Mekorama・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.30 - 18:21   |   Írta: Ca$h   |   2472
30. máj Mekorama・Ismerkedő

Echochrome után szabadon Monument Valley, utána meg Mekorama. Legalábbis első blikkre klónnak tűnik, de biztos ez?

Nem, nem, valójában nem az, hiszen itt nincsen semmiféle perspektivikus trükk. Itt nem olvadnak össze a platfromok egy új utat alkotva, itt csak a valóság létezik és mindaz amit éppen nem látunk egy oszlop takarása miatt. A Mekorama egy káprázatosan szép és hangulatos logikai játék melynek főszereplője egy kis robot aki félelmetesen hasonlít Martin Magni előző évi próbálkozására az OddBotra. Nem is baj, mert szerettük őt is. Eme kis robot célja, hogy „A” pontból „B” pontba jusson. Ez eleinte félelmetesen egyszerűnek fog tűnni, főleg, hogy még a kamerát is kedvünkre pörgethetjuk majd.

Legfőbb segítőink a kis szürke kockák lesznek, amik láthatóan máshogy néznek ki, mint minden más platform. Ezeket megérintve és nyomva tartva, egy bizonyos útvonalon belül – ez lehet függőleges vagy éppen vízszintes – oda mozgatjuk, ahova csak akarjuk. Aztán persze, ahogyan az lenni szokott, nem kell olyan túl sok időnek eltelni és a játék brutálisan nehézzé válik. Legfőbb ellenfelünk maga a tér lesz, hiszen helyszűke miatt sok olyan része lesz a pályának, amit nem fogunk látni. Ezért vagy kilogikázzuk vajon mi lehet ott a fal mögött, vagy próbaszerűen nyomogatjuk a földet, hátha oda tud menni robotunk. Pontosan ez adja majd a játék nehézségét és a néha agypusztító logikázást a következő lépés kitalálásáig. 

Az egész játék egyszerű, tiszta és végtelenül hangulatos. A csodaszép grafikán kívül ott lesz még a pszichedelikus aláfestő zene is, ami mintha minden egyes érintés után változna egy picit, ez persze csak illúzió, mégis nagyon szépen illeszkedik a hangulatba. A játék számtalan megfejtendő pályával rendelkezik, lesz egy bépített pályaszerkesztő is és mindez kapaszkodjatok meg: ingyen elvihető. A fejlesztő nagyon elegánsan oldotta meg a pénzbevételt. Mi döntjük el, hogy akarunk-e adakozni és, ha igen, akkor mennyit. Nagyon bízom benne, hogy az emberek fizetős kedvükben lesznek, mert még sok ilyen minőségi munkát szeretnék látni ettől a szimpatikus fiatalembertől.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése