BREAKING: Bemutatkozott az AirPods Pro, árak és vásárlás!

Apple Hírek   |   2019.10.28 - 17:38   |   Írta: N Marcell   |   4047
28. okt BREAKING: Bemutatkozott az AirPods Pro, árak és vásárlás!

Mindenki kedvenc vezeték nélküli fülesének nagytestvére vadonatúj funkciókkal rendelkezik, és nemsokára kapható is lesz.

Az Apple a mai nap az oldalán bejelentette az AirPods Prónak keresztelt termékét, ami a sima AirPods-hoz hasonlóan ismét csak egy vezeték nélküli füles lesz - ezúttal azonban zajszűréssel és továbbfejlesztett hangzással. Október 30-ától kezdik meg a termékek kiszállítását, 249 dollárba, itthon 100 000 forintba (!) fog kerülni, már most előrendelhető. Az eszköz fülbe illeszkedő részén egy szilikongyűrű található, amin keresztül elérik az ígért zajszűrést és hangminőséget, viszont ez azt jelenti, hogy az AirPods nagytesója az általam csak ’agybadugósnak’ keresztelt dizájnt kapta.

 

 

Az Apple állítása szerint a fülhallgató izzadság- és vízálló lesz az IPX4-szabványnak megfelelően. A dobozban (a Samsung-féle Galaxy Buds-hoz hasonlóan) háromféle méretű szilikonforma érkezik majd, hogy az összes fültípusba illeszkedni tudjon. A gyártó - hogy elérje a megfelelő szintű külső zajcsökkentést - két mikrofont telepített a fülhallgatókba, amik a ’fejlett szoftverrel’ együttműködve fogják kioltani a kívülről érkező hangokat. Persze használható lesz a ’transparency mode’ (áttetsző mód) is, aminek használatakor zenehallgatás közben is hallható marad a külvilág.

 

 

Az AirPods Pro üzemideje öt óra tiszta hallgatásra lőtte be az Apple, ez viszont az aktív zajszűrés bekapcsolásával négy és fél órára csökken. A csomagban érkező, már megszokott (bár a korábbi generációknál a fülhallgató kialakítása miatt valamivel szélesebb) töltőtok pedig további 24 órányi üzemidőt tud biztosítani, ha út közben töltögetjük egy kicsit a füleseket.

A hangminőséggel kapcsolatban az Apple azt állította, hogy a fülhallgató adaptív EQ-t fog használni a hangzás automatikus finomhangolásához.

„Az AirPods Pro felsőbbrendű hangzást biztosít felhasználói számára az adaptív EQ technológiával. Ez automatikusan hozzáigazítja a zene mély- és mid-frekvenciáit az aktuális hallgató fülformájához, ami gazdag hangzást és magával ragadó hallgatási élményt biztosít.”

Ahogy említettem, a töltőtokot egy kissé átszabták, hogy ki tudja szolgálni az új AirPods különleges formáját. Valamivel rövidebbnek és szélesebbnek tűnik, mint a nem-Pro, első vagy második generációs fülhallgatók. Természetesen támogatja a második generációval megérkezett vezeték nélküli töltést is, de a kábeles megoldást sem hanyagolták: egy Lightning - USB-C csatlakozós kábel fog érkezni a termékkel.

Az AirPods Pro már most is előrendelhető az Apple oldaláról, a kiszállítások október 30-ától kezdődnek. Aki az Apple oldaláról rendeli meg a fülhallgatót, ingyen belegravíroztathatja a tokba a nevét, monogramját vagy telefonszámát - igazából bármit, ami belefér a karakterkeretbe. AirPods Pro Árak és Vásárlás a HasznaltAlmán!

A hivatalos tájékoztatót itt olvashatjátok el: Apple / StillApple.com

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése