Adatvédelmi kerekasztalon vett részt az Apple a 2020-as CES-en

Apple Hírek   |   2020.01.08 - 11:59   |   Írta: Kosztalma   |   738
08. jan Adatvédelmi kerekasztalon vett részt az Apple a 2020-as CES-en

1992 óta nem vett részt az Apple a Las Vegas-ban megrendezésre kerülő CES kiállításon, de idén visszatértek.

Ez persze nem volt teljes meglepetés, hiszen már múlt héten felröppentek olyan pletykák, hogy a cupertino-i vállalat ilyesmire készül.

A cég adatvédelmi igazgatója, Jane Horvath egy adatvédelmi vezetőknek tartott kerekasztal beszélgetésen vett részt, ahol a Facebook, a The Procter & Gamble Company és a Federal Trade Commission (röviden FTC, avagy Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) képviselője is jelen volt.

A beszélgetés menetét a Wing Venture Capital kutatási vezetője, Rajeev Chand tartotta és a jelen kor felhasználói adatainak védelme volt a fő téma.

Horvath elmondta, hogy az Apple-nél minden termék fejlesztésekor már a kezdetektől figyelembe veszik az adatvédelmi szempontokat és hogy Tim Cook igazán a szívén viseli az felhasználók adatvédelmét.

Azt is kiemelte, hogy egy cég sose tehet eleget, mert a világ körülöttünk folyamatosan változik és alkalmazkodni kell az újonnan felmerülő igényekhez.

Nem gondolom, hogy valaha is mondhatnánk, hogy eleget teszünk. Mindig van több teendő. A dolgok változnak és sose mondhatjuk, hogy a tökéletes állapotot elértük.

Az FTC képviselője, Rebecca Slaughter aggodalmát fejezte ki, hogy a felhasználók felelőssége saját adataik védelme, de Horvath ezt azonnal cáfolta 3 technológiával, amiket az Apple alkalmaz a felhasználók adatainak védelmére:

  • differenciális adatvédelem
  • eszközön történő adatfeldolgozás
  • véletlenszerű azonosítók Siri és Térképek kérések során

Horvath egy példaként elmondta, hogy Siri időjárás lekérdezésnél csak a várost küldi el, pontos helymeghatározást csak akkor használ, ha arra tényleg szükség van, mondjuk amikor a felhasználó a közeli boltokat keresi.

Tim Cook a múltban már szidta a Facebookot, hogy közel se tesznek eleget adatvédelmi szempontokból, de Horvath csak annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni a vetélytársak cselekedeteiről.

A Facebooktól Erin Egan elmondta, hogy annak ellenére, hogy a két cég eltérő üzleti modellel dolgozik, mindkettőjük számára ugyanannyira fontos az adatvédelem:

Az Apple-től eltér az üzleti modellünk, de nagyon is elkötelezettek vagyunk az adatok védelme iránt. Más szolgáltatást nyújtunk, de ez nem jelenti azt, hogy az egyik elkötelezettebb, mint a másik.

Ha az egész beszélgetést megnéznéd, ide kattintva megteheted.

Forrás: szifon.com


Kommentek megjelenítése