4 hiba, amit lehet, hogy Te is elkövetsz

Tippek és trükkök   |   2016.05.30 - 21:51   |   Írta: Pausch Rita   |   22238
30. máj 4 hiba, amit lehet, hogy Te is elkövetsz

Te is rosszul csinálod ezeket az iOS eszközeiden? Semmi baj! Leírjuk hogyan csináld jól!

A Popsugar összeállított egy rövid listát azokról a felhasználói szokásokról, amit nagyon sokan rosszul csinálnak az iOS eszközökön.

Hiba #1: Szelfi belógó karral

Biciklizni elengedett kézzel nem feltétlenül életbiztosítás. Szelfi készítésnél viszont könnyedén megszabadulhatsz a félvállas, félarcos, fél felvételektől. Kapd elő az Earpods fülhallgatót, amit az iPhone-hoz (vagy iPod Touch-hoz) kaptál, csatlakoztasd, nyisd meg a Kamera alkalmazást, majd készíts fényképet a hangosító gombbal (+). Ilyen egyszerű.

Hiba #2: Állandó WiFi és Bluetooth kapcsolat

A vezeték nélküli technológiák nagyon jó szolgálatot tesznek, amikor szükség van rájuk, de ha nincs, akkor nyugodtan ki lehet őket kapcsolni. Ha állandóan bekapcsolva tartod őket, nagyban hozzájárulnak az üzemidő csökkenéséhez, fokozottan merítik az akkut. Egyetlen mozdulattal ki-, majd újra bekapcsolhatók a Control Centerben.  

Hiba #3: Videó függőlegesen

Gyakran láthatunk olyan videókat, ahol a képernyő jelentős részét két oldalon a nagy fekete semmi tölti ki. A videózáshoz érdemes a készüléket vízszintesen elfordítani, így sokkal jobb arányú felvételeket készíthetünk.  

Hiba #4: Arccal tompított gépelés az iPaden  

Otthon vagy, pihensz és közben jegyzetet vagy e-mailt írsz? Az arcod felett tartod pötyögés közben a készüléket? Ne tedd! Könnyen arcul csaphat az élmény. Inkább helyezd a két ujjad a billentyűzet közepére, majd egy határozott mozdulattal nyisd szét. Így mivel kényelmesebben tarthatod a készüléket, könnyebben és gyorsabban is tudsz gépelni két hüvelykujjal. 

Forrás: Popsugar
Indexkép forrása: Picjumbo

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése