10 hasznos iPhone tipp és trükk

Tippek és trükkök   |   2021.12.31 - 18:54   |   Írta: ARPII   |   15864
31. dec 10 hasznos iPhone tipp és trükk

Megkönnyíthetik a mindennapjainkat.

Napjainkra az iOS már olyan nagyra nőtte ki magát, hogy kevés ember akad, aki elmondhatja magáról, hogy valóban minden apró kis beállítást ismerne. Erre az Apple is gondolt, ezért nemrég posztoltak egy videót a YouTube csatornájukra, amiben megosztanak velünk 10 hasznos iPhone tippet és trükköt.

Mi most ebből a videóból készítettünk Nektek egy rövid írásos útmutatót, ami talán hasznos lehet majd, itt megtaláljátok az egyszerűbb tippektől kezdve az egészen eldugott funkciókat is.

 

1. Számológép

Ha véletlenül rossz számot ütnénk be a Számológép alkalmazáson belül, és nem szeretnénk kitörölni mindent, csak az utolsó karaktert, akkor húzzuk balra az ujjunkat a kijelző felső részén, amivel el tudjuk tüntetni ezt a nem kívánt karaktert.

 

2. Megosztott tartalom kitűzés

Az iOS 15-tel érkezett egy új funkció, aminek segítségével megosztott tartalmakat, többek között web linkeket tűzhetünk ki az Üzenetek alkalmazáson belül, amennyiben hosszan nyomva tartjuk rajta az ujjunkat, majd kiválasztjuk a Megjelölés gombostűvel opciót. Ezután ha rákattintunk az illető nevére akivel beszélgetünk, és legörgetünk a Gombostűk panelig, akkor megtalálhatjuk a kitűzött linkeket.

 

3. Widget egyesítés

Több widget egyesítéséhez tartsuk nyomva az ujjunkat a kijelző egy üres részén, és húzzunk egy widgetet egy másik azonos méretűre, így két widgetünk is lehet egy helyen, amik között lapozással tudunk majd váltani.

 

4. Több kép mozgatása alkalmazások között

Több kép kijelöléséhez, és áthelyezéséhez egy másik alkalmazásba, tartsuk nyomva az ujjunkat az első képen, majd húzzuk arrébb a kijelzőn, és amíg nyomva tartjuk addig egy másik ujjunkkal válasszunk ki további képeket. Ezután lépjünk át a másik alkalmazásba, ahová a képeket tenni szeretnénk, és engedjük fel az ujjunkat.

 

5. Szövegcsere

Szöveg helyettesítések készítéséhez (pl.: nm – nincs mit) nyissuk meg a Beállításokat, majd menjünk az Általános, Billentyűzet menüpontra, azon belül is a Csereszöveg opcióra, ahol ilyen és ehhez hasonló hasznos behelyettesítéseket tudunk majd beállítani, amivel sok időt spórolhatunk.

 

6. Kamera megnyitása

A kameránkat akkor is megnyithatjuk, ha az iPhone-unk éppen nincs feloldva, ehhez nem kell mást tennünk, mint a zárolt képernyőn jobb széléről balra húzni az ujjunkat, vagy hosszan rányomni a kamera ikonra a jobb alsó sarokban.

 

7. Dokumentum szkennelése

Dokumentumok beszkenneléséhez a Jegyzeteken belül nyomjunk a kamera ikonra az alkalmazás főképernyőjén, majd válasszuk a Dokumentumok szkennelése opciót, végül pedig helyezzük a papírt a kamera elé.

 

8. Szöveg másolás a kamera alkalmazásból

iOS 15-től kezdve lehetőségünk van akár egy előttünk lévő szöveget is másolni a Kamera alkalmazás segítségével. Ehhez tartsuk a kamerát egy dokumentum, tábla, vagy bármilyen szöveg fölé, majd nyomjuk meg a jobb alsó sarokban lévő Szöveg Szkennelése gombot és válasszuk a másolás opciót. Ez a funkció jelenleg magyar nyelven sajnos még nem elérhető, így ha szeretnénk kipróbálni, akkor állítsuk át a telefonunkat például angol nyelvre.

 

9. Lista elejére ugrás

Ha a lista elejére szeretnénk ugrani a Fotók alkalmazásban, akkor egyszerűen csak érintsük meg a kijelző tetejét, és az iPhone máris átugrik a legrégebbi fotóinkra.

 

10. Keresés és Siri javaslatok gyors előhívása

Itt nem kell mást tennünk, mint lefelé húzni az ujjunkat a főképernyőn, és így máris kereshetünk, vagy megnézhetjük Siri javaslatait számunkra.

 

Ezek lettek volna az Apple hasznos tippjei számunkra, Ti hány tippet ismertetek, és melyik a kedvencetek? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése