Nyolc AirPods tipp és trükk, amit minden tulajnak ismernie kell! (1. rész)

Tippek és trükkök   |   2020.01.06 - 17:28   |   Írta: N Marcell   |   10448
06. jan Nyolc AirPods tipp és trükk, amit minden tulajnak ismernie kell! (1. rész)

Ezekkel a tippekkel kihozhatod a maximumot a vezeték nélküli fülhallgatóból!

Az AirPods és az AirPods Pro ott voltak a 2019-es karácsonyi szezon legkedveltebb kütyüi között - még úgy is, hogy az Apple nem mindig volt a helyzet magaslatán, már ami a készleteket illeti. Ha esetleg egy ilyen fülhallgató lapult a karácsonyfa alatt, akkor jó helyen jársz: most mutatunk néhány tippet, hogy jobban személyre tudd szabni, illetve teljes mértékben ki tudd használni az AirPods-odat. Persze akkor is hasznos elolvasni a trükköket, ha már rutinos felhasználó vagy, hiszen szinte biztos, hogy te sem ismersz minden rejtett funkciót, és bár már elmúlt az ünnepi időszak, a cikkünk egész évben hasznos lehet! Az alapoktól fogunk a legelrejtettebb érdekességek felé haladni, úgyhogy olvassátok el a cikk második részét is (holnap érkezik)!

 

Az AirPods elnevezése

Kezdjük az alapoknál. Bár ezzel valószínűleg már sokan tisztában vannak, az AirPods-okat el lehet nevezni, és onnantól a megadott névvel fognak megjelenni mind a beállításukkor, mind a Bluetooth-menüben. Hogy igazán sajátoddá tedd a fülest, az alábbi lépéseket kell követned:

  • Nyisd meg a Beállításokat
  • Válaszd a „Bluetooth” menüpontot
  • Keresd meg az AirPods készüléked a listán, majd nyomj a ki i-vel jelölt informácios gombra a jobb oldalon
  • Nyomj bele a nevét tartalmazó mezőbe, és nevezd át akármire, amire szeretnéd

 

 

Fülbetétek illeszkedési tesztje

Ez csak az AirPods Pro tulajoknak releváns, de számukra nagyon fontos a megfelelő méretű szilikon kiválasztása, hiszen háromféle méret is érkezik az eszközzel, és mind a füles kényelmét, mind a hangzását le tudja rontani a rosszul megválasztott fülbetét. Az AirPods Pro szerencsére meg tudja mondani, melyik a legjobb számodra:

  • Nyisd meg a Beállításokat, a Bluetooth-t és nyomd meg a kis i-t az AirPods-od mellett
  • Indítsd el a Fülbetét-illeszkedési tesztet

A teszt során az AirPods leteszteli, melyik betét a legmegfelelőbb a számodra a visszaverődő hanghullámok megfigyelésével, és ha nem a tökéletes illeszkedésűt használód, akkor ajánlani fogja, hogy válts a kisebbre, vagy a nagyobbra.

 

 

Pro tip: bár csak az AirPods Prónál van lehetőség az illeszkedés tesztreszabására, akkor sem kell eldobnod a sima AirPods-odat, ha nem marad meg a füledben: már kaphatók mindenféle jópofa megoldások, amikkel szinte bombabiztosan a helyén lehet tartani a rakoncátlankodó AirPods-okat.

 

Elveszett AirPods megkeresése

Lássuk be: az AirPods egy méregdrága mulatság. Ráadásul a füles aprócska kialakítása miatt simán előfordulhat, hogy kiesik, elgurul, becsúszik vagy eltűnik. Az Apple szerencsére gondolt erre, úgyhogy az összes modellnél elérhető az ’AirPods keresése’ funkció, aminek bár nincs annyi funkciója, mint a ’Find My iPhone’-nak, de így is nagy segítséget tud nyújtani a lába kélt fülesek levadászásában. Hogy a funkció rendesen működjön, a fülhallgatónak Bluetooth-on csatlakoztatva kell lennie az iPhone-hoz, szóval az igazán elhagyott AirPods-ok megkeresése jóval nehezebb; ettől függetlenül az Apple abban is segítséget nyújt. Lássuk, hogyan.

  • Nyisd meg a Lokátor alkalmazást (iPhone-on, iPaden vagy Mac-en), alul válaszd az Eszközöket
  • Válaszd ki az AirPods-odat a listából

Itt egy térkép fog fogadni a helyzetéről, illetve az alkalmazás felajánlja a lehetőséget, hogy egy hangot játssz le a fülhallgatón. Ez leginkább akkor hasznos, ha magukat a füleseket hagytad el, de a tokjuk megvan. A gomb megnyomásakor az AirPods a maximális hangerőn magas, sípoló hangot játszik le, és kezdődhet is a hideg-meleg játék.

 

 

Ha túl messze van a fülhallgató a Bluetooth-kapcsolat fenntartásához, akkor az utolsó ismert helyzete lesz feltüntetve a térképen. A hang lejátszása gomb megnyomásakor pedig a telefon (vagy tablet, esetleg számítógép) megjegyzi, hogy a fülest meg kellene csörgetnie, és értesítést küld, ha megint kapcsolódni tud hozzá.

Az igaz, hogy az AirPods keresőfunkciója nem olyan fejlett, mint az iPhone-keresése, de igencsak hasznos tud lenni, ha a közelben, például a házban, vagy egy kocsiban tűnt el a fülhallgató.

Akinek megjött a kedve az AirPods vásárlásra ITT nézzen körül!

 

Forrás: 9to5mac

Borítókép forrása: MKBHD

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése