Nem akármilyen kábelt kaphatunk az iPhone 12 mellé

Almás Pletykák   |   2020.07.24 - 15:05   |   Írta: ARPII   |   4889
24. júl Nem akármilyen kábelt kaphatunk az iPhone 12 mellé

Javíthat az egyik legnagyobb gyengeségén az Apple.

Az almás cég fennállása óta gyárt minőségi eszközöket, amik egyszerre emlékeztetnek egy gyönyörű műalkotásra és egy használati tárgyra is. Nos, az iPhone töltőkábelekről ez már kevésbé mondható el, szinte már vicces belegondolni, hogy egy használt autó árával vetekedő telefon mellé egy olyan drótot kapunk, ami pár hónap után katasztrófálisan tud kinézni. Mostanában az a hír járja, hogy „környezevédelmi” és költségcsökkentési okok miatt nem kaphatunk majd egyáltalán töltőt az almás telefonunk mellé. Tegnap viszont egy Twitter felhasználó megosztott pár képet, két szövött iPhone töltőkábelről, amik az új iPhone 12 mellé járhatnak majd.

 

L0vetodream képein egy fekete és egy fehér Lightning – USB-C kábel látható, amik egy megerősített szövött bevonatot kaptak, a sima műanyag helyett. Egy későbbi posztból pedig az is kiderült, hogy a fekete kábel egy iMac Pro-hoz tartozik, a fiatalember pedig csak szemléltetés képpen rakta a fotóra. Az Apple eddig még sosem kínált szövött töltőkábelt iPhone-okhoz, vagy iPad-ekhez, habár Thunderbolt Pro kábelt láthattunk már tőlük, ahogyan a Mac Pro is fekete szövött Lightning kábellel érkezik, illetve ott a HomePod is, ami szintén büszkélkedhet ilyen minőségi kiegészítővel.

 

Az ilyen szövött bevonatú kábelek nagy előnye a sima műanyaggal szemben a jobb strapabíróság. Erre még rátesz egy lapáttal a végeken található kemény műanyag erősítés (fenti kép), amit a fehér kábelnél nem láthatunk. Az Apple korábban kínált már USB-C - Lightning megoldást az iPhone-okhoz, azonban ez csak a Pro szériát érintette a tavalyi évben. A pénztárcabarát iPhone 11 tulajoknak be kellett érniük USB-A – Lightning kábellel. Ez azt a lehetőséget is felveti, hogy a szövött bevonatos kábel esetleg csak a Pro modellek mellé jár majd.

 

A várt felhozatalba tartozik egy 5,4 colos iPhone 12, kettő  6,1 colos iPhone 12, amiből egy sima és egy Pro, és egy 6,7 colos iPhone 12 Pro Max. A pletykák szerint a 6,7 colos és az egyik 6,1 colos modell három hátlapi kamerát kap majd, míg az 5,4 és a másik 6,1 colos modell be kell érje csupán kettővel, viszont sokkal barátságosabb árcédulával, ami sosem rossz.

Az sem kizárt, hogy az új iPhone-ok hálózati adapter nélkül érkeznek, és fülhallgatót sem kapunk majd, csupán a kábelt. Ez (már ha egyáltalán meg lesz említve a színpadon, akkor) olyan módon lesz reprezentálva, hogy a cég próbál még környezetbarátabb lenni, és spórolni a nyersanyagokkal, valamint a csomagoló anyagokkal. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy ezzel rengeteg pénzt is spórolnak majd, amivel tovább növelhetik az így is magas árrésüket.

 

Igaz, a legtöbb embernek már így is van legalább egy-kettő felesleges töltője otthon, így logikusnak is tűnhet ez a döntés. Azonban ne felejtsük el azt sem, hogy csupán tavaly kezdte el az Apple a gyorstöltők osztogatását a telefonjai mellé, azon belül is csak a Pro modellek kaptak. Így sajnos, ha nem szeretnénk külön venni egy gyorstöltésre képes fali adaptert, akkor be kell majd érnünk a lassú töltéssel. Bizonyára lesz majd erre is megoldás, állítólag 20W-os adaptereket kínál majd a cég, amit külön megvehetünk majd a telefonunk mellé.

Ti mit gondoltok az új kábel dizájnról, örültök neki? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése