Tim Cook ötéves bónusza

Tech Hírek   |   2016.08.24 - 21:18   |   Írta: Pausch Rita   |   1968
24. aug Tim Cook ötéves bónusza

Az Apple vezérigazgatójának ritka magas bónusz jár.

Ma már olvashattátok, hogyan került az Apple élére Tim Cook. Azonban arról még bizonyára nem hallottatok, hogy a befolyásos pozícióban eltöltött évei után milyen bónusz ütötte a mai nappal a férfi markát.

Cook az öt év elteltével hozzáférhetett a számára korábban előkészített bónusz részvénycsomaghoz, melynek az értéke a jelenlegi állás szerint meghaladja a 100 millió dollárt. (A piac keddi zárása után egész pontosan 106,7 millió USD.)  

A bónusz feltétele és egyben mértékének meghatározója is a hivatalában eltöltött időn túl, az addigi szolgálati ideje alatt a vállalat teljesítménye, beleértve az S&P 500 indexhez képest teljes részvényesi megtérülést. (Az utóbbi mutató függvényében egyébként az összeg amúgy még ennél is magasabbra rúghat.)

Ez a mesés bónusz könnyen 2016 legjobban kereső vezérigazgatójává emelheti az Apple vezért. Tim Cook eddig összesen nagyjából 650 millió dollárosra becsült vagyona a Szilícium-völgyben még nem is számít olyan magasnak. Ráadásul a nyíltan homoszexuális emberjogi aktivista nem fukarkodik akkor sem, ha adományozásról van szó, így most is számíthatunk rá, hogy a mesés bónuszhoz mért mesés összeget fordít majd jótékonságra.

Azért muszáj hozzátenni: szép kis fizu!

Forrás: Macrumors
Kép forrása: Getty Images

Kapcsolódó cikk:
Tim a legnagyobb vezetők között
Ennyit ér a vezetők biztonsága!
Tim Cook felemelkedése képekben​



Kommentek megjelenítése