A Samsung új reklámja az Apple-hívőket veszi célba

Tech Hírek   |   2022.09.05 - 09:20   |   Írta: L Ferenc   |   3684
05. szept A Samsung új reklámja az Apple-hívőket veszi célba

A dél-koreai gyártó megmutatja, hogy milyen lehetőségeket buknak el az új iPhone-okat választó vásárlók.

Az Apple szeptember 7-én tartja meg következő termékbejelentő rendezvényét, melyen várhatóan többek közt négy új okostelefonról hull majd le a lepel. A tavaly ősszel debütált 5,4 colos iPhone 13 mini nem kap utódot, így az új felhozatal legkisebb és legolcsóbb modelljének a 6,1 colos iPhone 14 ígérkezik, melynek fejlett kameraszettes testvérmodellje előreláthatólag iPhone 14 Pro néven fog támadni.

Jön továbbá a 6,7 colos gigantikus kijelzővel szerelt iPhone 14 Max/Plus, valamint a szintén ekkora kijelzős, mindent bele kategóriás új csúcsmodell, az iPhone 14 Pro Max. A hivatalos bejelentésre már csak két napot kell várnunk, és ezzel természetesen többek közt az örök nagy rivális Samsung is teljes mértékben tisztában van.

Ennek jele ez a dél-koreai gyártó által nemrégiben nyilvánosságra hozott rövidke reklámfilm:

A félperces videónak két főszereplője van, az alig pár hete debütált Galaxy Z Flip4, illetve az év elején érkezett Galaxy S22 Ultra. A Samsung ennek a két felsőkategóriás készüléknek a segítségével kívánja demonstrálni azt, hogy körülbelül milyen feature-öket buknak majd el azok a vásárlók, akik helyettük inkább az Apple közeljövőben érkező új okostelefonjait választják majd. 

A Samsung Galaxy Z Flip4 egy kiviteltől függően 480-500 ezer forintos hivatalos listaárú szétnyitható csúcsmobil, melynek külsején egy 1,9 colos, belsejében pedig egy 6,7 colos képátlójú hajlékony OLED kijelző található. A Qualcomm aktuálisan leggyorsabb Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetét felvonultató divatos készülékben egy 12 megapixeles főkamera, egy 12 megapixeles nagylátószögű modul és egy 10 megapixeles szelfikamera található, a maximum 25 W-tal tölthető akkumulátor pedig 3700 mAh kapacitású.

A 490-570 ezer forintba kerülő Samsung Galaxy S22 Ultra a gyártó valaha készült legnagyobb tudású kamerás mobilja. A 6,8 colos kijelzővel szerelt flagship készülék hátoldalán egy 108 megapixeles főkamera, egy 12 megapixeles nagylátószögű modul, valamint egy 3x-os és egy 10x-es optikai zoomot biztosító 10-10 megapixeles egység figyel. Utóbbi a digitális nagyítással kiegészítve 100x-os nagyításra is képes, így akár a Hold felszínéről is egész jó minőségű felvételek készíthetők.

Érdekesség, hogy a fél éve kijött S22 Ultra a DxOMark tesztjében mindössze 131 pontot ért el, ily módon az aktuális toplista mindössze tizenötödik helyén tanyázik. Ezzel szemben az egy éve debütált és mindössze 12 megapixeles kamerákkal szerelt iPhone 13 Pro, illetve iPhone 13 Pro Max a maga 137-137 pontjával a hatodik helyet tudhatja magáénak. 

Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan érkező iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max kamerái hogyan teljesítenek majd a DxOMark tesztjein, mindenesetre a pletykák arról szólnak, hogy a főkamera felbontása idén 12 megapixelről 48 megapixelre fog növekedni. Ez elvileg a maximális felbontás, és az új készülékek alaphelyzetben továbbra is 12 megapixeles pixelösszevonásos kiváló minőségű felvételeket fognak készíteni.

Az optikai zoom várhatóan marad 3x-os, vagyis az Apple e tekintetben továbbra sem tud majd versenyre kelni a már jó ideje 10x-es optikai nagyítással kecsegtető Samsung csúcsmobilokkal. Az almás logós gyártó várhatóan csak jövőre doba majd piacra ennél nagyobb, várhatóan 4-5x-ös nagyításra képes új készülékeit, az első flexibilis kijelzős Apple mobilokra pedig várhatóan még ennél is tovább, előreláthatólag 2024-ig kell majd várnunk. 

Egyelőre nem tudni, hogy az idei új iPhone-ok mennyibe kerülnek majd, mindenesetre több mint valószínű, hogy áremelésre kerül majd sor. Egyesek úgy tudják, hogy a magasabb árért cserébe az eddiginél nagyobb kapacitású alapmemóriát fogunk kapni, mások viszont határozottan állítják, hogy a memóriakapacitás nem fog növekedni. 

Az iPhone 13 mini alapmodellje jelenleg 295 ezer forintos alapárral rendelkezik, az iPhone 13 pedig 335 ezer forinttól indul. Az iPhone 13 Próért alaphangon 425 ezer forintot kérnek el, az iPhone 13 Pro Max 465 ezer forinton nyit, és utóbbi csúcsmodellje nem kevesebb, mint 681 ezer forintot kóstál.

A szerdai Apple rendezvényen várhatóan nemcsak új mobilok, hanem új okosóra termékek is be fognak mutatkozni, új tabletekre viszont ekkor még nem lehet számítani. A vadonatúj olcsó iPadek és felsőkategóriás iPad Prók egy külön eseményen, várhatóan csak október végén látnak majd napvilágot. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése