Mutatjuk milyen lesz az iPhone 14 Pro

Almás Pletykák   |   2022.03.24 - 14:23   |   Írta: L Ferenc   |   2105
24. márc Mutatjuk milyen lesz az iPhone 14 Pro

Revolució helyett ezúttal is inkább csak csendes evolúcióra lehet számítani.

Az Apple tavaly ősszel mutatta be aktuális felsőkategóriás okostelefonjait, a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középutas iPhone 13-at, a fejlett kamerás iPhone Prót és a mindent bele kategóriás hatalmas iPhone 13 Pro Maxet. Nyílt titok, hogy legközelebb idén ősszel kerül majd sor hasonló bejelentésre, vagyis várhatóan szeptemberben debütálnak majd a vadonatúj 14-es sorozat modelljei. 

Nagyon valószínű, hogy az iPhone 13 mini nem kap utódot, vagyis nem lesz iPhone 14 mini, a kiváló eladási mutatókat produkáló iPhone 13 Pro viszont természetesen nem marad utód nélkül. A 14-es széria újdonságaival kapcsolatban mostanság egyre több pletyka kel szárnyra, most pedig megérkezett az iPhone 14 Pro állítólagos tervrajza.

Amennyiben hihetünk a kiszivárgásnak, akkor az iPhone 14 Pro kicsit vastagabb lesz az elődjénél. Míg az iPhone 13 Pro 7,65 milliméter vastag, addig az iPhone 14 Pro 7,85 milliméter vastagnak ígérkezik. A hátoldali kamerák továbbra is jelentősen kiemelkednek majd, így a készülék a legvastagabb pontján várhatóan 12,02 milliméter vastag lesz. A változatlanul három objektívet felvonultató kameraszekció mérete 36,71x38,24 milliméter lesz. 

A tervrajz alátámasztja azon közelmúltbeli pletykákat, melyek szerint a jenlegi szenzorsziget idén kisebb szigetekre fog osztódni, melyek közül az egyik, egy szélesebb szekció a Face ID modulé lesz, a másik, egy kisebb köralakú megoldás pedig a frontkameráé. Ezt az új konfigurációt először előreláthatólag az iPhone 14 Prón és iPhone 14 Pro Maxen üdvözölhetjük majd, az olcsóbb új iPhone-ok pedig egyelőre még a régi szenzorszigettel fognak támadni. 

A notch evolúció második körére 2023-ban kerül majd sor, amikor is az iPhone 15 termékcsalád összes tagja dupla szenzorkivágással érkezhet, és ezen kijelzőbe vágott lyukak mérete várhatóan minden korábbinál kisebb lesz. Ezt követően jöhet majd a harmadik kör, vagyis 2024-ben érkezhetnek az első olyan almás mobilok, melyek Face ID rendszere teljesen a kijelzőbe lesz rejtve. 

Kapcsolódó cikkek:
Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz iPhone 14 mini
Komolyabb zoomot kap az iPhone 15 Pro és Pro Max
Drágulni fognak az idei új iPhone-ok


Kommentek megjelenítése