Csendben eltűnt egy iPhone a kínálatból

Tech Hírek   |   2021.09.16 - 12:47   |   Írta: L Ferenc   |   4817
16. szept Csendben eltűnt egy iPhone a kínálatból

Erről eddig nem nagyon tett említést az Apple.

Az Apple keddi termékbejelentő rendezvényén a vadonatúj iPhone 13 sorozat leleplezése mellett többek közt arról is szó esett, hogy az iPhone 11 és iPhone 12 készülékek csökkentett áron kerülnek forgalomba, illetve, hogy a jó öreg iPhone XR-t nyugdíjba küldi az amerikai gyártó. Az is elhangzott továbbá, hogy a remek ár/érték aránya, illetve szuperkompakt mérete miatt közkedvelt, tavaly tavasszal érkezett iPhone SE továbbra is kínálatban marad.

Arról viszont nem szólt a fáma, és csak most derült ki, hogy a három iPhone SE kivitel közül az egyik eltűnik a kínálatból: konkrétan arról van szó, hogy a 256 GB flashmemóriás csúcsmodell immár nem érhető el megvásárlásra. Ennek hátterében vélhetően az áll, hogy a legdrágább iPhone SE-t viszonylag kevesen vásárolták meg, illetve az is benne lehet a pakliban, hogy az Apple ily módon fokozatosan vezeti ki a piacról az SE-t, mely a közeljövőben utódot fog kapni.

Az iPhone SE-ből most tehát már csak két változat kapható. A 64 GB-os modellért az USA-ban 399 dollárt, itthon pedig 174990 forintot kérnek el, a 128 GB-os változat pedig 449 dollárba, illetve 194 990 forintba kerül. 

Jól értesült források szerint az érkezőben lévő harmadik generációs iPhone SE külseje nem igazán fog megváltozni, viszont vélhetően sokan örülnek majd a nagyteljesítményű A14 Bionic chipset, illetve az 5G támogatás megérkezésének. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése