Már kapható a MagSafe aksi

Tech Hírek   |   2021.07.14 - 09:17   |   Írta: L Ferenc   |   1496
14. júl Már kapható a MagSafe aksi

Stílusos és drága megoldás arra az esetre, ha kell egy kis extra energia.

Emlékezetes, hogy az Apple tavaly ősszel dobta piacra azokat az első okostelefonjait, melyek MagSafe támogatással bírnak. Az iPhone 12 sorozatba tartozó mobilokra minden korábbinál egyszerűbb módon, egy apró mágnes segítségével applikálhatók fel vezeték nélküli töltők, tokok és egyéb kiegészítők. 

Az utóbbi időkben több külsős gyártó kínálatában is felbukkantak MagSafe kompatibilis vezeték nélküli aksik, azonban az Apple első ilyen hivatalos kiegészítőjére egészen mostanáig kellett várnunk. Mostantól azonban bárki lecsaphat az egyszerűen csak MagSafe akkumulátor néven jegyzett termékre, melynek hivatalos magyarországi listaára 39990 forint. Az ingyenesen házhoz szállított készülékre 5-7 napos szállítási határidőt vállalnak.

"A MagSafe akkumulátort egy mozdulattal a helyére pattinthatod. Egyszerű vele a töltés akár útközben is, mert dizájnja kompakt és intuitív. Precízen elhelyezett mágnesei tökéletesen a helyén tartják az iPhone 12 vagy az iPhone 12 Pro hátlapján – így vezeték nélkül is biztonságosan és megbízhatóan tölti eszközeid. A MagSafe akkumulátor még gyorsabban töltődik, ha 27 wattos vagy erősebb – például a MacBookokhoz mellékelt – adapterrel használod. Ha pedig vezeték nélküli töltőre van szükséged, csak csatlakoztass hozzá egy Lightning kábelt, és akár 15 wattos teljesítmény leadására is képes." - olvasható a termék hivatalos oldalán.

Az egyelőre csak egyetlen változatban, matt fehér kivitelben kapható újdonság alaphelyzetben 5 W-tal tölti az arra alkalmas iPhone-okat, de ha külső áramforrásra van kötve, akkor 15 W-os teljesítményt is képes leadni. Töltő és kábel nem jár a MagSafe akkumulátor mellé, az 1 méteres USB-C Lightning kábel 7990 forintba, a 20 W-os USB-C hálózati adapter pedig 7990 forintba kerül. 

A gyártó arról egyelőre nem tesz említést, hogy a működéséhez minimum 14.7-es iOS-t igénylő, Lightning csatlakozón keresztül tölthető MagSafe akkumulátor egy feltöltéssel mennyire képes kitolni a hozzá csatlakoztatott iPhone-ok üzemidejét, mindenesetre az alig 1460 mAh kapacitás nem sok jót sejtet. Emlékeztetőül, az iPhone 12 miniben egy 2227 mAh kapacitású akkumulátor található, az iPhone 12 telepe pedig 2815 mAh-s. Az iPhone 12 Próban és az iPhone 12 Pro Maxben rendre 2815, illetve 3687 mAh kapacitású aksik rejtőznek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése