Melyik emojikat használtuk a legtöbbször 2021-ben?

Tech Hírek   |   2021.12.31 - 15:00   |   Írta: Nagy Bence   |   1534
31. dec Melyik emojikat használtuk a legtöbbször 2021-ben?

Lássuk, melyek voltak az év kedvenc emotikonjai.

Az Unicode Consortium nonprofit szervezete december elején egy szórakoztató tanulmányt jelentetett meg, amely bemutatja a 2021-ben leggyakrabban használt emojikat. 

Míg összességében a smiley/érzelem kategória volt a legnépszerűbb, a gyűjtés kilenc különböző emoji-kategóriát határoz meg, a leginkább és a legkevésbé használtak szerint.

Az év során a leggyakrabban használt emoji a sírva nevetős emoji volt: ez az összes emoji-használat több, mint 5%-át a tette ki. Az Unicode Consortium megjegyzi, hogy az egyetlen másik emoji, amely megközelítette ezt a számot, a piros szív volt.

De ne is húzzuk tovább a szót! Íme a top 10-es lista, ezek a leggyakrabban használt emojik: 

 

 

A legnépszerűbb emojik nem sokat változtak az elmúlt néhány évben, sőt, a síró, nevető arc és a piros szív volt a két legnépszerűbb emoji 2019-ben is, amikor az Unicode Consortium utoljára osztotta meg a kis ikonok használatával kapcsolatos adatokat. A listán szereplő többi emoji pozíciója viszont változott, és van néhány új a top 10-es listán, mint például a felfelé mutató hüvelykujj (a negyedik a rangsorban) és a szívekkel körülvett mosolygós arc emoji (ez a hetedik a rangsorban).

Az Unicode Consortium az emojikat kategóriák szerint is felosztotta. A következó kategóriákat határozták meg: smiley-k és érzelmek, emberek és testrészek, utazáshoz kapcsolódó emojik, állatok és növények, szimbólumok, tárgyak és étel és itallal kapcsolatos emojik és zászlók. A használat gyakoriságáról készült az Unicode Consortium weboldalán elérhető grafikonokon tekinthtetjük meg, hogy melyik kategóriában melyik emoji lett a nyertes.

Vannak azonban más emojik is, amelyek idén gyorsan népszerűvé válnak: A torta 88 helyet ugrott előre - a 25. helyen zárt; a lufi a 139. helyről a 48. helyre ugrott; az esedező/könyörgő arcot kifejező emoji pedig, annak ellenére, hogy csak 2018-ban hozták létre, a 14. legnépszerűbb emoji az Unicode jelentése szerint. 

 

Egy másik érdekes megállapítás az volt, hogy a top 100 emoji a használt emojik 82%-át tette ki. A többi kategóriát tekintve az Unicode szerint a legtöbbet használt emojik azok voltak, amelyek különböző fogalmakat ábrázolnak.

Nézzük mik lettek a leghasználtabb emojik kategóriák szerint:

 

A Közlekedés kategóriában első helyet megnyerő emoji, a rakétahajó az elért haladást és a nagy változások, fejlődések várakozását szimbolizálja.

A hajlított bicepsz a legnépszerűbb a testrészek emoji kategóriában (ez az alkategória nem tartalmazza a kezeket - például a felfele mutató hüvelykujjat), és gyakran használják az erő, a siker, a küzdelem leküzdése, a testmozgás, a magamutogatás, a dicsekvés kifejezésére.

A rózsa lett a legnépszerűbb a növény-állat kategóriában.

A virágcsokor ugyan a 2. legnépszerűbb növény emoji lett, de 2019-hez képest több, mint 50 helyezéssel előrébb áll a rangsorban: gratulációkhoz, ünnepségekhez és általános jókívánságok küldésére használták.

A pillangó a leggyakoribb állat emoji: a változás, a szépség, a természet és az átalakulás képviselője.

A legkevésbé népszerű kategória, nem meglepő módon a zászlók lettek 2021-ben. A legkevésbé népszerű alkategória pedig az országzászlók. Egyébként ezek az emojik képviselik a legnagyobb gyűjteményt (258 emoji!), viszont ezeket használják a legkevesebben.

 

Összesen 2021-ben 3663 emoji állt a felhasználók rendelkezésére.

 

Forrás: Unicode

Kapcsolódó tartalom: ​




Kommentek megjelenítése