8 mikrofon a szuper zajszűrős új csúcs fülhallgatón

Tech Hírek   |   2022.05.16 - 09:27   |   Írta: L Ferenc   |   1414
16. máj 8 mikrofon a szuper zajszűrős új csúcs fülhallgatón

A Sony bemutatta népszerű flagship kategóriás fülesének új generációját.

Amennyiben a legolcsóbban szeretnénk megúszni egy almás logós TWS headset beszerzését, akkor a második generációs AirPods már 53 ezer forint ellenében a miénk lehet. A továbbfejlesztett harmadik generációs verziót 75 ezer forintos hivatalos listaáron jegyzik, ha pedig fejlett aktív zajszűrésre vágyunk, akkor arra ott a 100 ezer forintos AirPods Pro, melynek második generációjáról várhatóan még az idén lehull majd a lepel. 

A csúcsot az AirPods Max fejhallgató jelenti, melyért nem kevesebb, mint 235 ezer forintot kérnek el. És most megérkezett ez utóbbi készülék legújabb riválisa, a Sony által Magyarországon május végétől 155 ezer forintos áron forgalmazandó WH-1000XM5.

Az iOS-re és Androidra egyaránt letölthető Sony Headphones alkalmazással vezérelhető az újdonság, az applikációban beállíthatók többek közt a különböző okosfunkciók és természetesen a hangzásvilág is teljesen személyre szabható. 

A WH-1000XM5 ezúttal sokkal több mint az elődmodell ráncfelvarrása, így például többek közt teljesen megváltozott a design, ami miatt teljesen új hordtokról is gondoskodott a japán gyártó. A matt fekete és matt krém színben készülő újdonság integrált akkumulátora USB-C-n keresztül tölthető, ezenkívül pedig kapunk még többek közt egy 3,5 milliméteres csatlakozó aljzatot, egy fizikai nyomógombot és egy érintésérzékeny kezelőfelületet is. Az Amazon Alexa és a Google Asszisztens gyorsgombját száműzték a fejlesztők, ezeket a digitális asszisztenseket mostantól hangparanccsal lehet elérni. 

A mérlegen 250 grammot nyomó új fülesen az eddigi négy helyett immár nem kevesebb, mint nyolc mikrofon található, melyeknek köszönhetően minden korábbinál hatékonyabb működésű a magasabb frekvenciájú nem kívánatos hangokkal is kiválóan leszámoló aktív zajszűrés. A V1 és QN1 HD chippel felvértezett újdonság automatikusan úgy hangolja a zajszűrést, hogy az a lehető legjobban passzoljon az aktuális felhasználási körülményekhez. 

Az SBC, AAC és LDAC Bluetooth codecek úgyanúgy támogatottak, mint eddig, azonban teljesen megújult a hangszóró, melynek mérete 40 milliméterről 30 milliméterre csökkent, de a fejlesztők ennek ellenére minden korábbinál jobb hangminőséggel kecsegtetnek. A multipontos Bluetooth 5.2 támogatás mellett említést érdemel többek közt a Google Fast Pair és Windows Swift Pair szolgáltatás, a viselésdetektálás, illetve a gesztusvezérlés. A frekvenciaátvitel 4 Hz-40000 Hz.

Az elődjénél drágább, 360 fokos térhangzásra is képes, Dolby Atmos kompatibilis Sony WH-1000XM5 akkumulátora egy töltéssel mintegy 30 órás zenelejátszási időt tesz lehetővé, de ha kikapcsoljuk a zajszűrést, akkor akár 40 óra üzemidő is benne van a pakliban. Az USB PD gyorstöltő révén 10 perc alatt akár 5 órányi használati időre elegendő energiát is bele lehet tölteni a telepbe - egy teljes töltés körülbelül 3,5 órányi időt vesz igénybe. Alapáron jár a töltőkábel és az aranyozott csatlakozós fejhallgatókábel, ellentétben a repülős adapter idén kikerült a dobozból. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése