iPhone SE 2 pletykák: 2020 elején érkezhet a frissített SE 2 modell

Almás Pletykák   |   2019.10.15 - 14:15   |   Írta: H.A   |   5451
15. okt iPhone SE 2 pletykák: 2020 elején érkezhet a frissített SE 2 modell

Végre frissülhet sokunk kedvenc iPhone készüléke, Ming Chi Kuo most az iPhone SE 2 lehetséges megjelenésének időpontjáról pletykált.

Három és fél éve mutatta be az Apple az iPhone SE-t, amiről már akkoriban is azt írtuk, hogy az egyik legjobb iPhone készülék, azonban sajnos már eljárt felette az idő, ami persze nem azt jelenti, hogy egy használhatatlan típusról van szó, de modernnek se mondanánk. Lassan már 3 éve pletykálnak arról, hogy vajon mit fog tudni az utódja. Már ha egyáltalán lesz.

iPhone SE 2

Ezalatt az idő alatt rengeteg dátumot kitűztek már az elemzők és persze eddig mindegyik el is múlt már anélkül, hogy az Apple kiadta volna az új iPhone SE 2-t, de lehetséges, hogy most a következő be fog jönni. Ha minden igaz, akkor 2020 első negyedévében jön majd az iPhone SE 2. Nézzük meg, hogy miért is érdekes ez, és hogy mit tudunk róla!

Az első iPhone SE az iPhone 5s házában kombinálta az iPhone 6 és az iPhone 6s hardverét vegyesen, hogy két csoportnyi embert boldoggá tegyen:

  • akik szeretnének egy olcsóbb iPhone-t, amiben a legújabb processzor és kamera van
  • akik nem készek átállni az iPhone 6 által bevezetett új designra/méretre és maradnának az 5s formavilágánál

A pletykák szerint az iPhone SE 2 az iPhone 8 házában hozza majd az iPhone 11 néhány hardverét, hogy két csoportnyi embert boldoggá tegyen:

  • akik szeretnének egy olcsóbb iPhone-t, amiben a legújabb processzor és kamera van
  • akik nem készek átállni az iPhone X által bevezetett új designra/főgomb mentes kialakításra és maradnának a 8 formavilágánál

Ahogy látható, egészen hasonló a történet, az Apple két tábort szeretne megszólítani, akiknek nem felelnek meg a jelenleg a cég termékpalettájában lévő termékek. Így egyedül csak azok maradnak ki a buliból, akik iPhone 5s méretű telefont keresnek.

iPhone SE 2 lehetséges technikai adatok

Ming-Chi Kuo szerint az új iPhone SE az alábbi hardveres újításokat kapja majd:

  • A13 processzor (iPhone 11 jelenlegi processzora)
  • 3 GB LPDDR4X memória
  • 64 és 128 GB tárhely
  • asztoszürke, ezüst és piros szín
  • Haptic Touch a 3D Touch helyett

Kuo úgy véli, hogy ez a telefon tökéletes lenne a jelenlegi iPhone 6 és 6s tulajdonosok számára, akik új telefont keresnek. A processzor megegyezne az iPhone 11-ével és RAM-ból is csak eggyel kevesebb GB kerülne bele, így nagyjából hasonló kompromisszumot hozna, mint az eredeti iPhone SE tette 2016 tavaszán.

A legnagyobb dobás az iPhone SE 2 sikere mellett természetesen az ára lenne. Jelenleg az iPhone 8 449 dollár (plusz adó) az Apple-nél, az új telefon azonban 399-ről indulna.

Ez egy nagyon agresszív árazás egy olyan eszköznek, ami a 3D Touch hiányát leszámítva mindenben jobb, mint az iPhone 8, és hardverében közel áll a 699 dolláros iPhone 11-hez. Az iPhone SE 2 hazai indulóára valahol 155 ezer forint környékén lenne, amivel itthon is valószínűleg egészen népszerű lenne az új telefon.

Szerinted lesz iPhone SE 2? Te megvennéd?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése