Pontosan mit rejt az új iPhone SE belseje? [videó]

Videók   |   2022.03.24 - 08:52   |   Írta: L Ferenc   |   999
24. márc Pontosan mit rejt az új iPhone SE belseje? [videó]

Lássuk, hogy hogyan mutat egy szétszedett új SE készülék!

Az Apple március 8-án leplezte le legújabb termékeit, melyek közül az egyik legérdekesebb a relatíve elérhető árú okostelefonok piacán hadrendbe állított iPhone SE. Az újdonság előrendelési folyamata március 11-én indult el, az első példányokat pedig egy héttel később, március 18-án vehették át a vásárlók. 

Az alábbi videóból kiderül, hogy pontosan mit rejt az újdonság belseje. Így például fény derül többek közt arra, hogy a 2022-es SE egy 2018 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát. Viszonyításképp, a két évvel ezelőtt debütált elődben egy 1821 mAh-s telep rejtőzik, ami azt jelenti, hogy kapacitás fronton közel 11 százalékos előrelépésnek lehetünk tanúi. 

A videó készítői a telefon javíthatóságát is értékelték: az új iPhone SE a 10-es skálán 5,5 pontot zsebelt be szervizelhetőség fronton, vagyis e tekintetben a középmezőnybe sorolható. 

Az új SE külseje maradt a régi, valamint az IPS LCD kijelző 4,7 colos képátlója és vaskos kávái sem változtak. Fontos újdonság azonban, hogy a készülék "agya" az a vadonatúj A15-ös chipset, mely a sokkal drágább 13-as iPhone-okban is fellelhető, és amely hosszú évekre szóló időtállóságot biztosít majd. Az új chipkészlet a legmodernebb 5 nanométeres gyártási technológiával készül, szemben az elődben lévő A13-as chippel, mely még csak 7 nanométeres csíkszélességgel bír.

Az újdonságban 4 GB RAM teljesít szolgálatot, vagyis 1 GB-tal több, mint a 3 GB RAM-ot felvonultató 2020-as elődjében, illetve pontosan annyi, mint amennyi az iPhone 13 miniben és iPhone 13-ban rejtőzik. Aki ennél több RAM-ra vágyik, annak a drágább készülékek között érdemes keresgélnie, az iPhone 13 Próban és az iPhone 13 Pro Maxben ugyanis 6 GB RAM figyel.

A 12 megapixeles kamerával kicsit jobb felvételek készíthetők, és bár szenzormozgatásos képstabilizálást nem, viszont Smart HDR 4, Photographic Styles és Deep Fusion támogatást kapunk.

Az immár teljes körű 5G kompatibilitást élvező, illetve IP67-es szintű por- és vízállóságot felvonultató új iPhone SE éjfekete, csillagfény, illetve vörös színekben támad. A 64 GB flashmemóriás alapmodell 195 ezer forinton nyit, a 128 GB-os középső verzióért 215 ezer forintot kérnek el, a 256 GB-os csúcsmodell pedig 255 ezer forintot kóstál. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése