Sok androidos váltott iPhone SE-re

Tech Hírek   |   2020.07.22 - 14:22   |   Írta: L Ferenc   |   1829
22. júl Sok androidos váltott iPhone SE-re

Az Apple kompakt újdonsága igen jól teljesít a piacon.

Az Apple egyszerre két gólt is rúgott a közelmúltban piacra dobott 2020-as modellévű iPhone SE-vel. Egyrészt készülékváltásra ösztönözte a régi Apple okostelefonokat, másrészt pedig jó néhány korábbi Android-felhasználót is meggyőzött arról, hogy érdemes lenne kipróbálni egy kompakt és olcsó iPhone-t. Arról nem is beszélve, hogy ily módon a régi iPhone 8 gyártósorokat sem kellett leállítania, hanem csak át kellett állítani azokat.

A CounterPoint Research piackutató cég tanulmányából kiderül, hogy a közelmúltban iPhone SE-t vásárlók több mint 30 százaléka iPhone 6S-ről vagy ennél régebbi almás mobilról váltott. Vagyis amikor kijött az új iPhone SE, az rengeteg olyan felhasználót ösztönzött vásárlásra, aki addig 4 éves vagy ennél is öregebb iOS-es okostelefont használt.

Ami talán ennél is érdekesebb, hogy a CounterPoint Research adatai szerint az iPhone SE vásárlók 26 százaléka ezt megelőzően valamilyen androidos telefont használt. Tény, hogy mindig is akadnak olyanok, akik Androidról iOS-re váltanak, vagy fordítva, iOS-ről Androidra nyergelnek át, ám az említett 26 százalékos érték jelentősen meghaladja a normálnak tekinthető fluktuációt. 

Bár az iPhone SE negatív hatást gyakorolhat a tavaly ősszel debütált iPhone 11 széria eladásaira, szakértők szerint a kompakt készülék semmilyen veszélyt sem jelent az idén ősszel érkező új iPhone 12 sorozatra. Ennek oka, hogy az iPhone SE vásárlók többsége erősen árérzékeny, és nem nem hatják meg őket az olyan új fejlesztések, mint például a 12-es iPhone-okban debütáló 5G. 

Az iPhone 12 sorozat alapmodellje egyébként várhatóan 5,4 colos kijelzőt kap, ami a vékony kávákkal kombinálva kisebb készüléket eredményez, mint amekkora a 4,7 colos kijelzős, de vastag kávás iPhone SE. Vagyis a lehető legkisebb készülékre vágyók az idei 12-es sorozatban is megtalálhatják majd a számításukat, de egyelőre nem tudni, hogy az új iPhone 12 mennyibe fog kerülni.

Az iPhone SE 64 GB-os alapmodellje az Egyesült Államokban mindössze 399 dollárba, vagyis átszámítva alig 120 ezer forintba kerül. Magyarországon ugyanezen változat hivatalos listaára 180 ezer forint, a 128 GB-os modell 200 ezer forintba kerül, a 256 GB-os csúcsváltozat pedig 240 ezer forint kifizetését követően vihető haza. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése