Újabb gyanús jelek az Apple-nél

Almás Pletykák   |   2016.06.03 - 21:00   |   Írta: B.Balázs   |   8338
03. jún Újabb gyanús jelek az Apple-nél

Vezeték nélküli fülhallgatók ajándékba. Vajon miért?

A tavaly nagy sikert aratott "Back to School", azaz "Vissza a suliba" kampány után, az Apple idén egy teljesen hasonló akciót kínál az Egyesült Államok és Kanada felsőoktatásában tanulóknak, szüleiknek és az oktatási intézmények dolgozóinak. Néhány új termék vásárlása esetén egy vezeték nélküli Beats fül- vagy fejhallgatót adnak ajándékba. A 2015-ös akcióban a vezetékes változataikat vásárolhattuk meg kedvezményesen, 100$-ért, de idén sem plusz költség, sem vezeték. Habár ez nem egyértelmű bizonyíték, de mégis arra enged utalni, hogy az Apple eltávolította a jack aljzatot a WWDC-n bemutatandó készülékeiről. 

Egy új iMac, Mac Pro, Macbook, Macbook Air vagy Macbook Pro vásárlása esetén egy Beats Solo2 Wireless On-Ear fejhallgatót, míg egy új iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus vagy iPad Pro választása esetén egy Powerbeats2 Wireless fülhallgatót kapunk ajándékba. 

Habár az köztudott, hogy Beats híres a túlárazott termékeiről, ez azért egy igazán irigylésre méltó promóció tengerentúli barátainknál, amit valószínűleg nagy örömmel is fogadnak. 

De vajon miért csinálja ezt az Apple? Tegyük fel, hogy tényleg eltűnik a jack aljzat az új iPhone modellekről. A bemutatás pillanatától kezdve az összes nagy fej- és füllhallgató gyártó elkezdni majd a saját termékeit promótálni, fejleszteni és új termékeket piacra dobni. Azzal, hogy az Apple látszólag “ingyen” adja ezeket a termékeket, igyekszik a piac nagy részét a saját termékével ellátni. De az is lehet, hogy túl nagy a készlet és ez lenne a legkézenfekvőbb akció? Nem hinném. 

A sok bizonyíték ellenére, én még mindig nem borítékolnám, hogy az új készülékeken megszűnik majd a csatlakozó. Túl korai lépés lenne. Majd talán 2017-ben. Emlékeztek, amikor annakidején az Apple eltávolította az optikai meghajtókat a Macbook Prokból? Steve Jobs akkor azt mondta: “Minden új HD videókamera az elmúlt években USB 2 csatlakozást igényel.” Ezután megjelent az App Store, majd semmit nem adtak ki lemezen és ezek végképp nyilvánvalóvá tették, hogy mi a jövő. Felkészítették az embereket és elhitették velük, hogy nincs szükségük a továbbiakban arra a meghajtóra. 

Ha az Apple egyelőre nem is kívánja megszüntetni a jack aljaztot, az biztos, hogy egy vezeték nélküli gondolkodásmód irányába igyekszik elvinni a felhasználókat. Valószínűleg néhány éven belül teljesen megszűnik majd a vezetékes zenehallgatás, de lehet, hogy a Bluetooth technológia használata is. Lehet, hogy a Bluetooth csak a kezdet és hamarosan megjelenik egy sokkal jobb és újabb vezeték nélküli technológia, ami alkalmas hangátvitelre? 

Ti mit gondoltok? Ti szeretnétek a jack aljzat eltávolítását? 

Forrás: Apple


Kommentek megjelenítése