25 millió iPhone SE találhat gazdára idén

Tech Hírek   |   2020.05.27 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   504
27. máj 25 millió iPhone SE találhat gazdára idén

Az Apple elérhető árú új készülékéből 2020-ban várhatóan jelentős mennyiséget fognak eladni.

A Cowen cég egyik vezető elemzője, Krish Sankar arról számolt be, hogy az Apple várhatóan 35 millió okostelefont fog gyártani a jelenlegi negyedévben. Amennyiben ez így lesz, az azt fogja jelenteni, hogy az idei esztendő második negyedévében 5 százalékkal kevesebb iPhone hagyja majd el a gyártósorokat, mint az első negyedévben. Az előző esztendő hasonló időszakához képest pedig várhatóan 13 százalékos lesz a visszaesés.

Sankar úgy látja, hogy az áprilistól júniusig tartó időszakban globálisan előreláthatólag 30 millió okostelefont fog eladni az Apple. Ennek a mennyiségnek körülbelül 20 százalékát teszi majd a nemrégiben piacra dobott új iPhone SE, vagyis 3 hónap alatt várhatóan 6 millió ilyen készülék talál majd gazdára. 

A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt 2020-as iPhone SE komoly bevételi forrást jelent az Apple-nek, még akkor is, ha a gyártó közismerten magas árszintjéhez képest egész olcsón kapható a készülék. A hazánkban 180 ezer forintos alapárú új iPhone SE tulajdonképpen nem más, mint egy ráncfelvarráson átesett iPhone 8, melybe a gyártó legújabb iPhone 11-es modelljeiben lévő legnagyobb teljesítményű A13 Bionic chipsetet szerelik. Az iPhone 8-hoz képest előrelépést jelent a 2-ről 3 GB-ra növelt RAM, ami némileg elmarad a 11-es iPhone-okban lévő 4 GB-tól. Az új SE esetében az Apple tulajdonképpen nem csinált mást, mint leállítás helyett enyhén módosította az iPhone 8 gyártósorokat, melyeket továbbra is remek hatékonysággal tud használni.

Krish Sankar becslései szerint az Apple az idei év negyedik negyedévében várhatóan 8 millió iPhone SE-t fog gyártani, és amennyiben minden jól megy, akkor az év egészét tekintve mintegy 25 millió ilyen okostelefon hagyja majd el a gyártósorokat. 

Ősszel érkeznek az almás logós vállalat teljesen új fejlesztésű készülékei, melyek bejelentése és piaci startja a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt az eredetileg tervezetthez képest néhány héttel késhet. A belépőszintet az 5,4 colos kijelzővel szerelt iPhone 12 jelentheti, ami után a 6,1 colos iPhone 12 Plus, az ugyancsak 6,1 colos iPhone 12 Pro, illetve a 6,7 colos iPhone 12 Pro Max következik a rangsorban. 

Az állítólag 5-ös iPhone-okéhoz hasonló külsővel érkező új iPhone-ok az 5 nanométeres gyártási technológiával készülő, 15 milliárd tranzisztoros A14 Bionic chipsetre épülnek majd. Az alapmodellekben az előzetes híradások szerint 4 GB RAM lesz, a csúcsváltozatokban pedig 6 GB RAM teljesít majd szolgálatot. Több mint valószínű, hogy az új Apple okostelefonok 5G kompatibilisek lesznek, vagy legalábbis a drágább kivitelek már használhatók lesznek az igen komoly letöltési sebességet és alacsony válaszidőt biztosító 5G hálózatokban.

Kapcsolódó cikkek:

iPhone SE 2 Árak és Vásárlás 
Kipróbáltuk a vadonatúj iPhone SE-t
iPhone SE (2020) VS iPhone SE (2016)
Milyen kijelzők kerülnek az idei új iPhone-okba?
Kommentek megjelenítése