Klón Apple AirPods a kezünkben - NE VEDD MEG!

Tesztek   |   2019.11.24 - 21:17   |   Írta: H.A   |   6936
24. nov Klón Apple AirPods a kezünkben - NE VEDD MEG!

Sajnos manapság már olyan jó minőségűek ezek másolatok, hogy egy átlagember nem tudja megkülönböztetni az eredetit a hamisítványtól!

Korábban már írtam egy cikket arról, hogy hogyan különböztesd meg a hamis, vagy nem eredeti AirPods-ot a vásárlás előtt, illetve abban a cikkben megemlítettem azt, hogy melyik AirPods-ot érdemes megvásárolni 2019 év végén. Időközben az Apple kiadta az AirPods Pro-t is, amit teszteltünk is a megjelenéskor.

Azt hiszem, az már senkinek sem újdonság, hogy Kínában mindent (is) lemásolnak, így százszámra vásárolhatunk AirPods klónokat, amivel egyébként nem is lenne probléma. A probléma akkor kezdődik, amikor eredeti AirPods-ként próbálják eladni őket, akár 40.000Ft-ért, holott nyilván ennek a töredékét érik, és ezzel becsapják, megkárosítják a vásárlót. Sajnos manapság már olyan jó minőségűek ezek másolatok, hogy egy átlagember nem tudja megkülönböztetni az eredetit a másolattól, amilyen az alábbi termék is.

Ahogy látjátok a két dobozt, egy laikusnak nem tűnik fel a különbség, főleg ha “futtában” gyorsan vásároljuk meg, fóliázva. Azonban ha jobban megnézzük, akkor a hamis AirPods dobozon vannak kínai feliratok, amik persze lehetnek rajta, mivel Kínában gyártatja az Apple, de alapjában véve ezek nincsenek rajta az eredeti dobozon, jobb oldalt.

Magán az AirPods-on is teljesen más írás van, mint az eredetin.

Ezen felül azért itt is érződik, hogy sem a doboz, sem hozzá kapott kábel nem ugyanaz a minőség, de ha nincs összehasonlítási alapunk, akkor sajnos ez nem tűnik fel azonnal.

Párosítás

Ahogy látható, magát a párosítási mechanizmust lemásolta a kínai, de nyilván nem rendelkezik Apple chippel a termék. Az már egy másik kérdés, hogy hogyan szól, természetesen köze sincs az eredetihez. A párosításon kívül nem működnek az érintés/koppintás funkciók, tehát nem lehet számot léptetni, vagy éppen Siri-t kapcsolni vele, illetve a Bluetooth beállítások alatt sincsenek a megszokott AirPods beállítások.

Hamis AirPods, hogyan látom?
(A képen egy hamis AirPods látható)

De nézzük meg, hogy a sorozatszámra mit ír az Apple, mert ugye egy hamis AirPods-nak nem kéne benne lennie az Apple adatbázisában. Természetesen egy valódi sorozatszámot le lehet másolni egy másik, eredeti dobozról, de sokszor ezzel már nem foglalkoznak a gyártók:

Nos, úgy tűnik, hogy itt foglalkozott vele a gyártó, tehát az egyszeri vásárló még ezt is benézheti sajnos (más kérdés, hogy az Apple weboldala ebben az esetben épp kis p-vel írja a terméknevet, de ez az Apple hibája ????????‍♂️????). Így maradnak azok a jelek, amiket írtam fentebb is. A doboz, az iOS Bluetooth beállítások hiánya, és persze az, hogy többször ellenőrizzük a terméket, vagy kizárólag biztos helyről vásárolunk, mondjuk ahol 2 év garanciát kapunk rá!

Csalás – Btk 373.

Az egyébként egy (nem szép) dolog, hogy az ilyenekkel kereskedők tulajdonképpen becsapják a vásárlót, viszont az eladó komoly bajba kerülhet, ha a hirdetésben nem tünteti fel, hogy ez nem egy eredeti AirPods. Nyilván, így már 40.000Ft-ért nem lehetne eladni, lásd az alábbi Facebook hirdetést:

Szabálysértési értékre (3-50.000Ft-os csalások), üzletszerűen elkövetve már egy felfüggesztett börtönbüntetést vonhat maga után az ilyesmi, plusz egy komolyabb pénzbüntetés is várható. Ha ilyesmi átverés áldozatai lettünk, akkor nyilván itt többen össze kell állni, mert egyedül nem tudunk mit tenni, ez még sajnos kis érték. (Erről bővebben ide kattintva.)

Konklúzió

Ez a cikkem és a korábbi cikkem is és azért készült, hogy segítsünk azoknak, akik AirPods-ot akarnak venni, de esetleg nincs rá annyi keretük, azonban ne legyenek csalás áldozatai.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése