Így lesz kedvenc dalodból iPhone csengőhang

Tippek és trükkök   |   2016.05.07 - 18:00   |   Írta: Pausch Rita   |   54518
07. máj Így lesz kedvenc dalodból iPhone csengőhang

Ehhez a módszerhez szükséged van számítógépre, de legalább 5 csengőhanghoz juthatsz teljesen ingyen.

Hozzávalók: egy számítógép (mi most PC-ről készítettük), internetkapcsolat, egy e-mail cím (vagy Facebook/ Google+), a kedvenc dalod .mp3 formátuma, iPhone és az iTunes.

Recept:
A művelet három részből áll. Az első: elkészítjük a csengőhangot. A második: hozzáadjuk az iTunes-hoz, és végül: szinkronizáljuk a készülékre.
Talán elsőre hosszadalmasnak vagy körülményesnek tűnhet, de valójában alig igényel többet néhány percnél és pofon egyszerű.

1. Készítsük el a csengőhangot!

Látogass el az Audiko weboldalára! Töltsd fel a kiválasztott .mp3 file-t!

Állítsd be, hogy a zeneszámból melyik 30 mp-es részletet szeretnéd csengőhangnak! Ezt a kékkel jelölt rész eltolásával tudod megtenni. A felső sávban kisebb, alul nagyobb léptékben mozgathatod a kijelölést. Mikor megtaláltad a neked tetsző részt a számból, mentsd a „Create ringtone!” gombbal!

Regisztrálj (lehet Facebook és Google+ fiókkal is)! Ezt követően e-mailben megkapod a jelszavad.

Belépsz az adatokkal az Audiko felületére és már le is töltheted a My Ringtones menüpontból az előbb elkészített számot iPhone-hoz csengőhangnak használható .m4r formátumban.

2. Varázsold az iTunes-ba!

Megnyitod az iTunes-t.

A file menüpontban kiválasztod, hogy „iTunes file hozzáadása könyvtárhoz”, vagy ehelyett lenyomod a Ctr és o billentyűt egyszerre. Betallózod a lementett csengőhangot és már ott is van az iTunes-ban. Ha kételkedsz, hogy valóban ott van-e, akkor a Ctr és 8 billentyű együttes lenyomásával a Hangokat megjeleníthetve láthatod az ott lévő csengőhangokat.

3. Jöhet a szinkronizálás

Ezután már csak annyi a feladat, hogy az iPhone-od szinkronizálod az iTunes-szal és már a készülékeden is van az új, frissen készített csengőhangod!

Egy regisztrációval ingyen maximum 5 csengőhang elkészítésére van módod, ez azonban könnyedén kijátszható egy új regisztrációval másik e-mail címről. 5 csengőhang nem sok, de arra bőven elég, hogy megszabadulj a Marimbától! :)  

Megjegyzés:
Az Audikonak van saját, az App Store-ból letölthető ingyenes és fizetős alkalmazása is. A dolog szépséghibája azonban, hogy az alkalmazással ugyan szintén hasonló módszerrel és egyszerűen készíthetünk csengőhangot, de utána picit macerásabb a menet. A telefonnal készített csengőhangot ugyanis csak úgy tudjuk használatba venni, ha a készüléket az iTunes-hoz csatlakoztatjuk, oda feltöltjük a hangot, majd onnan visszaszinkronizáljuk a telefonra...

Indexkép forrása: Picjumbo

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése