Black Bird・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2022.09.05 - 18:21   |   Írta: Ca$h   |   16139
05. szept Black Bird・AppleTV+

James Keene szívszaggató valós története végre képernyőre került.

James Keene (Taron Egerton) egy középszerű drogdíler, aki nagypályás életet él. Hatalmas háza van, sportkocsija, a nők csak úgy bomlanak utána, ami nem is csoda hiszen nem semmi kisugárzással rendelkezik. Egyik nap azonban rossz lóra tesz és a rendőrség elkapja. Az ügyvédje csapdába csalja őt, azt tanácsolja, hogy vallja bűnösnek magát akkor ugyanis csökkentett büntetést fog kapni, de sajnos ennek pont az ellenkezője történik, több mint tíz évet kap. Persze ez az egész nem történt véletlenül, ugyanis az F.B.I. úgy gondolja, hogy James talán az egyetlen ember, aki képes lehet közel kerülni a tömeggyilkosnak vélt Larry Hallhoz (Paul Walker Hauser) és ha sikerülne vallomásra bírni őt akkor talán egy életre rács mögé kerülhetne. Ha James nem jár sikerrel, akkor Larry viszont fellebbezni fog és könnyen lehet hamarosan kiszabadulva újabb gyilkosságokat hajthat végre.

James utazása magával ragadó, a szemünk előtt válik egy magabiztos hatalmas önbizalommal rendelkező pukkancsból emberi ronccsá, aki lassan felfogja milyen borzalmas tettekre képes valaki, ha nem kap elég szeretet a szüleitől. Az a helyzet, hogy valahol Larry-vel is képes azonosulni az ember, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy meg lehet érteni azt, hogy szörnyeteggé változott. Anyja korán lelépett a képből, ikertestvére tökéletes ellentéte mindennek amit képvisel, hiszen jóképű, kedves, okos és imádják a nők. Larry viszont dagi, nem valami okos és nagyobb termete miatt az apja egész életében kihasználta őt. Egészen kicsit kora óta sírokat ásatott ki vele, hogy meglopják a holtakat. Larry úgy nőtt fel, hogy gyakorlatilag csak a halottakkal érezte jól magát, hiszen ők békések, nyugton vannak és nem szólnak vissza, nem bántják őt. Larry mélységesen mélyen sérült ember, aki soha semmi szeretet nem kapott, nem tanulta meg hogyan közeledjen a nők felé, hogyan csábíthatja el őket. Éppen ezért egy idő után elkezdett kislányokra vadászni, és amikor ők nem adták meg magukat és megpróbáltak ellenállni, akkor Larry védekezni bizonyult, majd mindent amit tett csak önvédelemnek tartott, hiszen a lányok mint mindneki más az életében csak bántani akarták őt. Eltorzult látásmód ez egy végtelenül sérült elme sajátos világában.

James Keene története több szempontból is lebilincselő, egyrészt ugye nagy erőt ad neki az a tény, hogy mindez valóban megtörtént, aztán ott van az Apple végtelen pénzforrása, aminek köszönhetően meg sikerült szerezni a cél érdekében a legjobb filmes csapatot, ami csak lehetséges. De nem csak a filmes csapat volt zseniális, hanem a színészi gárda is. Vegyük rögtön elsőnek Ray Liottát, aki hosszú időre eltűnt és pont mikor kezdett újra visszajönni a képernyőre érte el sajnos a halál jeges keze. Egy forgatás alatt halt meg szegény, de szerencsére utoljára még be tudta bizonyítani, hogy mit jelent az, amikor egy régimotoros filmes legenda érzelmeket akar varázsolni a képernyőre. Ray, James apját játssza, aki a világon mindennél jobban szereti a fiát annak ellenére, hogy sajnos nem foglalkozott vele eleget, annyira aggódik érte, amikor börtönbe került, hogy agyvérzést kap, de ebből is felépül, mert látni akarja még a fiát, hogy végre kiszabadulj, majd amikor másodjára is agyvérzést kap szegény akkor már azt hihetjük, hogy eljött a vég de nem, a szeretet ereje mindennél erősebb, még további öt évet élt hogy a fiával lehessen. Ray alakítása letaglózó, egyszerre szakad meg a szívünk és nevetünk néha, mert alapvetően egy humoros kedves férfit játszik, akit nem képes legyőzni az öregség, egy morcos öreg medve, aki makacs, aki egy Keene, nem győzheti le őt senki. Nyugodjon békében ez a csodálatos színész, sose fogjuk elfelejteni ebben biztos vagyok!

