10 dolog, amit az Apple Watch 2-be kérünk

Apple Hírek   |   2016.05.07 - 13:26   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   3386
07. máj 10 dolog, amit az Apple Watch 2-be kérünk

Bár az Apple Watch fogadtatása igazán jó, azért be kell, hogy lássuk, az eszköznek még sok hiányossága és hibája van.

Sokat lehet arról hallani, hogy az Apple a WWDC-n akarja bemutatni a második verziót, ezért most nézzük meg azt a 10 dolgot, ami elengedhetetlen lenne egy sikeres Apple Watch 2-höz.

1. Sebesség

Bár az óra gyorsaságával nincs nagy probléma, az effektek is simák és gyönyörűek, de az alkalmazások nagyon lassan töltenek be. Amikor belelépünk, mondjuk a Messengerbe vagy bármelyik más alkalmazásba, hosszú ideig csak a töltési képernyőt bámuljuk. Ezen kívül az iPhone készülékkel is lassan kommunikál, például az időjárás lassan frissül és a Messenger se mutatja azonnal új üzeneteinket.

2. iPhone nélküli használhatóság

Ha használni akarjuk az óránkat muszáj, hogy a közelünkben legyen az iPhonunk, mert különben pont annyit fog tudni, mint bármelyik más óra: mutatni az időt. Egészségi állapotunkat persze ugyanúgy méri ilyenkor is, és amikor csatlakozik a készülékünkhöz, szinkronizálja az értékeket. Ugyanakkor semmilyen alkalmazást nem tudunk használni a telefon nélkül.

3. Továbbfejlesztett Wi-Fi

Ez azt a célt szolgálná, hogy néhány alapértesítést megkapjunk még akkor is, ha éppen nincs a telefon a közelben. Mondjuk, egy e-mailt el tudjunk olvasni, vagy egy üzenetre válaszolni tudjunk. A legfontosabb viszont az lenne, hogy egyszerűen megtalálhassuk elveszett óránkat, hasonlóan a Find My iPhone alkalmazáshoz.

4. SIM-kártya kompatibilitás

A Samsung okosórájába szabadon helyezhetünk SIM-kártyát, hogy netezhessünk rajta, valamint telefonáljunk és üzengessünk. Sokaktól hallottam, hogy ezt hiányolják az Apple-féle okosórákból, bár én teljesen feleslegesnek tartom. Mióta használom, összesen kétszer, ha telefonáltam róla. Ennek ellenére hasznos funkció lenne és nagyban megkönnyítené a telefontól való függetlenedést.

5. FaceTime kamera

Az okosórán ugyan elérhető a gyári kamera alkalmazás, de ez csak arra jó, hogy megnézhessük róla, hogy a telefonunk kamerája mit lát és hogy lőhessünk képeket a segítségével. Sokan vágynak egy beépített kamerára is, amivel kedvünkre szelfizhetünk, de akár FaceTime videóhívásokat is indíthatnánk róla. Sokan, szívesen használnák a Snapchatet is vele és ezt jelenleg nem lehet.

6. Új szenzorok

Az Apple Watch egy egészségorientált óra, így már az első generációba is nagy hangsúlyt fektettek erre. Ez az a tulajdonsága, ami a lehető legtökéletesebben működik és nem sok szavunk lehet rá. Ha a hírek igaznak bizonyulnak, és tényleg érkezik az Apple Watch 2 elég valószínű, hogy ezúttal is sok időt fognak beleölni a továbbfejlesztésbe. Nagy esély van új szenzorok érkezésére is, hogy még pontosabb adatokat kapjunk, és még több dolgot tudjunk meg testünkről.

7. Új alapanyag

Nem kizárt, hogy az Apple új alapanyag után fog nézni a még szebb dizájn érdekében. Az se lehetetlen, hogy ezt a strapabíróság érdekében tenné, bár a jelenlegi 7000-es alumínium se mondható gyengécske anyagnak. A kérdés már csak az, hogy melyik fém helyettesítené?

8. Okos szíjak

Egy okosórához feltétlen szükségünk lenne egy okos szíjra is? Az Apple valószínűleg erre is gondolt, ugyanis a mostani órákon is felfedezhetők ennek a nyomai. Én már előre félek ezektől, hiszen van, ami szép és van, ami hasznos, de ez a kettő nem gyakran jár együtt. Mire is tudnánk használni ezeket? Talán megnövelhetjük vele az óránk üzemidejét vagy akár egészségi állapot mérésére is alkalmas lehetne.

9. Üzemidő

Habár az óra akár 2 napot is kibír, nagyon sokan még ezt is keveslik. Minden készülék megújításakor csapkodjuk az asztalt, hogy nagyobb akkumulátort akarunk, de ez esetben kissé feleslegesnek tartom.

10. Vízállóság

Ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen a jelenlegi Apple Watch is IPX7-es szabvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem 100%-osan vízálló. Az Apple hivatalosan az eső elleni védelmet garantálja annak ellenére, hogy maga Tim Cook is azt nyilatkozta, hogy nem veszi le fürdéshez. (Ő egy fehér Apple Watch Sportot használ). Habár senkinek nem tanácsolom, de én magam is fürdök benne és a strandra se veszem le. Mindezek ellenére egy teljes vízállóság elkellene, hogy mindenki nyugodt szívvel pancsolhasson vele.

Kíváncsian várjuk, hogy végül is bemutatásra kerül-e majd az Apple Watch 2 a WWDC-n!


Forrás: YouTube


Kommentek megjelenítése