Ennyit ér a vezetők biztonsága!

Apple Hírek   |   2016.04.29 - 20:45   |   Írta: Pausch Rita   |   2274
29. ápr Ennyit ér a vezetők biztonsága!

Az Alma nem fizet túl sokat Tim Cookért…

A biztonságra szánt költségeket a vállalatoknak be kell jelenteniük az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (CES), ezért a nyilvánosság számára is hozzáférhetőek az adatok. Ezekből kiderült, hogy az Apple közel sem költ annyit Tim Cook biztonságára, mint a legtöbb cég a vezetőjére. Mivel tudjuk, hogy mekkora vállalatról van szó, azt gondolhatnánk, hogy a vezetőjüket azért szeretnék biztonságban tudni.

Például a Facebook 2015-ben egy „csekélyke” 5 millió dollárt költött arra, hogy a Zuckerberg családot megóvják. Egészen pontosan tavaly 4 256 004 amerikai dollárt fizettek az általános biztonságra, és további 775 011 dollárt a magángépre. Ez azért elég szép összeg testőrökre és úgy az egész rendszerre. Mondjuk, Cukorhegy úr a legdrágább ebből a szempontból, a többiek ezt meg sem közelítik.

Az Amazon „csak” 1,6 millió dollárt költ Jeff Bezos megóvására.

„Hisszük, hogy minden céggel kapcsolatos biztonsági kiadásnak megvan a maga oka és szükséges is a cég szempontjából. A jelentésben álló biztonsági költségek különösen indokoltak, tekintve Bezo úr alacsony fizetését és a tényt, hogy kompenzációként sohasem fogadott el részvényeket.” – közölte az Amazon.

Bezo éves jövedelme egy 2013-as adat szerint évi 81 840 dollár, míg Zukerberg évi 1 dollárért dolgozik.

Akkor mi a helyzet az Apple vezérrel, Tim Cookkal?  Az Alma 209 151 dollárt költ a vezérigazgató biztonságára, de az is igaz, hogy csak tavaly a fizetése 2 000 000 dollár körüli összeg volt. Ez talán kompenzálja az alacsony költségvetést a két fent említett vezetővel szemben.   

Az adatok között megtalálható, hogy a Google 348 492 dollárt fizetett 2012-ben, hogy biztonságban tudják Eric Schmidtet, de például sem a Microsoft, sem pedig a Tesla nem fordít ekkora költségeket ilyen célokra. Mindkét cégnél a vezérigazgatók maguk fedezik ezeket a kiadásaikat.

Például a Coca-Cola „csak” 128 333 dollárt költ a cég fejének, Muhtar Kentnek, védelmére, és további 91 116 dollárt Ahmet Bozer vezérigazgatóra, úgyhogy azért akad az Apple-nél is alacsonyabb költségvetés!

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
Egy milliárdos máris szakított az Apple-lel
Bekövetkezett: most először csökkentek az iPhone-eladások



Kommentek megjelenítése