Taron Egertonról eleinte nem tudhattuk milyen zseniális színész, de miután megkapta Elton John életrajzi filmjét a Rocketmant bebizonyította a világnak, hogy sokkal több van benne, mint amit gondoltunk. Taron ebben a sorozatban is remekel, alakítása hiteles szinte lemászik a képernyőről, a metamorfózis pedig amin keresztül megy meg igazán megható, megrázó, neki köszönhetjük a sorozat talán legmegkapóbb részeit. Paul Walker Hausert nem hiszem, hogy sokan ismerik, akik viszont hozzám hasonlóan hatalmas rajongói minden idők egyik legzseniálisabb sorozatának a Kobra Kainak, azok pontosan tudják, hogy ki ő. Furcsa lúzer kinézete és vékony hangja bizony emlékezetes lehet mindenki számára, úgy gondolom, hogy a Black Bird hatalmas lehetőség volt neki hogy bebizonyítsa ő is mennyire fantasztikus színész, hogy milyen sok van benne. Paul alakítása folytogató, az a hang, azok a mimikák, elképesztően átadja milyen lehet egy komplett zavarodott embernek a barátságát keresni és hogy milyen lehet az ördög közelében lenni, amikor a végtelen elferdült gonoszság szinte természetesnek tűnik. Egyszerűen rettenetes és ezt bizony sikerült tökéletesen átadni nekünk a nézőknek.

A semmiből jött, nem számítottunk rá, de pontosan ez a nagysága az AppleTV+ péntek esti szórakoztatásának, nézzük a kedvenc sorozatainkat majd egyszer csak jön egy bemutató, óóó ezt lehet fel kéne venni a listánkra nem kincsem? Hát mi felvettük, rögtön el is kezdtük nézni és nem hittünk a szemünknek, mennyire jó. Persze felkavaró is egyben, hat az emberre, de emlékezni fogunk rá még sokáig ez nem vitás. Érdekes és magával ragadó történet, fantasztikus rendezés, csodálatos filmes csapattal és egészen döbbenetes színészi alakításokkal, mindez csupán csak egy gombnyomással a tévénken keresztül. Nem fogjátok elhinni tudom, de ezek a cikkek nem támogatott cikkek, ez mind az én saját véleményem és én bizony ennyire elégedett vagyok az AppleTV+ filmjeivel és sorozataival, hogy nem győzöm hangsúlyozni minden egyes alkalommal, hogy ki ne hagyjátok! Szóval ne tegyétek!

 

Szerintünk: 5/5 | IMDb: 8.3 | Rotten Tomatoes: 97% | Metacritic: 80
Black Bird (miniseries | 2022)

Rendezte: Michael R. Roskam, Joe Chapelle, Jim McKay
Írta: Riccardo DiLoreto, James Keene (regény), Dennis Lehane, Hillel Levin, Sean K. Smith, Steve Harris
Zene: Mogwal
Szereplők: Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Sepideh Moafi, Greg Kinnear, Ray Liotta, Joe Williamson, Robert Wisdom, Robyn Malcolm, Tony Amendola, Melanie Nicholls-King, Laney Stiebing, Cecilia Leal

Játékidő: 6x 50perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Star Trek: Picard sorozatkritika

>>> Obi-Wan Kenobi sorozatkritika

>>> The Essex Serpent sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése