Tim Cook egy mondata, mely után azt érezzük, visszatért a Jobs korszak?

Tech Hírek   |   2016.05.07 - 14:57   |   Írta: Zsolty   |   4229
07. máj Tim Cook egy mondata, mely után azt érezzük, visszatért a Jobs korszak?

Steve Jobs arról (is) lett híres, hogy a jövőbe látott.

Ő nem hagyatkozott a felmérésekre, mivel azt vallotta, hogy ha az Apple abba az irányba menne a fejlesztésekkel, amerre a felhasználók szeretnék, azzal csak a konkurenciával egyenértékűen válaszolnának az igényekre.

Jobs ellenben irányt akart mutatni. Olyan dolgokat alkotni, amiről az emberek nem is tudják, hogy szükségük van rá, de ha elkészül és piacra dobják, nem nagyon tudnak nélküle élni.

Jobsnak ez számos esetben sikerült is. Vegyük például az iPhone-t, ami valóban megváltoztatta a mobilpiacot, és a nehézkes üzleti felhasználásra is alkalmas mobilokat igazán könnyen használhatóra cserélte. Ráadásul olyanra, amire nem csak a professzionális felhasználók vágytak. 

De vágyni rá valóban csak azután vágytak, hogy Jobs megmutatta, mire is van szükségük.

Megmagyarázhatatlan vonzalmat sikerült kialakítania az emberekben, ráadásul úgy, hogy a legújabb verziókat is áhítsák a felhasználók.

Ez azonban mára, négy évvel Jobs halála után már koránt sincs így. Esnek a bevételek, átalakul a piac, jönnek fel, sőt még otthonában is beelőzik az Apple-t a „másolók”.

A jelenlegi nem túl rózsás Apple helyzetet a saját bőrömön is tapasztalom. Eleddig minden évben akartam, avagy váltottam is új iPhone-ra. A konkrét új modell megérkezésénél (vagyis például a 6 Plus, nem az S) mindenképpen elért a vásárlási láz.

Most azonban egyáltalán nem érzem azt, hogy váltanom kellene. Pláne, hogy az SE nem az én stílusom, noha például szerintem az iPhone 5S a valaha volt legszebb telefon, de én most jól elvagyok a 6 Pluszommal, ami üzemidőben és méretben is rendben van számomra.

DE ez most megváltozik!?

Itt a nagy áttörés!? Tim Cook ugyanis a CNBC-n Jobséhoz hasonló kijelentést tett! Szó szerint idézve:

„Olyan dolgokkal fogunk előállni, amelyek nélkül élni sem tudsz, csak még nem tudod.”

Csak hát felmerül a kérdés: a kijelentés csupán egy Jobs-kort idéző kijelentés, valódi tartalom nélkül, vagy az Apple valóban talált valamit, amire még nem is keressük a választ, de ha megvan, már nem élhetünk nélküle?

Mit gondoltok, mit talált ki az Apple?

256 GB-os tárhely?
Megkétszerezett akkumulátoridő?
Még vékonyabb dizájn?
Dual kamera?
Vízállóság?
Vezeték nélküli töltés?

Ha bármi tippetek van, várjuk kommentben.
 

 


Kommentek megjelenítése