FONTOS: Mindenképpen frissítsd iOS 10.3.4-re az Phone 5 készüléked még november 3. előtt

Tippek és trükkök   |   2019.10.28 - 06:29   |   Írta: H.A   |   4765

November 3-án használhatatlanná válhatnak a régebbi iOS-t használó iPhone 5 telefonok!

Az Apple még július 22-én adta ki a régebbi készülékekre az iOS 9.3.6-ot és az iOS 10.3.4-et, amelyek egy, a GPS-rendszer működéséből adódó problémát küszöbölnek ki.

Az érintett készülékek közül az iPhone 5 esetén kifejezetten fontos a frissítés, mert a GPS-időátfordulás időpontja, magyar idő szerint 2019. november 3. 01:00 után nem működne még az internet sem. Nézzük, mit ír erről az Apple!

2019. november 3-án 00:00 (UTC) óra előtt iPhone 5 készülékén végre kell hajtania egy iOS-frissítést, hogy továbbra is pontosan működjön a GPS-helymeghatározás, és használni tudja az olyan funkciókat, amelyekhez szükség van a pontos dátumra és időre – ilyen például az App Store, az iCloud, az e-mailezés és az internetes böngészés. Erre a GPS-időátfordulási probléma miatt van szükség, amely 2019. április 6-tól érinti más gyártók GPS-kompatibilis termékeit. A probléma 2019. november 3. 00:00 (UTC) óráig nem érinti a fenti Apple-készülékeket.

A készülék szoftverének frissítése

Érdemes mindig a legfrissebb operációs rendszert használni az iPhone-on. Ha iPhone 5 készüléke van, különösen fontos, hogy november 3. előtt vezeték nélkül vagy számítógép segítségével frissítse a készüléket, hogy továbbra is pontosan működjön a GPS-helymeghatározás, és használni tudja az olyan funkciókat, amelyekhez szükség van a pontos dátumra és időre – ilyen például az App Store, az iCloud, az e-mailezés és az internetes böngészés.

Ha 2019. november 3-ig nem frissít iPhone 5 készülékén, Mac vagy PC segítségével biztonsági mentést és visszaállítást kell végrehajtania a frissítéshez, mivel a vezeték nélküli szoftverfrissítés és az iCloudos biztonsági mentés nem fog működni.

A készüléken futó iOS-verzió ellenőrzése

Az iPhone 5 frissítése után ellenőrizze, hogy a készülék frissítése sikeresen megtörtént-e:

  1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.
  2. Koppintson az Általános menüpontra, majd az Infó elemre.
  3. Nézze meg a Szoftververzió szó melletti számot.

A frissített szoftver verziószámának 10.3.4-nek kell lennie.

További információk

Olvassa el, hogyan érinti a probléma a többi iPhone- és iPad-modellt.

Ha frissítette készülékét, és továbbra is problémákat tapasztal, tekintse meg a következő cikkeket:

Érdemes az iPhone 5 készüléket ennél korábban frissíteni (a helyi idő szerint). A timeanddate.com weboldalon található térkép segítségével meghatározhatja a UTC és a saját időzónája közötti különbséget.

Magyarországon tehát mindez hajnali 1 órára fog esni.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése