tower+

Valahogy mindig is vonzottak a szavakkal kapcsolatos kirakós játékok még akkor is ha idegen nyelven készüktek, hiszen ennél jobban nem is lehetne fejleszteni a szókincsünket. A Spell Tower+ nem egy hatalmas, mindent megreformáló játék, de mégis valahogy szerethető, kellemesen van megrajzolva, jók a muzsikák és számtalan kihívást tartogat. A szavakat abszolút szabadon összerakhatjuk, akár átlósan is, kettő módon is megtehetjük ezt, vagy egyenként tapizunk a betükre vagy pedig húzunk egy egybefüggő vonalat. Több játékmód közül is választhatunk, ha mindegyikkel játszottunk már egyet akkor megjelennek az extra módok is, ahol további négy opció áll majd a rendelkezésünkre. Az egyedüli gondom talán csak azzal volt, hogy vannak szavak amik annak ellenére hogy értelmesek nem fogadja el a játék, még akkor sem ha a szűkös (eleinte csak három) lehetőségünket felhasználva megkérjük a játélkot hogy nézzen már utána valóban érteletlen-e a szó, eddig még egy alkalommal se találkoztam amikor azt mondta volna, hogy ja bocsi ez tényleg értelmes, szóval akkor minek van benne ilyen opció? Ettől eltekintve egy igazán szuper játék, hosszasan el lehet lenni vele és van benne kihívás bőven.

Szerintünk: 4/5
Orientáció: álló / fekvő

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Hidden Folks

>>> Apple Arcade 2022 Február

>>> Apple Arcade 2021 November

>>> Apple Arcade 2021 Szeptember




Kommentek megjelenítése