Bejeweled Stars・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.03 - 18:40   |   Írta: Ca$h   |   1913
03. jún Bejeweled Stars・Ismerkedő

A kör bezárult, visszajutottunk az alapokhoz. Candy Crush rettegj, itt van a király és kéri vissza trónját!

Mint azt már az elmúlt pár hónapban kismilliószor írtam, ennek a játékstílusnak az alapja a Bejeweled, amiből azóta már sorozat lett. Minden más csak silány, vagy néha-néha zseniális utánzat. Ennek legjobb példája az általam gyűlölt Candy Crush Saga, aminek sikerét a mai napig nem tudom megfejteni. De ne ismételjük magunkat, ugye.

Itt van az új Bejeweled, el sem hiszem, hogy a valaha Xboxon elkezdett kedvenc sorozatomat most imádott telefonomon folytathatom, bárhol és amikor csak akarom. Számtalan klónnal találkoztam azóta, fájdalmasan sokkal. Ezek közül talán csak a Hexic volt az, ami megütötte a szintet és kellő újdonságot és színt tudott vinni a stílusba. Ezen kívül a nemrég tesztelt Sailor Drops is nagyon megfogott. Érdekes hogy pont ez, hiszen az új Stars félelmetesen hasonlít hozzá. Érdekes körforgás ez, amikor egy ötletet millióan lenyúlnak, majd valakinek sikerül valami egyediséget vinni a stílusba, aztán az eredeti készítők immáron tőlük nyúlnak. Én ezt az ő helyükben egyfajta megtiszteltetésnek venném, remélem ők is így lesznek ezzel.

Tehát a Bejeweled Starsban nem csak köveket fogunk összeilleszteni, robbantgatni, tisztogatni közben speciális képességeket használva, vagy esetlegesen kihasználva a háromnál több találatból adódó előnyöket. Hanem a pálya teljesítéséért kapott csillagokat – jajj ne, csak csillagokat ne! – összegyűjtve csillagképeket tudunk létrehozni a gyönyörű égbolton. Kalandozásaink során lesznek segítőrásaink, olyanok mint a fekete csillagmacska – igen, majdnem holdmacska, csak más van a mellkasán –, akik mindent elmagyaráznak nekünk és bevezetnek az alapokba.

A játék egészen a huszadik pályáig valami frenetikus élmény, kitanulunk minden érdekességet, megtanuljuk hogyan tudunk nyersanyagokat összeszedni a  különböző speciális képességekhez. Kitanuljuk hogyan tudunk a legjobban előnyt kovácsolni a speckó kövekből, közben zsinórban három csillagra teljesítünk minden pályát, hallgatjuk a döbbenetesen hangulatos és hatásos macskák szimfóniáját. De! Aztán túlságosan benehezedik az egész játék és érezhetően arra mennek rá, hogy nyúljunk csak be abba a bizonyos tálcába, ha már ingyé’ leszedtük a játékukat? Nem is kicsit lesz erre szükség, hiszen hamar kifogyunk a szinte kötelező jelleggel használatos speckó képességekből, amiket csak aranyért tudunk újra megvenni, amihez meg valódi pénz kell.

Igen… Sajnos, a mai világ F2P modellje, és köztük a Candy Crush Saga az élen, tökéletesen tönkretette a játékélményét még a legjobb címeknek is. A Bejeweled Star végtelenül egyszerűen fogalmazva egy mestermű, amit teljesen tönkretesz a pénzorientált játékmenet. Szomorú vagyok! Remélem titeket nem fog ilyen mélyen érinteni ez a dolog.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése