Tarolt az iPhone 13 Pro Max OLED-je a legújabb teszteken

Tesztek   |   2021.10.03 - 20:00   |   Írta: Nagy Bence   |   2839
03. okt Tarolt az iPhone 13 Pro Max OLED-je a legújabb teszteken

Nézzük meg, hogy az iPhone 13 Pro Max 120 HZ-es kijelzője hogyan teljesített a DisplayMate csapatának kezei alatt! 

A zászlóshajó okostelefonok egyik legfontosabb eleme mindig is az innovatív, csúcsteljesítményű kijelző volt: a kijelző teljesítménye határozza meg, hogy mennyire jól néz ki a telefonon minden, beleértve a fotókat, videókat, filmeket vagy akár hogy milyen jól használható a telefon fényes nappal. 

Az iPhone 13-ak OLED kijelzővel vannak felszerelve - ami nem nagy meglepetés, hiszen jelenleg ez jelenti a legjobb minőséget (és természetesen sokszor extra felárat is). Az OLED előnye az LCD kijelzőkkel szemben abból származik, hogy egy LCD kijelző mindig világít, még akkor is, ha csak a képernyő egy kicsi részére van szükség. Ezzel ellentétben az OLED kijelzők minden egyes pixele külön-külön kikapcsolható. Ez hosszabb akkumulátor élettartamot és vékonyabb telefont is jelent.

A DisplayMate csapata most elkészített egy átfogó tesztet az iPhone 13 Pro Max, az iPhone-ok között a legjobb specifikációkkal - és a legjobb kijelzővel - rendelkező telefon kijelzőjéről.

 

Az iPhone 13 Pro Max teljesítménye a következőkben lett jobb az iPhone 12 Pro Max-hoz képest:

Magasabb kijelzőfrissítési sebesség

Az iPhone 13 Pro 120 Hz-es technológiával rendelkezik, szemben az iPhone 12 Pro Max 60 Hz-ével. A képfrissítési ráta a megjelenített kép vagy tartalom alapján automatikusan változik, ezzel tovább nyújtva az üzemidőt. 

 

Nagyobb maximális fényerő

Az új telefon 27%-kal magasabb maximális fényerővel rendelkezik elődjéhez képest (Maximális fényereje 1051 nit.) 

 

Nagyobb színpontosság

Az iPhone 13 Pro Max az egyik legjobb színpontossággal rendelkező telefon jelenleg. 

 

Nagyobb kijelzői energiahatékonyság

Az iPhone 13 Pro Max kijelzője 25%-kal jobb energiahatékonysággal rendelkezik, mint az iPhone 12 Pro Maxé. Mivel a kijelző a teljes energiafelhasználás akár 80%-áért is felelős lehet, így ezen a területen a hatékonyság jelentősen javítja a telefon üzemidejét.

 

Kisebb notch

Az újítások ellenére az iPhone 13 Pro Max 20%-kal kisebb notch-ot kapott, mint elődje.

Az iPhone 13 Pro Max kijelző tekintetében tehát sok, a felhasználói élmény szempontjából fontos és pozitív frissítést hozott.

 

A DisplayMate tesztelőit olyannyira meggyőzte a telefon kijelzőjének specifikációi és teljesítménye, hogy a "Legjobb okostelefon-kijelző díjat" az iPhone 13 Pro Maxnak ítélték oda. A készülék a vállalat eddigi legmagasabb, A+ kijelző-teljesítmény osztályzatát kapta, és 12 okostelefon-kijelző teljesítményrekordot állított fel vagy ért el.

 

A DisplayMate így írt a 13 Pro Max kijelzőjéről:

„Az iPhone 13 Pro Max lenyűgöző, kiváló, világszínvonalú kijelzője közel tankönyvszerű, tökéletes kalibrációs pontossággal és a tökéletestől vizuálisan megkülönböztethetetlen megjelenítéssel rendelkezik. Objektív laboratóriumi tesztjeink és méréseink alapján az iPhone 13 Pro Max megkapta a DisplayMate legjobb okostelefon-kijelző díját, elnyerve ezzel a legmagasabb, A+ teljesítmény-osztályzatot, és 12 teljesítményrekordot állított fel, illetve ért el. Ennek eredményeképpen az iPhone 13 Pro Max a legjobb okostelefon-kijelzők exkluzív felső kategóriájába kerül.”

 

A teljes, angol nyelvű elemzés a DisplayMate oldalán érhető el.

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése