Woz nincs jó véleménnyel a jack-mentes iPhone-ról

Tech Hírek   |   2016.08.24 - 23:23   |   Írta: Pausch Rita   |   4336
24. aug Woz nincs jó véleménnyel a jack-mentes iPhone-ról

Az Apple egykori társalapítója most sem félt kimondani, amit gondol.

Az elmúlt egy évben rengeteg pletykát hallhattunk arról, hogy az Apple határozott és merész lépésre készül azzal, hogy a felhasználók által évtizedek óta használt és jól megszokott 3,5 mm-es jack aljzatot az őszre várt iPhone 7-ből egész egyszerűen kihagyja.

A kérdésről Steve Wozniak az ausztrál Financial Review-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte a fogyasztók nem fognak örülni, ha az Apple a jack aljzatot egy mindenes Lightning bemenetre cseréli.

Ha kihagyják a 3,5 mm-es fülhallgató jacket, azon sok ember ki fog akadni.” – magyarázta Woz, majd azzal folytatta, hogy mivel ő nem szereti a vezeték nélküli dolgokat, ő bizony nem is használna Bluetooth fülhallgatót. Szerinte az ilyen eszközök hangzásvilága ugyanis sokkal gyengébb.

Mi is beszámoltunk arról a pletykáról, miszerint az Apple a felhasználói felháborodást és a fogyasztók tömeges elpártolását kivédendő, Lightning-jack adaptert mellékelnek majd a készülékekhez a dobozba.

Woz azt is elmesélte, hogy olyan egyedi fül implantátuma van, ami csak egyetlen jack csatlakozós fülhallgatóval használható, ezért, ha a pletykák beigazolódnak, akkor ehhez ő majd mindenképpen Lightning-jack átalakítóra szorul.

Arra a kérdésre viszont, hogy mivel lehetne rávenni, hogy mégis vezeték nélküli megoldást válasszon, azt válaszolta: „Ha lenne olyan Bluetooth 2, aminek szélesebb a sávszélessége és jobb a minősége, valós zenei hangzással, akkor használnám. De meglátjuk.”

A Bluetooth 5 szabvány érkezését júniusban bejelentették, de a megjelenésére ez év végén, vagy csak jövőre lehet számítani.

Viszont miközben az Alma a Lightningot helyezi – érthető módon – előtérbe, addig az Intel az USB-C csatlakozójában látja a jövőt. Ciki, hogy még az Apple szőrmókja is egyetért ezzel. Elmondta, hogy a „kedvenc androidos készüléke”, a Nexus 5X is ezt használja...

Woz hűtlen lenne, vagy egyetértünk?

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Egyre valószínűbb, hogy jacknek annyi
Újabb gyanús jelek az Apple-nél
A jack dugó halálra van ítélve



Kommentek megjelenítése