Mégsem tér vissza az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-okba

Almás Pletykák   |   2021.08.24 - 07:44   |   Írta: L Ferenc   |   2417
24. aug Mégsem tér vissza az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-okba

Marad a Face ID, viszont jelentősen továbbfejlesztik ezt a biometrikus azonosítást.

Az Apple ujjlenyomat-azonosító technológiáját, a Touch ID-t sokan szeretik, azonban a gyártó legtöbb aktuális termékén ez a funkció már nem érhető el. Így például az iPhone 12 széria tagjain nincs Touch ID, és ha mindenképpen ilyen biometrikus azonosításra vágyunk, akkor 2020-as iPhone SE-t, vagy iPadet kell vásárolnunk. 

A közelmúltban több olyan pletyka is szárnyra kelt, miszerint az Apple hamarosan vissz fogja hozni a Touch ID-t az új almás mobilokba, azonban a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy erre végül mégsem kerül sor. Az amerikai vállalat állítólag előrehaladott fejlesztéseket folytatott a gomb helyett a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szenzorokkal, azonban elégedetlen volt az eredménnyel, így inkább letett a dologról. 

A Touch ID tehát a jelek szerint nem tér vissza, viszont a cég arcfelismerő technológiája, a Face ID komoly fejlesztéseken esik át. Utóbbi várhatóan minden korábbinál pontosabb működésűvé válik, illetve az Apple megoldja a Face ID-hez szükséges érzékelők kijelzőbe történő rejtését. Az idén szeptemberben érkező 13-as iPhone-okban még marad a régimódi notch, azonban a 2022-ben esedékes iPhone 14-esekben várhatóan már a kijelzőbe lesznek rejtve az előlapi szenzorok.

Az iPhone 13-asok várhatóan kicsit kisebb notch-csal rendelkeznek majd, mint elődeik, illetve fontos változásnak ígérkezik a 60 Hz-ről 120 Hz-re növelt frissítési ráta, illetve a sokak által régóta várva várt AOD (Alway On Display) funkció. Utóbbinak köszönhetően az új iPhone-ok készenléti módban is fixen meg tudják majd jeleníteni a pontos időt és a dátumot, illetve a beérkezett üzenetekről és a nem fogadott hívásokról is informálni fognak. 

A következő iPhone SE várhatóan 2022-ben érkezik majd, a remek ár/érték arányúnak ígérkező újdonság most először 5G támogatást is fel fog vonultatni. Az iPhone 8 design és a 4,7 colos LCD állítólag marad, bár egyes források úgy tudják, hogy a kijelző alatti Touch ID-t felváltja majd a Face ID, de még a hagyományos fajtából való, vagyis a notchba integrált és nem a kijelzőbe rejtett verzió. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése