Itt a sokak által várva várt Xiaomi Mi Band 5

Tech Hírek   |   2020.06.12 - 08:33   |   Írta: L Ferenc   |   1523
12. jún Itt a sokak által várva várt Xiaomi Mi Band 5

A kínai gyártó bemutatta remek ár/érték arányú fitneszkarkötőjének új generációját.

A Xiaomi Mi Band évek óta a világ egyik legnépszerűbb viselhető kütyüje, mely tudás fronton ugyan nem váltja meg a világot, de kompakt kialakítása, egyszerű kezelhetősége és baráti ára révén sokak által kedvelt készülék. A Xiaomi tavaly nyáron dobta piacra a negyedik generációs változatot, most pedig itt a teljesen új ötödik generáció.

A Xiaomi Mi Band 5 egyik legfontosabb újdonsága, hogy az AMOLED technológiájú és 294x126 pixeles felbontású színes kijelző immár nem 0,95 colos, hanem 1,1 colos képátlóval rendelkezik. A karcálló 2.5D üveg mögé bújtatott panelt száznál több óralappal varázsolhatjuk egyedi megjelenésűvé, ezenkívül mostantól már dinamikus tartalmú, animált óralapok is elérhetők.

A Mi Band 4 hatféle edzésmódja mellé most érkezett öt újabb támogatott sporttevékenység, és az ígéretek szerint pontosabbá vált a készülék működése. Továbbfejlesztették a REM-fázis detektálós alvásfigyelő funkciót és a Mi Band 5 már véroxigénszintet is képes mérni, akár alvás közben is, ezenkívül természetesen a gyorsulásmérő, a barométer és a giroszkóp és a pulzusmérő sem hiányzik a fedélzetről. Utóbbit jelentősen okosabbá és 50 százalékkal pontosabbá tették.

Az 50 méteres vízállóságnak köszönhetően semmi akadálya a fitneszkarkötővel történő úszásnak, sőt, az ötödik generációs kütyü már képes ötféle úszásnemet automatikusan felismerni. A Xiaomi szerint egy feltöltéssel mintegy 14 napos üzemidőre lehet számítani, és fontos változás, hogy az újfajta mágneses töltési megoldásnak köszönhetően a 100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor töltéséhez immár nem kell kivenni a szíjból az óra központi egységét. Említést érdemel továbbá a menstruációs naptár, a hívás- és üzenetjelzés, az ébresztőóra, a zenevezérlő, a kameratávvezérlő, illetve a mobilkereső funkció.

Kínában NFC támogatással és XiaoAI hangasszisztenssel is elérhető a Mi Band 5. Egyes források szerint a készülék Európában is elérhető lesz NFC-vel, illetve Amazon Alexa digitális asszisztenssel, ezen információkat viszont eddig hivatalosan még nem erősítették meg. 

A Xiaomi Mi Band 5 forgalmazása június 18-án, jövő hét csütörtökön kezdődik meg. Kínában 189 jüanos, vagyis átszámítva mintegy 8100 forintos összeg lesz olvasható az árcédulán, az NFC-s mobilfizetésre is alkalmas változat pedig 229 jüanos, vagyis körülbelül 9800 forintos áron debütál. Az európai forgalmazással kapcsolatos részletek egyelőre ismeretlenek.

A fekete, kék, pink, narancssárga, lila, sárga, zöld és szürke színváltozatokban készülő újdonság Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül kommunikál a minimum iOS 10-et, illetve Android 5-öt futtató okostelefonokkal. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése