Pulzust mérhet, lépést számolhat a következő AirPods

Almás Pletykák   |   2020.05.28 - 09:31   |   Írta: ARPII   |   542
28. máj Pulzust mérhet, lépést számolhat a következő AirPods

Érdekes fejlesztés, az egyszer biztos.

A jövő AirPods-ja környezeti fényérzékelő szenzort kaphat, aminek segítségével figyelemmel kísérheti a pulzusunkat, fej mozgásunkat és a lépéseinket is, ezt állítja a Digitimes.

Ha igazak a híresztelések, akkor egészség figyelő funkciókkal fog bővülni az Apple AirPods repertoárja az elkövetkezendő 1-2 évben. A fényérzékelő szenzort pedig egy Taiwan-i cég, az ASE Technology szolgáltathatja majd almáéknak.

 

Hogyan is működik ez?

Kutatók által már korábban is be lett bizonyítva, hogy egy ilyen szenzor segítségével számos egészségügyi adatot meg lehet tudni, például a pulzust is. A működése egyszerű, a test szövetein átszűrődő fény mennyiségét méri meg, és ebből az információból tesz következtetéseket. Nem ez az első eset, hogy az Apple ilyen szenzort használ az eszközeiben, ugyanis már több éve megtalálható az iPhone-okban is. Ennek segítségével méri fel a telefon szobában a lévő fényviszonyokat, majd állítja be automatikusan a kijelzőnk fényerejét.

 

Korábban volt már más irányú törekvés is az életfunkciók mérésére, a pulzus mérésen kívül. A múltban ugyanis több szabadalom született arról, hogy egy vezeték nélküli fülhallgató eszköz a szenzorjainak segítségével meg tudja mérni viselőjének testhőmérsékletét.

Az Apple Watch sikeréhez is nagyban hozzájárultak az életfunkciók figyelései, így nem meglepő, hogy az Apple hasonló babérokra szeretne törni az AirPods-dzal. A cég ügyvezető igazgatója, Tim Cook korábban azt is szóvá tette, hogy hisz abban, hogy az Apple termékek hozzájárulása az egészséghez a cég egyik legnagyobb hagyatéka lehet.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése