Az iPhone 11 uralkodik, de az új SE is jól teljesít

Tech Hírek   |   2020.07.21 - 09:16   |   Írta: L Ferenc   |   1125
21. júl Az iPhone 11 uralkodik, de az új SE is jól teljesít

A kompakt almás mobilok továbbra is igen népszerűek az Egyesült Államokban.

A legfrissebb eladási adatok szerint továbbra is a tavaly ősszel debütált iPhone 11 a legnépszerűbb almás mobil az USA-ban. A 6,1 colos képátlójú LCD érintőkijelzővel szerelt készülék számára ez már a harmadik negyedév, melynek során uralja a piacot: a 699 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 215 ezer forintos alapárú iPhone 11 az idén áprilistól júniusig tartó időszakban 34 százalékos házon belüli piaci részesedésre tett szert. Nem rossz eredmény, azonban megjegyzendő, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor az iPhone XR 48 százalékos piacrésszel bírt. 

A képzeletbeli dobogó második fokára az iPhone 11 Pro sorozat állhat fel. Az 5,8 colos OLED panellel felvértezett iPhone 11 Pro, illetve a 6,5 colos OLED képernyővel rendelkező iPhone 11 Pro Max az almás mobil eladások mintegy 31 százalékát tették ki. Mindez azt jelenti, hogy az aktuálisan legdrágább és legnagyobb tudású iPhone-ok igen népszerűek, és sokkal kelendőbbek, mint az elődeik. Összehasonlításképp, az előző esztendő hasonló időszakában az elődmodellnek tekinthető iPhone XS és iPhone XS Max csak 20 százalékos piacrésszel bírt.

Sokan nem hittek abban, hogy egy régi kompakt iPhone modernizált hardverű új kiadása 2020-ban sikeres lehet, azonban az idén tavasszal debütált új iPhone SE villámgyorsan komoly sikereket ért el. A 4,7 colos LCD-vel szerelt és a drágább iPhone-ok csúcskategóriás A13 Bionic chipsetét felvonultató 2020-as iPhone SE az elmúlt hónapokban a piaci torta 19 százalékos szeletét hasította ki magának. 

A felmérések rámutatnak arra, hogy a közelmúltban iPhone SE-t vásárlók közel háromnegyede, egész pontosan 73 százaléka olyan iPhone-ról váltott, melyet 2017 előtt gyártottak. Sokan iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6S és régi iPhone SE készüléküket cserélték le a 2020-as iPhone SE-re. Érdekesség, hogy az egyéb új iPhone-t vásárlóknak csak a 32 százaléka rendelkezett 2017 előtti almás készülékkel. 

Végül, de nem utolsó sorban az idei év második negyedévében még mindig akadtak szép számmal olyanok, akik beérték olyan régebbi mobilokkal, mint például az iPhone 8, az iPhone 8 Plus vagy az iPhone XR. A 6,1 colos LCD-vel felvértezett iPhone XR 9 százalékos részesedést ért el, a 4,7 colos iPhone 8 és az 5,5 colos iPhone 8 Plus pedig kombináltan 7 százalékos eredményt produkált. Utóbbi két készüléket 2017 őszén dobta piacra az Apple, és az iPhone 8 adja az alapját az idei új iPhone SE-nek. 

Az Apple legközelebb várhatóan idén ősszel mutat majd be új iPhone-okat. Az előreláthatólag négy különböző változatban támadó 12-es széria néhány hetet késni fog, a koronavírus-járvány ugyanis keresztülhúzta az Apple eredeti terveit. A kompakt készülékeket kedvelők számára jó hír, hogy a legkisebb iPhone 12-ben 5,4 colos kijelző lesz, és ez a készülék kisebbnek ígérkezik még az új iPhone SE-nél is. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése