Így nézhet majd ki az Apple Car

Almás Pletykák   |   2021.12.16 - 20:01   |   Írta: ARPII   |   3326
16. dec Így nézhet majd ki az Apple Car

Minden, csak nem hétköznapi.

A Vanarama nevű lízinggel foglalkozó cég nem szeretett volna várni az Apple Car megjelenéséig, ezért úgy döntöttek, hogy elkészítik saját elképzelésüket az autóról. Ehhez inspirálódtak az iPhone-ok, MacBook-ok és egyéb más Apple termék dizájnjából is, valamint figyelembe vették a vállalat eddigi szabadalmait is, hogy elkészítsenek egy igazán izgalmas 3D-s koncepciót, az jármű külsejéről és belsejéről egyaránt.

 

Az Apple sajnos még mindig eléggé szűkszavú az önvezető elektromos autójával kapcsolatban, így a koncepció képek meglehetősen spekulatívnak mondhatóak, azonban a Vanarama állítása szerint a kupé SUV modelljük valós Apple szabadalmak által készült. A enderek számos funkciót mutatnak be, akárcsak a forgatható székek, amik a belső teret egy nappalivá képesek változtatni, vagy a B-oszlop teljes elhagyása ami még tovább növeli a térérzetet.

 

Emellett nem hagyhatjuk ki az ajtókat sem, amik „nagyobb kényelmet és mozgásteret eredményeznek az utasoknak a járművön belül, illetve a be- és kiszálláskor, amit tovább egyszerűsít az ablakok szellős kialakítása".

 

Siri sem maradhatott ki a képből, akit megtalálunk a kormányon és a műszerfalba integrálva is, ami egy nagy széltől-szélig érő kijelző, személyre szabható kezelőfelülettel és navigációs rendszerrel.

A további dizájn elemek pedig eddig megjelent Apple termékekből lettek ihletve, akárcsak a visszahúzódó kilincsek, amik iPhone gombokra hasonlítanak, vagy az első légbeömlő, ami a Mac Pro körkörös szellőzőnyílásaira hajaz, illetve nem mehetünk el a világító Apple logók mellett sem, ami korábbi MacBook-okon volt látható.

 

Természetesen a szabadalmak megléte még nem garantálja azt, hogy ezek a megoldások mind bekerülnek majd az Apple Car-ba, sőt még az sem biztos, hogy milyen formában érkezik majd el hozzánk ez az elképzelés. Ugyanis korábban már fordulatot vett a projekt, olyan szinten, hogy fizikai termék helyett, csak egy szoftvert szerettek volna piacra dobni, de végül visszatértek az eredeti elgondoláshoz.

 

Az előző hónap folyamán a Bloomberg arról tájékoztatott minket, hogy az Apple egy teljes önvezetésre képes járművön dolgozik, kormány és pedálok nélkül. Ennek köszönhetően újradefiniálhatják az autó fogalmát, illetve a teljes belső tér is újjászülethet, funkcionálisabb kialakítással. Persze a kormány még elképzelhető, hogy valamilyen formában követelmény lesz, arra az esetre, ha közbe kéne lépni egy baleset során.

 

A magazin arról is beszámolt, hogy az Apple egy a Canoo által tervezett „Lifestyle Vehicle” szerű járművet képzelhet el maga előtt, ahol az utasok a jármű szélén ülnek, egymással szemben. Az Apple nagyjából 2025 körülre lőhette be a jármű bemutatóját, ami igencsak közel van, kiváltképp akkor, ha ezt tényleg teljesen önvezetőnek szánják.

 

Ti mit gondoltok az Apple Car-ról, szerintetek végül hogy fog majd kinézni? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése