A Samsungnak nem tetszik, hogy iPhone-okat árul az LG

Tech Hírek   |   2021.06.28 - 08:10   |   Írta: L Ferenc   |   1059
28. jún A Samsungnak nem tetszik, hogy iPhone-okat árul az LG

Dél-Koreában forrnak az indulatok az okostelefon-piac jelentős átalakulása kapcsán.

Június közepén röppent fel a hír, miszerint az LG dél-koreai úgynevezett Best Shopjaiban hamarosan fel fognak bukkanni az Apple okostelefonjai. Az ugyancsak dél-koreai Samsungnak egyáltalán nem tetszik, hogy az LG iPhone-ok forgalmazásába kezd, és ennek jegyében most előhúzott egy az LG és a Samsung között 2018-ban aláírt megállapodást, mely kimondja: LG shopokban csak LG mobilokat, Samsung kereskedésekben pedig csak Samsung telefonokat lehet árulni.

Az LG nem tagadja, hogy a cég vezetői 3 évvel ezelőtt valóban aláírtak egy ilyen megállapodást, azonban meglátása szerint azt újra lehet tárgyalni abban az esetben, ha valamilyen jelentős változásra kerül sor. És az LG úgy látja, hogy az idén áprilisi bejelentés, miszerint globálisan kiszáll az okostelefon-piacról, az elég jelentős, a megállapodás újratárgyalását lehetővé tevő változásnak tekinthető. 

A Samsung attól fél, hogy az iPhone-ok több mint 400 dél-koreai LG kereskedésben történő felbukkanása komoly veszélyt jelent az eladási mutatóira, és jelentősen csökkentheti az 5G piaci részesedését. Jelenleg egyébként az Apple a világ elsőszámú 5G mobilgyártója és a Samsung egyelőre csak a negyedik helyen tanyázik, igaz legalább dinamikusan tör előre. Az LG állítólag augusztus elején kezdi meg az iPhone-ok kereskedelmi forgalmazását, és nyílt titok, hogy szeptemberben vadonatúj 5G kompatibilis almás készülékek fognak feltűnni a színen. 

Az LG eredetileg azt tervezte, hogy nemcsak iPhone-okat, hanem többek közt iPadeket és Watch termékeket is árusítani fog a koreai boltjaiban, de a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az LG végül csak és kizárólag almás okostelefonok forgalmazásával fog foglalkozni. A Macek árusításáról szó sem volt, ami nem meglepő, ugyanis az LG nem kíván házon belül konkurenciát állítani a saját hordozható számítógépeinek. 

Jól értesült források szerint a Samsung gőzerővel azon munkálkodik, hogy az LG ne árusítson iPhone-okat Dél-Koreában, illetve amennyiben ezt nem tudja elérni, akkor úgy próbálja alakítani a dolgokat, hogy az LG az iPhone-ok mellett Samsung Galaxy termékeket is forgalmazzon. A Samsung állítólag mindezt indirekt módon, a három nagy koreai mobilszolgáltató segítségével próbálja meg véghez vinni. Nem tudni egyébként, hogy a Samsung boltok forgalmára milyen hatást gyakorol majd, ha a közeljövőben esetleg az LG kereskedésekben is kaphatóvá váltnak a Samsung okostelefonok.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése