A budget okostelefonok királya lett az új iPhone SE

Tesztek   |   2020.04.25 - 22:51   |   Írta: N Marcell   |   9091
25. ápr A budget okostelefonok királya lett az új iPhone SE

A tesztelők mind imádták az Apple legújabb telefonját.

Befutottak az új iPhone SE első körös tesztjei, és mindenki, aki csak meg tudta kaparintani, imádta az Apple újdonságát. A legtöbb próbakör ilyesfajta verdiktekkel zárult: 

“Minden, amire szükséged lehet”

“Szuper ár-érték arány” 

“A legjobb budget okostelefon, amit manapság megvehetsz”

“Ez lehet a legfontosabb és legjobb dolog, amivel az Apple idén elő fog rukkolni”

Ahogy azt mi is megírtuk, a 2020-as iPhone SE az iPhone 11 Pro processzorát kapta, és az iPhone 8 bőrébe bújt. A kameráján javítottak, hogy teljesítse a 2020-as elvárásokat: portrémódot és 4K-s videófelvételi funkciót is kapott. Mindezt 180 000 forintos kezdőárért, ami itthon még mindig nem számít egy kifejezetten olcsó telefonnak, de erősen közelít az átlag felé - azt pedig ne felejtsük, hogy a 400 dolláros ára az Egyesül Államokban ajándéknak számít egy iPhone-ért. Ez azért fontos, mivel a tesztek elsősorban amerikai újságíróktól és youtuberektől származnak, hiszen ők kapták meg a telefont a legkorábban. 

 

Ezt gondolják az okostelefon-szcéna legismertebb teszterei: 

A Verge újságírója szerint az iPhone SE egyszerűen “minden, amire szükséged lehet”, és nagyon dícséri a hosszú üzemidejéért, fantasztikus kamerájáért és az Apple szoftveres hátteréért. Szerinte akár az egész telefonipart megváltoztathatja, hiszen “az SE után a vásárlók már meg fogják gondolni, mi is az a plusz érték, amit meg fognak fizetni egy 1000 dolláros telefon megvásárlásakor”.

“Az iPhone SE fényesen ragyog az egész okostelefon-iparra, talán még az Apple saját telefonjait is túlragyogja. Mit fizetsz meg, amikor 800, vagy 1000 dolláros telefont veszel? Az iPhone SE miatt kiderült, hogy inkább a jópofa extrákat, mint a szükséges és hasznos funkciókat.” 

 

A TechCrunch kihangsúlyozta, milyen komoly felszereltséget hoz az iPhone SE a moderált árcédulája ellenére.

“Egyszerűen fantasztikus az ár-érték arány, szinte lehengerlő. Ez egy rohadtul jó telefon. Én már nem tudom értékelni a Home gombot, de csak azért, mert már teljesen elszoktam a használatától, viszont több millió ember fogja értékelni helyettem a visszatértét."

Egy másik érdekes érve a telefon mellett az a ritka helyzet, amikor az Apple jól teljesítő terméket dob piacra, a felhasználók pedig egy fantasztikus telefont kapnak a pénzükért - az iPhone SE-n mindenki nyer. 

“Az iPhone ezen iterációja egyike azoknak az igencsak ritka pillanatoknak, amikor a cég is jól jár, a vásárlók is jól járnak, és a nap végén mindenki jó üzletet kötött.” 

 

Az Engadget tesztjéből az derül ki, hogy szerintük az iPhone SE a “manapság kapható legjobb budget telefon”, és “nem csak nagy bolt, de nagy durranás is”.

“Ez nem csak azért van, mert az iPhone SE olcsó, pedig manapság már igenis annak számít: az alapmodell csak 399 dollárba kerül. Nem, az SE azért ilyen jó telefon, mert nem úgy viselkedik, mint egy 400 dolláros készülék. Nagy durranás, nem csak egy jó ajánlat. A lehető legjobb helyen és legjobb időben van, hiszen még mindig rengetegen ragaszkodnak a régi iPhone-jaikhoz csak azért, mert az újak túl nagyok, dúl drágák és túlságosan hatásvadászok.”

 

MKBHD állítása szerint az SE az A13 Bionic processzorával és hosszú szoftveres támogatottságával “nem csak az idei év, hanem még hosszú sok idő legjobb ár-érték arányú telefonját szállította le az Apple”. Azt is hozzátette, ő úgy gondolja, az SE lett a legfontosabb dolog, amit a cég a 2020-as évben letett, vagy le fog tenni az asztalra.

 

 

iJustine is csatlakozott a sorba, hiszen az SE-t “fasztasztikus telefonnak” titulálta, “fantasztikus áron”. Hozzátette, a telefon fel van szerelve az összes fotós és videós tudással, amire csak manapság szükség lehet, és elég gyors ahhoz, hogy az összes játékot futtassa, amivel csak kedve támadhat az embernek játszani. 

 

 

Tom’s Guide is hasonlóan nyilatkozott a telefonról, szerinte “ez a ‘legjövőbiztosabb’ telefon, amit 400 dollárért találhat az ember”, és hogy “az SE nyújtja a legnagyobb teljesítményt, ráadásul remek kamerákkal, vezeték nélküli töltéssel és egy olyan prémium kialakítással is fel lett szerelve, ami helyben hagyja a hasonló árú, Androidos társakat.”

 

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése